Seara buna,
Am stat vreo 6 luni in Franta(Paris si nu numai), frumoase amintiri mi-ati trezit.
"printesa x" are acel ceva apicol..
Sanatate..
andrei_calinescu scrie:Tocmai m-am intors dintr-o scurta vacanta sponzorizata de albina buckfast x mellifera carpatica, sau "cu rucsacul in spate prin Paris"
Dila Daniel scrie:-matcile batrane le elimin la stupii vizati.Tot atunci pulverizez(nu e obligatoriu,dar e recomandat)tuica diluata peste rame
-dupa ce termin prima operatiune,introduc matca tanara in cusca sigilata.Operatiunea o fac dupa minim 3 ore de la eliminarea matcii batrane.
-dupa 24-72 de ore, functie de perioada si/sau momentul anului),iau sigiliul si dau voie la eliberare(sa toace pasta)
-la urmatoarea interventie(neprogramata)...iau custile goale.
cand unific cu roi mic(1-4 rame),diferenta este ca la eliminarea matcii batrane,sparg cuibul,lasand in mijlocul lui,un spatiu liber egal cu numarul de rame din roiuletul care va fi introdus,apoi pulverizez in plus cu tuica si fetzele ramelor ce formeaza "gaura".
Introduc roiuletul cu matca in cusca nesigilata,ci doar cu pasta.Astfel elimin operatia de desigilare a custii.
O pulverizare cu tuica sau sirop de zahar peste familia nou infiintata,si cusca o iau...la urmatoarea interventie...
numai bine!
andrei_calinescu scrie:Pentru ca m-a intrebat cineva cum schimb matcile, iata cum fac(in general):
- in iulie formez fam ajutatoare din o rama de puiet mixt, cu albina acoperitoare, dau botca capacita
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 61 vizitatori