de stefanmadalin » 23 Noi 2015, 02:07
Iti dau dreptate total, dar cu sculele pe care le am, nu pot jongla prea mult.
De exemplu, eu nu am rindea/abrich ca sa-mi netezesc marginile panourilor pe care le imbin. Eu le fac la circular, luand foarte putin material, pana imi iese si mie de-o liniuta dreapta ca s-o pot imbina. Pai daca fac asa, un panou din 3-4 bucati, ma apuca Pastele.
Diblurile pe care le propui. Materialul meu nu e la grosime tot, difera. Ca sa fac gauri pentru dibluri(ma refer la cele late) iti trebuie o masina speciala. Si acum sa spun de ce am ales acest model pe toata latimea. Scandura fiind cumparata asta primavara, inca nu e uscata 100%. Cum falt simplu nu mai fac si scandura pierde din latime cand se usuca, imi poate rezulta o ditamai crapatura intre scanduri. Asa, faca vin cu sipca asta, chiar daca se departeaza 2-3 mm scandurile, nu-mi ramane gol acolo. Asa gandesc eu.
La adeziv am vrut sa trec si pe D3, dar de unde il iau eu, Bricodepot si dede, au numai D3 pentru parchet, rezistent la apa, si care se usuca mai greu ca D2 special pentru toate tipurile de lemn. Oricum, la adeziv, am pretentia sa-mi tina piesele cat de cat imbinate si fixe, nu se aplica in cazul meu forte mari pe panou.