Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hotararea nr. 1050 privind PNA 2014-2016 Norme de aplica

Mesajde Dila Daniel » 10 Oct 2015, 08:25

Bine...strict la tine atunci
Draga ciuri-buri, :)
in tara asta,este imposibil sa nu gasesti o forma asociativa care sa nu te reprezinte!
acceseaza PNA-ul pe masurile la care indeplinesti conditiile!!! ai dreptul asta!

decizia este la tine!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 10 Oct 2015, 08:34

Dila Daniel scrie:Bine...strict la tine atunci
Draga ciuri-buri, :)
in tara asta,este imposibil sa nu gasesti o forma asociativa care sa nu te reprezinte!
acceseaza PNA-ul pe masurile la care indeplinesti conditiile!!! ai dreptul asta!

decizia este la tine!

Confunzi personajele ... eu sunt ciuli buli :lol:
Ce-ar trebui sa fac, sa dau anunt la mica publicitate ... caut asociatie ? :lol:
Sincer, treaba asta cu temeneaua in fata unui ciuri buri sef de asociatie mi se pare umilitoare. De fapt temeneaua mi se pare umilitoare ... in general ! Nu-s genul care sa ma umilesc ! ;) Imi plac relatiile bazate pe verticalitate !
Asa ca ... ramane Dragoshelu sa acceseze ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristian bh » 10 Oct 2015, 10:03

Dragos2006 scrie:Inainte de a scrie pe tema PNA cititi si vedeti ce inseamna PNA si cui se adreseaza ! Am spus nmereu , banii nu sunt pentru toti , banii sunt pentru cine este interesat si motivat , exclus ciuli-buli.

Ce are a face inscrierea intr-o asociatie cu ,,,,,,,,PNA?Nu poti fi doar simplu membru?
Ca simplu membru,.....criteriile de eligibilitate vorbesc,....si este perfect normal ce spunee DD,....si insasi ideea de asociatie presupune interese comune,...
Am scos putin pe tapet aceste practici in gen haita de sacali,sau hiene ce ataca tot ce se apropie!
De ce nu tac din gura si sa-si vaza de treaba lor ,sa se prefaca ca n-au nici unul asociatie,...??
Ps,.....cand puneai statutul la vedere,....era probabil doar mirosul de placinta in zare,.
apropo,.....ai facut ceva act aditional la el? :o
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde alt stupar » 10 Oct 2015, 12:11

cristian bh scrie:
Dragos2006 scrie:Am scos putin pe tapet aceste practici in gen haita de sacali,sau hiene ce ataca tot ce se apropie!
De ce nu tac din gura si sa-si vaza de treaba lor, sa se prefaca ca n-au nici unul asociatie,...??

IN fond si la urma-urmei, ma intreb daca nu cumva adevar graita-i tu... de ce nu tac dracului din gura si ”greii” astia si sa lase parelologii sa-si expuna liber fantasmagoriile precum ca in asociatii nu te poti inscrie decat daca ai sange albastru, ca nu poti atinge PNA-ul din cauza ca te halesc sacalii, etc etc etc...
...si ce frumos si tolerant ar arata forumul cand legea Dragnea-tolerantei ar fi unanim acceptata si cum ar posta unu ca BHsul doua lazi lumea s-ar gramadi la a da like-uri si urari e succese depline si odata pe saptamana cate-o complezenta de compasiune ca ce rea-i lumea cea rea ca nu-l lasa si pe el sa razbeasca...da-da ! ce mai vor si rechinii astia ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristian bh » 10 Oct 2015, 13:31

alt stupar scrie:auzi ?
dar nu esti tu ala...
S”atunci ?
Ia si gaseste nene informatia, ca e publica... ori cumva au ”marii apicultori” vreo datorie la tine si-au uitat de ea ? :D

Aici lasam ghilimelele la locul lor,....exprimi si tu tot un adevar profund! :idea:
alt stupar scrie: ma intreb daca nu cumva adevar graita-i tu... de ce nu tac dracului din gura si ”greii” astia si sa lase parelologii sa-si expuna liber fantasmagoriile

Aici ,.. scoatem ghilimelele,....ca-i musai,.....intelegem un Andrei Ignatov,.....si inca cativa,...(la ora asta scriu pe fuga la o cafea),....nicidecum pe aia cu ghilimelele ramase! :D
Ps,,....tot nu intelegi(nu vrei)ca BHasul face si obtine ceea ce-si doreste,..... :D :
Nici nu stii tu ce mandru-s de cutiile si albinele mele,... :lol:
cristian bh

Mesajde paul » 10 Oct 2015, 16:41

cristian bh scrie:Ps,.....cand puneai statutul la vedere,....era probabil doar mirosul de placinta in zare,.
apropo,.....ai facut ceva act aditional la el? :o

Asa mai Dragoshelu, de aia ai sarit cu replica ... ciuli buli, pentru ca te-o vexat aprecierea mea de ciuri buri la adresa unor sefi de asociatii ? :lol:
Las Dragoshelu, sa fii sanatos si sa accesezi tu tot pna-ul asta cu asociatia ta. Pe mine oricum nu ma mai intereseaza subiectul!
LE ... cum am ratat eu biletul spre fericire (exprimarea ta), nedand un raspuns ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 10 Oct 2015, 21:30

Taios ton, taioase replici... N-o sa avem mare folos daca lasam partea mica din noi... sa invinga.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 10 Oct 2015, 23:03

Fac o suscinta recapitulare,..pt cei care citesc,..si care vor trage concluziile!
parerea chibutilor de pe margine versus parerea tarabagiilor de interese! ;)
Un coleg,(de forum).dupa cativa ani de apicultura pe bani proprii a inteles ca statul,acorda un ajutor prin decontarea unor cheltuieli,binenteles dupa niste criterii de eligibilitate,una din ele fiind aceea sa faci parte dintr-o asociatie!
BUUUN,...unde s-a gandit el sa intrebe,..dupa mii de ore petrecute pe acest forum?Tomna aici,gandind probabil ca totusi in decursul timpului,..schimband opinii,..mai o gluma,.mai un clinci,..s-a creat o punte ,o amicitie,..sau chiar prietenie!
Il interersa de fapt o asociatie care se ocupa serios de probleme de acest gen ,ramanand ca detaliile colaborarii sa fie stabilita ulterior!
Ce-a aflat,.... :shock: ,..daca face ca pe forum,..nici un tarabagiu nu-l va pricopsi la usa lui,..
a mai aflat ca in asociatii sunt doar apicultori adevarati,..campioni, :o .nu ciuli buli,chibuti si alte epitete,...
ca daca vrea informatie,.apoi internetul ii sta la dispozitie,dea-ntregul,non stop.
apoi i s-a sugerat ca daca vrea sa intre intr-o asociatie,...e liber sa-si faca una!
Intreb si io chibutul,...chiar trebuie sa ne facem fiecare o asociatie,chiar daca nu e nevoie neaparat,..mai ales cei chibuti cu interese totusi mai modeste?Precizezca nu am de gand sa ating criteriile de accesibilitate,..targhetul tinta este 30 familii,..doua vetre stationar,..deci nika calcari pe bombee!
Ca ciresica de pe tort, :D remarc interventia sa spun mai elegant,lamentabila a unui sef de federatie apicola care nu a indraznit(sau chiar nu poare) sa se ridice deasupra celor ce l-au ales! :oops:
Totusi de unde provine aceasta aversitate,?(cu exceptia bardului de ramnic,la el se intelege din oficiu.)
cristian bh

Mesajde paul » 11 Oct 2015, 08:19

lucky5strike scrie:Taios ton, taioase replici... N-o sa avem mare folos daca lasam partea mica din noi... sa invinga.

Iar te-ai uitat la alt film ??? :shock:
Eu am vazut o groaza de zambilici in ultimele postari . :lol: Si mai erau multi (zambilici) ...ermetizati ! ;)
Vorba C.I.-ului ...,, iar ai ratat o buna ocazie sa nu te mai bagi in seama aiurea si mai ales pe langa subiect, dovedind ..... ,, (continuarea o stii) ! :lol:
paul

Mesajde lucky5strike » 11 Oct 2015, 17:15

Mda, deja in cineva, partea mica a luat conducerea! Eu am căutat sa te lămuresc, dar văd ca nu e cazul.

Nu te mai bat la cap.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 11 Oct 2015, 17:33

Cristi, esti invitatul meu la ... Cancelarie, la o cafea si la o discutie lamuritoare ! :)
paul

Mesajde Marius Adrian » 12 Oct 2015, 14:07

Postez pentru prima data si va relatez patania unei cunostinte ce a patit cu o asociatie(ACA) cu acest PNA. Omul a facut achizitii direct si a venit cu facturile la asociatie(binenteles si cu toate actele necesare ,dsv,adv de la primarie ,diploma etc etc ,adica tot) Directorul s-a uitat la el ca la o bazaconie venita din alta galaxie. Si a inceput sa gaseasca motive aiuritoare, si nu primeste actele(nu intru in detalii) Cand persoana respectiva a spus sa-i dea in scris ca nu primeste actele sa poata avea o dovada ,a acceptat sa le primeasca.Apoi au inceput sa-i telefoneze sa aduca x hartie. Dupa inca 1-2 saptamani y hartie(unele chiar aiurea,de exemplu inregistrarea dsv a celui de la care a cumparat matcile , cu toate ca ei o aveau la asociatie) Apoi sa-i spuna ca ordinul de deplasare in pastoral nu are numar de inregistrare dat de ei(adica de asociatie) . L-au pus sa schimbe toate facturile (trebuia precizat pe factura ,conform normelor tehnologice ....bla bla) Amenintari cu controlul care o sa vina etc etc. Si acum vine partea teribila. Omul cumparase varachetul de la magazinul de langa ACA si cei de la Apia i-au spus ca nu-i deconteaza decat tratamentele pentru ca a luat tratamentele prin asociatie si restul achizitiilor le-a facut direct. Omul a zis ca el a luat tratamentele de la magazin (de unde sa stie el ca magazinul le trece prin asociatie?) Problema e ca a fost chemat la APIA pe 3 august sa i se comunice bazaconia ,cand nu mai putea remedia nimic. Putea sa cumpere alte 3 cutii de varachet de la alt magazin si era in regula.Dar asta pana la 1 august. Si i-au spus ca nu se mai poate face nimic. Si ce credeti voi oameni buni ca s-a mai intamplat??!!!!!Pe la sfarsitul lui august l-au anuntat ca vin in control. Omul le-a zis sa vina. Au venit impreuna cu directorul si primele cuvinte au fost ca ei nu verifica lazile si familiile achizitionate ci sa vada stupina si sa-i poata deconta cele 4 cutii de varachet. Incredibil. Omul e hotarat sa dea in judecata ACA, pentru rea-vointa si neglijenta in serviciu. Omul a zis ca asociatiile sunt o mafie organizata si daca nu faci parte din elita lor nu poti accesa acest PNA.
Marius Adrian

Mesajde proapis13 » 12 Oct 2015, 14:34

Marius Adrian scrie: Problema e ca a fost chemat la APIA pe 3 august sa i se comunice bazaconia ,cand nu mai putea remedia nimic. Putea sa cumpere alte 3 cutii de varachet de la alt magazin si era in regula.Dar asta pana la 1 august. Si i-au spus ca nu se mai poate face nimic.

Aici te contrazic,acte s-au primit de catre APIA si in data de 3 august...toata ziulica...a fost derogare...
...sunt Stan Patitul,dintr-o eroare de curierat unele actele mi-au ajuns pe data de 3 august la ora 14....
...o ora mai tarziu erau depuse...cu nr de inregistrare si tot dichisul... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde geangu » 12 Oct 2015, 14:36

Unele din reguli s-au schimbat dupa depunerea dosarelor, la data depuneri dosarului ghidul nu era terminat. Cred ca in speta nu este vinovata asociatia.S-au respins multe dosare din cauza ordinelor de deplasare, specificatiilor din facturi sau a ordinei cronologice a documentelor.
geangu

Mesajde Dragos2006 » 12 Oct 2015, 15:00

Marius Adrian scrie: Omul e hotarat sa dea in judecata ACA, pentru rea-vointa si neglijenta in serviciu. Omul a zis ca asociatiile sunt o mafie organizata si daca nu faci parte din elita lor nu poti accesa acest PNA.

Va rog frumos sa nu generalizati ! daca omul are o problema cu ACA sa-si rezolve problemele cu ei , sa nu implice si alte asociatii sau forme asociative. Oricum aceasta postare anonima nu are practic nici o valoare .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 12 Oct 2015, 17:03

Marius Adrian scrie:... Omul a facut achizitii direct si a venit cu facturile la asociatie(binenteles si cu toate actele necesare ,dsv,adv de la primarie ,diploma etc etc ,adica tot).

AICI este gresala apicultorului!
trebuia sa se informeze la asociatie, temeinic,inainte de a face achizitiile!sunt reguli interne ce difera de la o asociatie la alta(de ex.calendarul tratamentelor)
Nu interpretati postarea mea ca luand aparerea asociatiei.Nu mai sunt demult membru lor.

...fara voia noastra(a apicultorilor)pot sa mai apara mici modificari la documentatia necesara(impuse de APIA,care la randul ei perimeste"recomandari" mai de sus)de la an la an...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA