paul scrie:Salut !
Am si eu cateva intrebari ...
-cum se comporta remorcuta pe teren accidentat (gropi, hartoape)? Face tangaj in curbe sau in depasiri stranse ?
-cum te descurci cu lucrul in stupii pusi pe randul de jos (gradul de ... aplecare) ?
-ce configuratie au stupii si mai ales ... cate caturi ?
-cati stupi duci in remorcuta ?
-n-ai observat depopulari ale randului de sus in favoarea randului de jos ?
Multam fain pentru raspunsuri !

@paul:
- pe teren accidentat se comporta excelnt: nu zdruncina, nu rupe nici o rama, nu atinge
Problema e la viteza. La 80km/h e ok. Peste face balans. Cand am fost la Ciucurova a trebuit sa dau mai tare. strangeam covrigul de am facut febra musculara

)
-pentru acces la stupii de jos, ii trag pe interval si lucrez perfect. pur si simplu ii trag pe osbul pe care se afla si ii imping la loc. Fara sine sau alte lucruri.
-eu am stupi cuib dadant 10r, etaj dadant 10r. Dar am lasat spatiu pentru cuib dadant (sau 2 cat 1/2) plus trei etj 1/2. Vreau sa trec in prima faza la stup vertical clasic (cu etj de 1/2) si in viitor poate MER

- sunt 32 de locuri in remorca. pot sa mai incarc cativa pe interval, insa deja e depasit cu mult tonajul.
- depopulari sunt la inceputul sezonului. am citit pe undeva o metoda complicata care implica sa incarci randul de sus, sa ii muti pt dezorientare, apoi sa incarci si randul de jos. Nu am testat. Nu cred ca merita.