Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: mirel

Mesajde Florin Dobre » 17 Oct 2015, 21:17

pustu scrie:Mai bine ne spui ce le dai de arata asa ;)

Meserie pe felie.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mirel » 17 Oct 2015, 21:21

Florin as mai scoate o rama dar mi e sa nu rada lumea ca iernez stupi pe 4 rame ;)
Pustiu, in mare le las, iar cand le dau, le dau ce le da toata lumea dar la timp.....si fara roi facuti din zgarcenie....ps: roi facuti in iulie mi au dat 1 cat de 1/2 de miere :)
Da marian, lucrez si cu italiene
Nae....te pup! :*
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Adi Hodis » 18 Oct 2015, 00:00

[quote="mirel"]Pe cate rame l ati ierna voi?

Pe 6 rame. Ar fi la fix.
Eu nu sunt adeptul fortarii anghesuirii albinelor. De ce ? ... sa zicem ca, daca le-ar placea lor, ar face-o ele singure. Dar nu o fac, se anghesuie numai cat vrea. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mirel » 18 Oct 2015, 16:56

O sa mai pun o poza cu acelasi stup la temperaturi scazute, ghemul o sa ocupe 2/3 din suprafata ramelor implicit cu mierea...etc etc.
Tipul asta de iernare se preteaza la zona mea ;) am incercat si altfel dar ....la stramtorarea din primavara apareau probleme...o palmuta de puiet pe mai multe rame....ce sa scoti ce sa ramana...haida haida....asa, scutesc restrangerea din primavara si ramele sunt placa de puiet.
Mai spun o data IN ZONA MEA ...n as lucra asa daca as avea ierni lungi si aspre...inghesuiala asta face ca matca sa inceapa mai devreme ponta....
Concluzia mea: rezultate mai bune la iernarea pe cate rame acopera albina BINE de tot....
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Florin Dobre » 18 Oct 2015, 18:54

mirel scrie:...
Concluzia mea: rezultate mai bune la iernarea pe cate rame acopera albina BINE de tot....

Care rame sa fie cu miere in ce proportie?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde daffid mihailov » 18 Oct 2015, 19:07

Mirel, asa procedez si eu. In primavara 6 e prea mult. Desi iernez unele familii si pe 6. Iar roii ii tin pe 4. Mai bine sa adaugi in primvara decat sa scoti. :) Cu toate astea in unele conditii, a 6 rama inseamna o rama de miere in plus. Ideea e sa ajunga la ea. :lol:
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde mirel » 19 Oct 2015, 11:28

Florin 2,3 full...restul 3 sferturi sau mai bine sau .....cat mai multa :lol:
0761194759
mirel

Mesajde paul » 19 Oct 2015, 13:47

mirel scrie:Mai spun o data IN ZONA MEA ...n as lucra asa daca as avea ierni lungi si aspre...inghesuiala asta face ca matca sa inceapa mai devreme ponta....

Ei, uite ca in zona mea iernile sunt intotdeauna lungi si cateodata ... aspre !
Eu am curaj sa iernez asa ca tine si ... asa fac ! Incepand din sezonul asta ! :) Le-am restrans ieri pe 5 rame, albina avand pentru 6-7, cum as fi apreciat in alti ani ! Rama data la lins este full pe ambele fete iar exteriorul ultimei rame (fata spre diafragma) este supraaglomerat (albinele stau pe 2-3 randuri indepartand usor diafragma din polistiren.
Fiecare cu ... modelul lui ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mirel » 20 Oct 2015, 07:58

paul scrie: Le-am restrans ieri pe 5 rame....

Paul, sa ai super rezerve de hrana, minim 80% din capacitatea fagurilor sa fie plini si poti sa pleci in bora bora linistit, pana la inceput de martie ... ;) :lol:
0761194759
mirel

Mesajde Dila Daniel » 20 Oct 2015, 08:27

linistit da,poate sta in Bora Bora,dar de plecat acolo cu banii scosi exclusiv din munca cu albinele....mai greu... :D
...hai ca pana la Cosoveni mai merge :lol:
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 20 Oct 2015, 08:59

mirel scrie:
paul scrie: Le-am restrans ieri pe 5 rame....

Paul, sa ai super rezerve de hrana, minim 80% din capacitatea fagurilor sa fie plini si poti sa pleci in bora bora linistit, pana la inceput de martie ... ;) :lol:

Minim 80% erau pline deja !
Dupa ce-am mai dat 2 rame pline 75% la tras cred ca vor depasi ...100% ! :)
Pare rau ca n-am facut ieri o poza ... diafragma nu se mai cunostea culoarea (era plina de albina pe ambele fete) si ramele date la tras erau acoperite full. Nu mai vorbesc de cele 4 intervale (5 rame), aveau albina inghesuita din leat in leat ! :) Sper ca atunci cand se va mai raci vor incapea toate in cuib. Deocamdata ... nici o sansa ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mirel » 20 Oct 2015, 09:18

paul scrie:........

Bun asa!
Dupa ce scoti ramele date la lins, te asteptam la Cosoveni / Craiova pana in martie :p :lol: (salutare DD!)
0761194759
mirel

Mesajde nae » 20 Oct 2015, 17:05

paul scrie:... Nu mai vorbesc de cele 4 intervale (5 rame), aveau albina inghesuita din leat in leat ! :) Sper ca atunci cand se va mai raci vor incapea toate in cuib. Deocamdata ... nici o sansa ! ;)

NU trebuie sa ma placi ...
Mirel a SPECIFICAT de ce STRANGE in DRACI + incalzire in primavara = NU aplicati ce nu intelegeti !
Daca scriu in privat nu e bine , daca scriu la vedere = atac la persoana ...
Ganditi cand COPIATI/aplicati !
nae

Mesajde paul » 20 Oct 2015, 18:22

Nae, de ce ai tu impresia ca le stii pe toate si mai ales ... ca le stii bine ??? :shock:
Hai sa-ti spun eu cum sta treaba din punctul meu de vedere . Raportat la zona mea (ierni lungi si cateodate aspre) tipul asta de restrangere are numai beneficii, adica albina este grupata compact pe rezerve full, practic nu exista pericolul sa piarda contactul cu hrana ! Pe de alta parte, ceea ce Mirel considera a fi o vulnerabilitate (probabilitatea ca intr-o perioada calduroasa din iarna reginele sa reinceapa ponta in forta), la mine asta ar fi o mare oportunitate, deoarece perioadele astea mai calde se intampla sa aiba loc cel mai devreme in februarie. Capisci ? Daca-ti da cu virgula spune-mi sa pun si ... punct ! :oops:
Stiu ca mai nou pentru tine lumina in apicultura rasare de dincolo de Prut, dar iti spun ceva .... fereasca Dumnezeu de-o iarna cum a fost in 87 si-ti garantez ... intuneric vesnic (1kg. de albina imprastiata pe 9 rame) pe celalalt mal al Prutului ! Nu doresc nimanui !
Si daca tot m-am gasit eu zero barat sa-ti explic tie un puisor de miez, afla ca in iarna trecuta n-am pierdut nici o unitate biologica, nici o regina ci doar pe ici pe colo cate un interval de albina (de la margine), ca deh iernam si eu pe 7-8 rame ! :oops: Anul asta mai mult de 6 rame nu ramane in nicio cutie !
paul

Mesajde lucky5strike » 20 Oct 2015, 18:53

Asta nu se intampla in realitate. 1 kg de albina sta cam pe 4-5 intervale.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 20 Oct 2015, 18:54

paul scrie:Nae, de ce ai tu impresia ca le stii pe toate si mai ales ... ca le stii bine ??? :shock:

CITESC borderoul... daca imi asigura traiul sunt pe drumul bun . ;)
Inca traiesc prost , mai am de invatat ...
Sa traiesti ai nevoie de bani nu POANTE .
Nu faceti ca nae !, strangeti''la chinga'' !
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?