Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde gica.mosu » 15 Oct 2015, 08:48

mausica scrie:
Augustin78 scrie:

Nu,raman pe carpatina si ceva carnica...pe viitor vreau sa vad pe ce ma hotarasc,sau cine stie poate fac o vatra cu carnica si una cu carpatina :D
Mergem cu Dumnezeu inainte.

Ia in calcul si a treia varianta cu rasa bk ;)

...Decat"dog german" adica BK mai ghini "cobanesc corb"=carpatina metis(originala di undi!??!)...si de ce nu o caucasica de la Petru(daca stii ce sa faci din "EA" :shock: )merita incercat :idea: e putin mai "rea" dar te umple di "bubeee" miere...P.S-Augustine,eu as baga matoii cei pe 5 rame 2 intr-o cutie=tu alegi=hotarasti,faci cum vrei,si asta pt ca am inteles ca faci stupi noi,merita sa faci cativa cu 2 urdinise(pe 12 rame cu 1-2 caturi :idea: )ai model pe pag mea pers...spor si baftaaaa-G.M!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 15 Oct 2015, 11:07

Sa traiesti nea Gica.
De facut cutii voi face,dar deocamdata nu am cutii.Si ma gandeam sa trec pe 10 rame cu 2 caturi de 1/2 STAS .
roiurile alea pe 5 rame era bine sa le fi iernat cate 2 ...dar din motive subiective nu pot :? ..deocamdata....referitor la roi pe 5 rame am sa mai scot o rama si o sa le dau 2 diafragme de polistiren stg/dr si cam asa or sa stea...sper sa spuna prezent in primavara.
Doamne ajuta tuturor apicultorilor si nu numai.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 18 Oct 2015, 19:10

salut
astazi am fost la stupina profitand putin de vremea frumoasa.
La un stup cu matca de anul asta era prea agitat,parca nu ar fi avut matca..insa pina am cautat eu unul cu care sa-l unific ..cand am saltat capacul se linistise.
e cumva posibil sa fie fara matca?
Intre timp am scuturat din rame..l-am mai restrans...se calmase...ma gandesc cumva ca matca sa se fi dus pe vreo rama marginasa?
astept pareri...Multumesc.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 20 Oct 2015, 18:04

Salut.
ieri am fost la albine"a si fost frumos///astazi ploua" am verificat acea colonie care am zis ca era agitata...era calma,nu am mai cautat regina...nici nu am mai apelat la ajutorul oferit de catre Florin//multumesc Florin de oferta"....nu-si mai avea rostul.
Deci familiile sunt in regula,mai am de facut o protectie,insa nu stiu cand voi ajunge sa o fac.
In rest,toate bune.
Acum caut un furnizor de rame din tei la un pret bun,adica si bun si ieftin....comanda este undeva peste 1200 de rame....nu stiu pustiu daca se mai baga :D ...
Posibil sa gasesc tot la Craiova...insa nu ne grabim inca...mai avem timp pina in decembrie...sa vina mosul :lol:
Numai bine.
ps scriu de pe laptop,la desck bag din nou windows-ul.....
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 18:05

Salut.
Am si eu o dilema....si anume.
Vreau sa comand ceva cutii si nu stiu daca sa comand mai multe cutii in detrimentul celui de-al doilea cat ;)
Mai putine cutii caturi cate 2 la cutie.....mai multe cutii cu mai putine caturi...
Cum sa fac?
stiu ca poate caturi gasesc sa fac prin zona la unul la altul...insa calitatea nu stiu daca este aceeasi.
Oricum astept sa vad voi ce ma sfatuiti.
Multumesc.
Augustin78

Mesajde Cristian Chirculescu » 24 Oct 2015, 18:42

Daca esti pe dezvoltare ia doar cuiburile. Asa iei mai multe cutii pt mai multi roi.
Daca ai nevoie sa poti lucra cu familiile de productie, un cat e ok...daca faci roi...
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 18:55

1.... cutii cu un singur cat
0.....cutii cu 2 caturi

Multumesc cristi.
Augustin78

Mesajde Adi Hodis » 24 Oct 2015, 19:50

Augustin78 scrie:Salut.
Am si eu o dilema....si anume.
Vreau sa comand ceva cutii si nu stiu daca sa comand mai multe cutii in detrimentul celui de-al doilea cat ;)
Mai putine cutii caturi cate 2 la cutie.....mai multe cutii cu mai putine caturi...
Cum sa fac?
stiu ca poate caturi gasesc sa fac prin zona la unul la altul...insa calitatea nu stiu daca este aceeasi.
Oricum astept sa vad voi ce ma sfatuiti.
Multumesc.

Augustin, tu stii mai bine ce anume vrei si ce lazi ( + nuclee ) ai acum.
Vrei anmultire ?. Ai nuclee ?. Daca da, raspuns pt. ambele ... atunci ai nevoie de lazi, de cuiburi. Pentru roi nu ai nevoie de caturi. Eventual pe cand vor ajunge familii.

Vrei roi, si productie de miere ?. Atunci stabileste cate familii vor face productie ... cate fam. vor face roi ... si asa afli rezultatul.

Parerea mea, ca asa fac eu ... cu lazi de rezerva suficiente, te descurci. Fara ! ... e problema. :)
Eu zic asa ca nah, imi fac eu lazile dar pentru tine poate ca e mai calculabila situatia.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 20:00

Salut.
Roinite am facute cam 20 de bucati.Roinite pe 6 rame cu posibilitate de impartire3+3..aici e ok...zic eu.
Anul asta am facut cateva roiuri"14" si din cauza logisticii"lipsa cutii" roiurile le-am blocat pe 6 rame.La primavara trebuiesc neeaparat mutate in cutii,ca familii de productie.
La anul vreau sa ma dezvolt dupa salcam,nu stiu cat..maxim 20 de roi"sau mai stiu eu"..poate si pt. vanzare...nevoie de logistica,vanzare roiuri si cumparare cutii,zahar pt. provizi si altele.
Deja anul asta am investit cam 5500 lei...la anul deja vreau sa cumpar 20-25 de cutii..astea sunt undeva la 3000 lei+rame+faguri deja ajung la suma cheltuita anul asta.Nu mai pun ca in august daca nu au suficienta mancare trebuie zahar.de aceea vreau sa vand ceva roi sa-mi acopar cheltuielile cumva.Nu mai pun ca mai trebuie sa cumpar si matci.Poate daca vecinul meu Cristian ma ajuta cu transvazarea as face reginele din materialul genetic propriu,insa ramane de vazut :D
Oricum de la cate familii vroiam eu sa ajung la maxim 10 in 4-5 ani eu zic,ca acest virus ma"terminat" 8-)
Numai bine.
ps:astept alte sfaturi/idei/pareri/critici orice...conteaza :roll:
Augustin78

Mesajde mausica » 24 Oct 2015, 20:22

[quote="Augustin78"]
Deja anul asta am investit cam 5500 lei.. [/quote
salut,
la cat ai cheltuit+ cat mai bagi pt noile cutii,eu ti-as recomanda sa investesti in ceva scule(abric/circular/grosime) si mai ramaneai si cu bani in buzunar :)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 20:28

Marius....asa este dar daca nu ai unde le tine/lucra si ar mai trebui si un meserias....nu toti sunt priceputi ca tine..de altfel.
Ai Respectul meu...
Augustin78

Mesajde mausica » 24 Oct 2015, 20:48

Augustin78 scrie:Marius....asa este dar daca nu ai unde le tine/lucra si ar mai trebui si un meserias....nu toti sunt priceputi ca tine..de altfel.
Ai Respectul meu...

Augustine,daca vrei ceva cu adevarat poti !!!! Totul e sa ai vointa.
Adevarat ca tre sa ai unde le tine(aici poate ar fi buba la tine),cat despre meserias.......esti chiar tu in persoana ;)
PS: sa stii ca mare parte din viata mea am stat la bloc.....si nu am vazut scule de tamplarie,nici nu stiam cu ce se mananca pana cand mi-am luat stupi ;)
Abia atunci am devenit interesat sa fac ceva cu mainile mele.Toate se invata in viata !!!
Te salut .

PPS: lasa ca tre sa traiasca si tamplarii cumva.
De la anu te astept cu o comanda :lol:
mausica

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 20:55

Daca erai mai aproape sigur..dar e distanta mult..mult prea mare
ps:chiar acum vorbesc cu cineva care face stupi si ma mai costa in afara de cutii si transportul :(
Augustin78

Mesajde Cristian Chirculescu » 24 Oct 2015, 20:58

Poate daca vecinul meu Cristian ma ajuta cu transvazarea as face reginele din materialul genetic propriu,insa ramane de vazut :D

Vecinul tau Cristian, din cate isi aminteste, ca sta bine cu memoria, oricine ia cerut ajutorul, l.a ajutat cu tot ce a putut :)

Asa ca...la anu, cere ajutorul vecinului tau Cristian, ca te va ajuta sigur...Vorbesc si eu cu el :D
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 21:00

Mersi Cristian.....stiam eu ceva..dar inca nu stabilisem nimic concret :)
Augustin78

Mesajde mausica » 24 Oct 2015, 21:05

Augustin78 scrie:
ps:chiar acum vorbesc cu cineva care face stupi si ma mai costa in afara de cutii si transportul :(

Adevarul e ca costa ceva si transportul...

Cristian Chirculescu scrie: Asa ca...la anu, cere ajutorul vecinului tau Cristian, ca te va ajuta sigur...Vorbesc si eu cu el :D

Sa il ti de vb bine de tot :lol:

Augustin78 scrie:Mersi Cristian.....stiam eu ceva..dar inca nu stabilisem nimic concret :)

Ce bine e sa ai vecini de treaba .. :P
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?