Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde pustu » 15 Oct 2015, 18:06

Am scris si pe youtube . Un singur comentariu : unificare
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Florin Dobre » 15 Oct 2015, 18:43

Dupa mine...
Cuibul iti arata singur cata albina ai...puietul incadrat de cele doua rame cu rezerve. Prima si ultima rama pe care le-ai lasat trebuiau scoase. Ulterior mai merge scoasa una din mijloc...dupa ce iese puietul.
Mai merg bagate 2-3 kile de papica....cam tarziu ca nu mai capacesc dar deh...
Fain clestele ala de manipulat rame. Pana anul asta il vedeam ca fitza. Mi-am luat unul si e parfum cand ai corpul full de rame intepenite.
La clima ta merge iernat si pe 3 rame...pe barba ta bineinteles. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 15 Oct 2015, 20:01

pustu scrie:Am scris si pe youtube . Un singur comentariu : unificare

da Pustiule ...dar il mai las sa iese puietul si sa vad ..imi pare rau de matca ......asi incerca sa iernez 2 roi intr-o lada decat sai rup gatul le matca
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 15 Oct 2015, 20:03

[quote="Florin Dobre"]Dupa mine...
Cuibul iti arata singur cata albina ai...puietul incadrat de cele doua rame cu rezerve. Prima si ultima rama pe care le-ai lasat trebuiau scoase. Ulterior mai merge scoasa una din mijloc...dupa ce iese puietul.
Mai merg bagate 2-3 kile de papica....cam tarziu ca nu mai capacesc dar deh...
Fain clestele ala de manipulat rame. Pana anul asta il vedeam ca fitza. Mi-am luat unul si e parfum cand ai corpul full de rame intepenite.
La clima ta merge iernat si pe 3 rame...pe barba ta bineinteles. :)
Florine am scus una se vede in filmare iar dupa aceea am mai scos una ...si am amplut hranitorul cu sirop 2 L ...... cum spuneam si la Pustiu ...asi incerca 2 roi intr-o lada sa iernez ....sa tin de rezerva macar matca , poate imi pica una peste iarna ...
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde pustu » 15 Oct 2015, 20:11

Asta cu matci de rezerva nu-mi place . Da , daca aveai numai familii pe 10 rame la iernat . Si daca pica o matca ce ?! Unifici in primavara . Oricum alea 3 rame care ierneaza fara matca in primavara sunt egal cu 0 . 0 barat .
Acu tu nu ma crede . Dau si eu cu parerea , nustu .
Ultima oară modificat de pustu pe 15 Oct 2015, 20:15, modificat 1 dată în total.
pustu

Mesajde FLORINELU » 15 Oct 2015, 20:47

dupa parerea mea la temperaturile de acuma ai putine sanse ca albinele sa mai urce sus sa traga siropul,turta puse peste rame ar fi cu totul altceva.mai bine il unifici ca ai mai mult folos,cat despre matca chemi un popa si ii faci o inmormantare crestineasca.
FLORINELU

Mesajde Bambucha » 15 Oct 2015, 21:12

L-as unifica direct cu o familie mai slaba si matca batrana (prin adaugarea lui in lada).
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde mausica » 15 Oct 2015, 21:53

ramele laterale nici nu mai aveau ce cauta inauntru.................sunt chele......trebuiau lasate afara
Personal as strange foarte bine acel ghem...3 r MAXIMMM insa mancarea lipseste din acele rame.Variantele sunt ori te chinui cu el asa(insa inainte trebuie neaparat bagata miere sau f ca sa isi faca rez,numai ca timpul e inaintat si uzezi )si poate trece iarna si ai o matca de rezerva sau unificare fara dureri de cap.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mirel » 15 Oct 2015, 22:05

(in situatia ta) ce as face eu: as lasa prima rama din stanga (aia cu mancare mai multa) in lada , restul le as scutura....rama aia,cu albina si matca as pune o langa diafragma etansa (vb de iernare 2 in 1) apoi as mai veni cu inca o rama placa de miere si ciorchini de albina+diafragma ...
SAU: unificare cu unul cu reg din anii anteriori....
daca l ti in formula asta MAGICA ,sa ''zicem'' ca iese din iarna ....ce performarte crezi ca o sa faci cu el la anul ?
ps: 2 litrii de sirop, 5 rame , un ghem cat un mar....crezi ca cei 2 litrii ii vor depozita fix acolo unde trebuie ???
pps: iarta mi critica, dar NU i bine ce i acolo...!!! :cry:
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde andrei_calinescu » 16 Oct 2015, 00:22

"cum spuneam si la Pustiu ...asi incerca 2 roi intr-o lada sa iernez ....sa tin de rezerva macar matca , poate imi pica una peste iarna ..."

Exact, asa fac si eu, am sase din astia ca ai tai, iernare 2 in 1 pentru schimb de matci. Da-le turte, uita siropul acum.
andrei_calinescu

Mesajde duma » 19 Oct 2015, 11:47

nici o data sa nu spui nici o data ....... era vorba despre ROMII si albinele lor in niste discutii ! Pustiule ....iaca- l ca exista :lol: !
Fişiere ataşate
moooooooo.jpg
moooooooo.jpg (5.92 KiB) Vizualizat de 5857 ori
Ultima oară modificat de duma pe 19 Oct 2015, 11:49, modificat 1 dată în total.
duma

Mesajde duma » 19 Oct 2015, 11:48

duma

Mesajde alin75 » 19 Oct 2015, 12:01

Duma, de cate ori ma uita la stupina ta, ma faci "sa-mi doresc" revopsirea stupilor mei.....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde duma » 19 Oct 2015, 12:29

alin75 scrie:Duma, de cate ori ma uita la stupina ta, ma faci "sa-mi doresc" revopsirea stupilor mei.....

Aline tata ...o data la 2-3 ani ....incearca sa ii revopsesti anul acesta care vine in primavara si vei fi linistit ..... :lol: eu folosesc Tifel , lavabil de exterior pe baza de apa , firma detine o paleta exclusivista pentru stupari , dar si multe alte culori ! Nu iti recomand ...dar eu sunt foarte multumit de produsul lor .
duma

Mesajde pustu » 19 Oct 2015, 16:09

duma scrie: Pustiule ....iaca- l ca exista :lol: !

:shock: Parca seamana cu tine :lol: :lol: :lol:
pustu

Mesajde duma » 19 Oct 2015, 17:38

pustu scrie:
duma scrie: Pustiule ....iaca- l ca exista :lol: !

:shock: Parca seamana cu tine
......ba .... deci exista ? da sau nu ?! acum ai inteles de ce ma taxeaza cand merg la ele ???? :lol:
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?