Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Florin

Mesajde petru MD » 20 Oct 2015, 10:22

asd scrie:Amenintarea paduchilor este exacerbata. Un singur tratament e suficient daca e facut la momentul potrivit. Varachetul nu satisface acest moment, oxalicul da. Cred ca in Romania avem paduchi nevirulenti. Care ati vazut albine cu aripi deformate ridicati mana. Eu nu am vazut.

cu oxalicu mai,este o.problema actioneaza negativ la regine ..... poare ca e super contra varroa dar atita tim cit sunt alte solutii prefer sa nul.folosesc
petru MD

Mesajde Adi Hodis » 20 Oct 2015, 10:24

Florin Dobre scrie:Clar...undeva gresesc.
Pe de o parte ma bucur ca pica(deci tratamentul e eficace), pe de alta ma gandesc cat au supt la albine din august pana acum.
Voi cu ce tratati intre august si octombrie? Si cu ce frecventa?

Dar pina in august Florine ? ... aia nu au intrat brusc in colonii atunci. Erau acolo de pe la inceputul existentei laptisorului. Si s-au inmultit bine, dupa cum descrii rezultatele ...
Daca citesti unde trebuie despre Varroa, o sa afli ca si in iunie + iulie erau destul de multi. Daca ai fi tratat atunci ... acum ar fi mai multe albine in cuiburi.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Dila Daniel » 20 Oct 2015, 10:26

asd scrie:In apicultura conteaza locatia. Imi retrag afirmatia. :)

chiar,pune si tu la avatar locatia.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde asd » 20 Oct 2015, 10:46

Oxalicul la 3.5% concentratie are eficienta de peste 95% - suficient, si nu am auzit sa dauneze reginelor la o singura doza pe an.

sat Cotofeni, jud. Sibiu :lol:
asd

Mesajde Mircea_63 » 20 Oct 2015, 11:30

ASD-ule, faina locatie ai. :D

Nu stiu daca pe pagina lui Florin e cel mai potrivit loc, dar va spun ca e interesanta suprapunerea dintre hartile folosirii preponderente a oxalicului si mortalitatea ridicata a albinelor.
E simplu sa dam vina pe nenicotinoide sau numai pe ele. Suna mai chimicaliceste si au denumiri mai "infioratoare". Acidul oxalic e simplu de scris si pronuntat. Dumnealui intra -printre altele- instant in laptisorul de matca din celulele deschise si schimba ph-ul. Proteinele coaguleaza la aceasta schimbare. Masura e data de cantitati. Laptisorul are niscaiva proteine. Multe!

Risc sa blasfemiez si sa mi-o iau in dulcea noastra traditie, de aceea precizez ca cele de mai sus trebuie privite mai putin ca afirmatii si mai degraba ca intrebari.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2015, 11:40

Multumesc baieti pentru indrumari si observatii...si pentru dojeneli! :cry:
Mai incasez si cate-o palmoaca...poate asa mi se aseaza mai bine la capatana. :lol:

Treaba-i nasoala. Ar putea fi explicatia de ce nu am avut niciodata familii asa cum am vazut la altii desi eu credeam ca le ingrijesc bine. Bun fundul asta AV ca mi-a aratat cum sta situatia in realitate. La cutiile cu fund plin poti fi linistit si purceaua sa fie moarta-n cotet...si nu stii apoi de ce.
Toata chestiunea asta ma face sa-mi revizuiesc pozitia fata de varroua...nu-i chiar simplu cum pare cu indivizii astia. E de regandit schema de tratament.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian Chirculescu » 20 Oct 2015, 11:43

Florin Dobre scrie:Multumesc baieti pentru indrumari si observatii...si pentru dojeneli! :cry:
Mai incasez si cate-o palmoaca...poate asa mi se aseaza mai bine la capatana. :lol:

Treaba-i nasoala. Ar putea fi explicatia de ce nu am avut niciodata familii asa cum am vazut la altii desi eu credeam ca le ingrijesc bine. Bun fundul asta AV ca mi-a aratat cum sta situatia in realitate. La cutiile cu fund plin poti fi linistit si purceaua sa fie moarta-n cotet...si nu stii apoi de ce.
Toata chestiunea asta ma face sa-mi revizuiesc pozitia fata de varroua...nu-i chiar simplu cum pare cu indivizii astia. E de regandit schema de tratament.

Pulverizatoru'-i sfant.......poti folosi alternant 3 substante....de fapt, trei produse....substanta e cam aceeasi, insa produse in mod diferit...
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde mellis » 20 Oct 2015, 11:44

Din cate am inteles ai tratat si in august/septembrie, sau doar acum?
Si cat de blamat este AVul - ca nu este bun, ca le bate vantul pe albine, ca are gauri, doar publicitate..
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Mircea_63 » 20 Oct 2015, 11:46

Ce numesti pulverizator, cel tip Furetto?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2015, 11:51

mellis scrie:Din cate am inteles ai tratat si in august/septembrie, sau doar acum?
Si cat de blamat este AVul - ca nu este bun, ca le bate vantul pe albine, ca are gauri, doar publicitate..
Sanatate.

Am tratat doar in august...varachet pe benzi-fumigatie(clasic)..de 3 ori la 7-10 zile. In septembrie nexam. Am vrut sa fac un varachet la inceput de octombrie dar nu m-a mai lasat vremea(ploi/rece). Bine...nu-i vremea de vina, ci pampalachele de mine. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian Chirculescu » 20 Oct 2015, 11:52

acesta.....
Fişiere ataşate
IMAG0005.jpg
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2015, 12:00

Mircea, sunt suficiente metode si posibilitati de combinare si alternare a substantelor active. Vreau sa spun ca pana la oxalic sunt multe alte variante.
Ce, varachetul nu-i eficient?! Se vede treaba ca este chiar forte...rade tot.
Problema la mine nu-i de eficienta tratamentului, ci de frecventa si alternanta a substantelor. Gresesc?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2015, 13:34

[quote="Florin Dobre"]Multumesc baieti pentru indrumari si observatii...si pentru dojeneli! :cry:
Mai incasez si cate-o palmoaca...poate asa mi se aseaza mai bine la capatana. :lol: [quote="Florin Dobre"]

Lasa ca la tine NU se cunoaste...frunte lata,ceafa....asemenea.... :lol:

Daca imi aduc aminte si anul trecut ai respectat aceasi schema de tratamente....asa este...???
Daca DA atunci cauta raspunsul in alta parte....substanta activa folosita si de ce nu...RASA... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2015, 13:49

Da Marian, aceeasi schema. Dar nu pot spune c-a fost chiar bine; am avut oaresce probleme in primavara. Bine, problemele au fost si din alte cauze...tot din prostia mea.
Substanta activa e ok...cad acum, au cazut si in august destui. Culmea e ca acum coloniile arata mai bine ca anul trecut.
Acum e tardiv oricum...s-a supt sangele poporului chiar de ar cadea toti.

Dupa tot ce s-a scris eu procesez asa:
-tratamentele in august trebuie facute chiar daca atunci avem puiet capacit si inamicul e in mare parte la adapost; prindem insa ce-i pe albina si o parte din aceia care ies din puiet daca repetam la 7-10 zile cele trei fumuri. Taiem astfel din explozia populatiei de varroa din acel moment.
-impactul maxim al tratamentului are loc acum cand nu mai este puiet(la mine acum nu mai am puiet).
-trebuie avute in vedere atat perioada dintre august si octombrie cat si perioada iunie-iulie cand trebuie acoperit cu un tratament alternativ. Aici cred ca-i buba...sunt perioade in care vampirul isi face de cap.
Ce nu pricep e cum si cu ce pot face tratament in iunie-iulie cand am caturile pe ei?! Ca in septembrie sa zicem ca nu mai e problema caturilor. :?

Rasa? Rasa o voi schimba. Nu neaparat din cauza asta...ca daca-s pampalau la tratamente, pot avea si cea mai rasa dintre rase. Rasa o voi schimba din alte considerente: populatii, uniformitate, predictibilitate.

-
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde pustu » 20 Oct 2015, 15:09

Florin Dobre scrie:Ce nu pricep e cum si cu ce pot face tratament in iunie-iulie cand am caturile pe ei?! Ca in septembrie sa zicem ca nu mai e problema caturilor. :?

Ceva bio nu merge ?
Florin Dobre scrie:Rasa? Rasa o voi schimba.

Ce rasa ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2015, 15:11

Carnica...poate si cate un pic din ligustica si caucaziana pentru comparatii si artificii. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?