Da Marian, aceeasi schema. Dar nu pot spune c-a fost chiar bine; am avut oaresce probleme in primavara. Bine, problemele au fost si din alte cauze...tot din prostia mea.
Substanta activa e ok...cad acum, au cazut si in august destui. Culmea e ca acum coloniile arata mai bine ca anul trecut.
Acum e tardiv oricum...s-a supt sangele poporului chiar de ar cadea toti.
Dupa tot ce s-a scris eu procesez asa:
-tratamentele in august trebuie facute chiar daca atunci avem puiet capacit si inamicul e in mare parte la adapost; prindem insa ce-i pe albina si o parte din aceia care ies din puiet daca repetam la 7-10 zile cele trei fumuri. Taiem astfel din explozia populatiei de varroa din acel moment.
-impactul maxim al tratamentului are loc acum cand nu mai este puiet(la mine acum nu mai am puiet).
-trebuie avute in vedere atat perioada dintre august si octombrie cat si perioada iunie-iulie cand trebuie acoperit cu un tratament alternativ. Aici cred ca-i buba...sunt perioade in care vampirul isi face de cap.
Ce nu pricep e cum si cu ce pot face tratament in iunie-iulie cand am caturile pe ei?! Ca in septembrie sa zicem ca nu mai e problema caturilor.
Rasa? Rasa o voi schimba. Nu neaparat din cauza asta...ca daca-s pampalau la tratamente, pot avea si cea mai rasa dintre rase. Rasa o voi schimba din alte considerente: populatii, uniformitate, predictibilitate.
-