Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calendarul apicol - largirea cuiburilor

Mesajde cristi arad » 11 Apr 2015, 12:23

bine v-am gasit; poate ca intervin cu o oarecare intarziiere, dar dat fiind faptul ca nu toti apicultorii au stupi puternici cred ca inca ma incadrez in timp cu discutia pentru a interveni in largirea cuiburilor; eu personal in stupii mei (in majoritatea) am inceput largirea cuibului de vreo doua saptamani, dar nici cine incepe acum nu intarziie intrucat vreamea este inca rece. Asadar vom introduce o rama cu fagure cladit (si inchis la culoare) la periferia cuibului. Strangem cuibul repede, fara a provoca agitatie (intrucat albinele sunt rele pe vremea asta), apoi punem turtita si inchidem; nu sunt adeptul siropului intrucat necesita interventii repetate si astfel ne complicam munca, fara a avea rezultate marcante (comparativ cu turtita) . Ma repet, turtita trebuie sa o dam o data la 2 saptamani cca 1kg/familie. Albina suporta si o amanare de cca 2-3 zile asadar nu necesita interventii in zile de sarbatoare (asta pentru crestini ). Cu toata consideratia va doresc paste fericit si bucurie de INVIEREA DOMNULUI.
cristi arad

Re: calendarul apicol - largirea cuiburilor

Mesajde kiloz » 11 Apr 2015, 15:10

Avem 544 subiecte • pe 14 pagini,pentru ce?
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Dragomir Alin » 20 Oct 2015, 21:04

Sper ca nu deranjez, nu sunt apicultor dar as vrea sa devin. Am vazut titlul calendaru apicultorului si sincer credeam ca voi gasi datele concrete aproximate necesare aicultorilor amatori. De ex cam cand infloreste salcamul, rapita...
Dragomir Alin

Mesajde paul » 20 Oct 2015, 21:05

Dragomir Alin scrie: De ex cam cand infloreste salcamul, rapita...

Primavara !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde teinegru64 » 20 Oct 2015, 21:19

La mine media multianuala...rapita in jur de 27 aprilie.Salcamul 17 mai.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2015, 21:23

Dragomir Alin scrie:Sper ca nu deranjez, nu sunt apicultor dar as vrea sa devin. Am vazut titlul calendaru apicultorului si sincer credeam ca voi gasi datele concrete aproximate necesare aicultorilor amatori. De ex cam cand infloreste salcamul, rapita...

Da click la adresa de mai jos,ai acolo informatiile cautate... ;)
viewforum.php?f=24
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR