de cristi arad » 11 Apr 2015, 12:23
bine v-am gasit; poate ca intervin cu o oarecare intarziiere, dar dat fiind faptul ca nu toti apicultorii au stupi puternici cred ca inca ma incadrez in timp cu discutia pentru a interveni in largirea cuiburilor; eu personal in stupii mei (in majoritatea) am inceput largirea cuibului de vreo doua saptamani, dar nici cine incepe acum nu intarziie intrucat vreamea este inca rece. Asadar vom introduce o rama cu fagure cladit (si inchis la culoare) la periferia cuibului. Strangem cuibul repede, fara a provoca agitatie (intrucat albinele sunt rele pe vremea asta), apoi punem turtita si inchidem; nu sunt adeptul siropului intrucat necesita interventii repetate si astfel ne complicam munca, fara a avea rezultate marcante (comparativ cu turtita) . Ma repet, turtita trebuie sa o dam o data la 2 saptamani cca 1kg/familie. Albina suporta si o amanare de cca 2-3 zile asadar nu necesita interventii in zile de sarbatoare (asta pentru crestini ). Cu toata consideratia va doresc paste fericit si bucurie de INVIEREA DOMNULUI.