Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iubirea de albine e un zid...

Mesajde mellis » 16 Oct 2015, 23:34

Mulțumesc prietene,
Palinca ta m-a încălzit toată vara, să-ți dea Dumnezeu sănătate..
Avem o casa-n construcție, a venit frigul dar am pus curent, mai este mult pana departe.
De obicei le-am vopsit pe balcon, noaptea la lumina stelelor când pustiul s-a saturat de joaca si doarme adânc..
Acum pe frig ma mut in peșteră si fac gargara ardeleneasca de pruna;).

Bade Gheorghe nu îți este frig fara căciulă?
Îmi este, dar nu o mai port, mi s-a oferit o palinca ieri si nu am auzit ;)..
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde nicus » 16 Oct 2015, 23:46

Mellis daca nu ai si al treilea cat la ele mai baga 2 luni :D
Hai sa ti fie cu folos, le faci o baita de parafina, ulei in sau doar vopsite ca i mai sfant?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde mellis » 17 Oct 2015, 00:03

Salut Nicus,
Cele ce îmi plac foarte mult din ce mai am sunt îmbăiate in parafina, arata natural, frumos.
Ce am mai luat acest an le-am dat doua straturi cu bait (stejar închis), o alta parte am făcut o românească, resturile de la faguri le-am întins pe caturi după ce le-am încălzit cu călcătorul ;). Unele nu am apucat sa le vopsesc.
M-am tot zgârcit la un sac de parafina, dar cred ca pentru acestea 15 își poate face treaba - 200 Ron parca..
Avantajul igienizării pe interior..
Acum îmi par si mie puține, nu am mai luat pana acum atât de multe dar MEul cere, vârful a cerut cat 5, l-am cam ținut înghesuit cu 4. Restul cam 3 caturi, dar la anul ce vine, vorba orbului, mai veddem noi..s-au înmulțit MEurile..
Sănătate..
mellis

Mesajde cristian bh » 17 Oct 2015, 09:12

Fii oleaca atent la mine,... :)
tifelu se face la voi in timisoara,...deci iei impregnant,(si baga ce nuanta vrei in el,...poate fi si natur)dai cu pensula primul strat,... apoi un strat peste, Extra N exterior,.nu gros...iei un suport de smirghel,....150 granulatie,...freci usor porii,...apoi dai al doilea strat tot cu extra N!
poti lucra inauntru ,uscare rapida ,nu miroase,...
dupa aia ,sanatate noua si albine cat incape,...despre lada poate mai vorbim barem dupa 10 ani,..da nu-i obligatoriu! :D
Ps,...impregnantul nu-i totuna cu baitul pe apa!
Apropo,...de cand numiti rachia din banat palinca?? :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde FLORINELU » 17 Oct 2015, 10:32

ce-mi vad ochii la tine Mellis? se pare ca ai ganduri mari in domeniul apiculturii,felicitari.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 17 Oct 2015, 11:46

cristian bh scrie:Apropo,...de cand numiti rachia din banat palinca?? :lol:

Bade, nu te lua de palinca lui ca nu stii ce vorbesti. Acee-i palinca de la socru-meu de la Salaj :lol:
Apropo... in Ardeal, cel putin partea Salajului, la... "comoara" fetei ii zice "pruna". Un cumnat lucra la o lele (tanti, doamna) si la sfarsitul zilei ii da si o palinca si-i zice: Ia, din pruna mea curata. :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde cristian bh » 17 Oct 2015, 13:42

liviutzbogos scrie:
cristian bh scrie:Apropo,...de cand numiti rachia din banat palinca?? :lol:

Bade, nu te lua de palinca lui ca nu stii ce vorbesti. Acee-i palinca de la socru-meu de la Salaj
Apropo... in Ardeal, cel putin partea Salajului, la... "comoara" fetei ii zice "pruna". Un cumnat lucra la o lele (tanti, doamna) si la sfarsitul zilei ii da si o palinca si-i zice: Ia, din pruna mea curata. :lol:

Aici palinca se face din pruna ,care pruni is iesiti din os de pruna,..adica gena 100 %nu altoiti!
Ase,dara,..la tine .palinca de la socru,...da pruna ii din soacra! :P cu prietenii ai tu grije,...da-le de la soacra, :lol: ca de soacra,
altu bai sa nu fie,..cat o mai face prune..stii cum e ,, cu lucru de care se grijeste mai rar . :lol:
cristian bh

Mesajde duma » 21 Oct 2015, 13:11

Cine ? Cat ? .....zi Mellis tot ..... mergi la Giroc la fabrica la Tifel au si baituri pe baza de apa ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde cristian bh » 21 Oct 2015, 14:37

duma scrie:Cine ? Cat ? .....zi Mellis tot ..... mergi la Giroc la fabrica la Tifel au si baituri pe baza de apa ;)

Tu fusesi oleaca atent la detalii? :o
Baitul e una(apa chioara colorata),
Impregnantul e altceva,(la uscare formeaza pelicula impermeabila!)....da poti cere detalii daca nu ma crezi,ca-i langa tine! ;)
cristian bh

Mesajde mellis » 21 Oct 2015, 14:38

cristian bh scrie:Fii oleaca atent la mine,... :)

Multumesc pentru sfaturi, destui de multi ii tin la oras si prefer sa fie camuflati - de aceea prefer culori cat mai naturale, am sa verific paleta de culori sa vad daca ma incadrez la ceva de camuflaj.
As vrea parafina pentru impregnarea pe interior, dar nu sunt inca 100% hotarat.
Cat despre rachiu - vobeam de unul primit din ardeal de la Liviu - mi-a tinut companie toata vara si cred ca si toamna asta, nu consum pe cea slaba.
Dupa ultima nunta de care am ramas impresionat - am gustat una de 20 ani de Ineu - ce pot sa zic decat ca am cerut la pachet ;).
Respect !
mellis

Mesajde mellis » 21 Oct 2015, 14:45

FLORINELU scrie:ce-mi vad ochii la tine Mellis? se pare ca ai ganduri mari in domeniul apiculturii,felicitari.

Stima Nea Florin,
Anul a cesta a fost pe plus, am si inmultit mult (pentru mine) si am facut si ceva miere (pentru altii ;)).
Doresc sa lucrez cat mai mult cu ME, in paralel si cu DBurile pana fac rost de rame si lazi suficiente de ME. Am luat anul acesta vreo 20 caturi ME, planific sa am 5 stupi ;), nu este mult.
Nu imi permite timpul mai mult - planific un salcam la vreo 30 Km de TM daca merge treaba, sa fim noi sanatosi.
Sanatate.
mellis

Mesajde mellis » 21 Oct 2015, 14:48

liviutzbogos scrie:Bade, nu te lua de palinca lui ca nu stii ce vorbesti. Acee-i palinca de la socru-meu de la Salaj
..Un cumnat lucra la o lele (tanti, doamna) si la sfarsitul zilei ii da si o palinca si-i zice: Ia, din pruna mea curata

Buna mai este, o gura face liniste pe drum (amorteste tot), sa va dea Dumnezeu sanatate. Nu mai vrei ceva rama pe anul ce vine ;)?
Daca mai ajungi pe la socru' si vrea sa vanda din "comoara" (de pruna) ma inscriu si eu la cativa litrii..

Pe unde a lucrat cumnatul tau - daca munca se plateste in "pruna curata" nu e rau deloc ;), daca nu eram insurat ma inscriam si eu la taiat iarba de pe langa casa ..
Sanatate..
Ultima oară modificat de mellis pe 21 Oct 2015, 14:57, modificat 1 dată în total.
mellis

Mesajde mellis » 21 Oct 2015, 14:53

duma scrie:Cine ? Cat ? .....zi Mellis tot ..... mergi la Giroc la fabrica la Tifel au si baituri pe baza de apa ;)

Pana la urma am luat tot de la Lugoj - un tamplar ce l-am gasit pe la targuri - nu sunt cele mai bune lazi de pe piata dar raport calitate pret bun.
30 ron catul de 3/4. Podisoarele cu hranitor 24. Fund si capac le fac eu.
Am luat 15 caturi - comandate de prin iulie, planificam sa mut cativa roi in ele dar nu am mai apucat - sper ca anul ce vine sa-i gaseasca in casa noua..
Anul acesta am 5 stupi la oras - anul viitor vor avea nevoie de 2 sau 3 caturi fiecare.
Sper ca anul ce vine sa fie macar bun ca si acesta..
Sanatate..
mellis

Mesajde mellis » 21 Oct 2015, 22:45

cristian bh scrie:Fii oleaca atent la mine,... :)
tifelu se face la voi in timisoara,...deci iei impregnant,(si baga ce nuanta vrei in el,...poate fi si natur)dai cu pensula primul strat,... apoi un strat peste, Extra N exterior,.nu gros...iei un suport de smirghel,....150 granulatie,...freci usor porii,...apoi dai al doilea strat tot cu extra N!
poti lucra inauntru ,uscare rapida ,nu miroase,...
dupa aia ,sanatate noua si albine cat incape,...despre lada poate mai vorbim barem dupa 10 ani,..da nu-i obligatoriu! :D
Ps,...impregnantul nu-i totuna cu baitul pe apa!

Am luat la prima tura de lazi impregnant de la kober si la citirea indicatiilor am vazut ca are ceva insecticid..am cascat ochii si nu am mai dat cu el pe stupi..
Ai un tub acasa de la ei - si ai citit ce scrie pe el? merg sa verific prin oras..daca nu este cu insecticid si gasesc nuanta - este o varianta.
Am o lada de la Faget si se tine bine de cativa ani buni..cred ca are tiefel pe ea..
Vorbim si peste zece ani - nu scapi asa usor de noi ;)

Cat despre palinca - sa fie "pruna curata" ca o gasim dupa miros ;)) , chiar si in ardeal..
Sanatate..
mellis

Mesajde cristian bh » 22 Oct 2015, 09:39

Din ce cunosc ar fi in el antifungic,..si din ce retin dintr-un prospect parca au si ceva special pt stupi,...fie vorba intre noi,... :lol: probabil pt cei cu indoieli ca tine,...cam aceiasi marie cu alta palarie,... ;)
In fond impregnantul este incolor,...unde se adauga nuanta dorita(albastru ,galben,alb,...sau nuante pt lemn,...ce-mi place la ei ca au o varietate de culori,...in N,nuante,...cam ca la lavabile,...
Au si email alb,...dar io totusi prefer impregnantul ca prim strat.
Ideea e ca el intra in fibra,...si nu se mai exfoliaza,...formula ce ti-am recomandat-o se foloseste la ferestre ,..terase,..etc,...deci e ,,,prof!
Nu stiu ce ai folosit inainte de la kober,...dar la ei astea pe baza de apa sunt prezentate ecologice, :D la pret pe masura,...adica ambalat LA 0,75 mai scump ca tifel la litru,..cam 25 lei litrul impregnantul si 22 lacul e la magazinul lor din Beius! (a nu se intelege reclama)
cristian bh

Mesajde mellis » 26 Oct 2015, 16:24

Lucrari de toamna ;)
Fişiere ataşate
Toamna1.JPG
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?