Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 21:37

Da,e bine sa ai si vecini de treaba.Sanatate tuturor si vecinilor si colegilor de forum.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 15:38

salut.
astazi am fost de am mai descapacit dupa diafragma.Unul era tare nervos ma ciuruit,am luat de la el cred ca vreo 7 intepaturi...mi-au intrat in masca si una ma intepat in ceafa...bine ca nu ma intepat in ochi ca era mai grav :lol:
In rest totul pare in regula....cred ca voi lua cativa roi sa-i bag in casa...sunt ceva mai slabuti.Vreo parere ceva?
Multumesc si numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 02 Noi 2015, 16:01

Ce vrei sa faci cu ei ? Aia de-i bagi in casa
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mellis » 02 Noi 2015, 17:01

Augustin78 scrie:salut.
astazi am fost de am mai descapacit dupa diafragma..
In rest totul pare in regula....cred ca voi lua cativa roi sa-i bag in casa...sunt ceva mai slabuti.Vreo parere ceva?
Multumesc si numai bine.

Ma mir ca te-ai ciuruit - ii afumi - cu ce? Ai lucrat pe soare - sau seara pe frig?Lucrezi incet si fara lovituri? La mine sunt destul de linistite in perioada aceasta.
Nu baga roii in casa - mai bine doi in cutie - nu este asa simplu sa ii iernezi in casa - am incercat intr-un an - doi in lada - unul a fost nimicit de soarece - perechea ce e ramas am pus-o in casa - moarte sigura!! Nu mai fac asa ceva - studiaza atent iernarea in casa - daca nu procedezi corect - ii ucizi mai rau ca afara.
Cate rame au cei in cauza?
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 02 Noi 2015, 17:03

ma bucur ca te-au intepat dar imi pare rau de albine ca au decedat insa ti-au dat o lectie adica e prea tarziu si e si frig sa descapacesti acuma dupa diafragma,treaba asta trebuia facuta mai demult iar tu o sa spui ca nu ai avut timp si eu sa-ti spun:intindete cat ti-e plapuma,e o vorba romaneasca. cat despre acei roi slabi eu nu te sfatuiesc sa-i bagi in casa,ar fi trebuit unificati cu altii mai puternici da acuma si pentru acest lucru e cam tarziu,proverbul cu plapuma e valabil si aici.
FLORINELU

Mesajde mellis » 02 Noi 2015, 17:13

Stima Nea Florin,
Aveti dreptate cu vremea tarzie - dar din pacate pentru cei ce nu sunt langa albine este greu.
Si eu am strans cuiburile saptamanile acestea - si am descapacit - DAR NU DUPA DIAFRAGMA!
Rama descapacita langa ramele de cuib - si departata cam un cm de restul.
Astazi la verificare (pusa vineri) - este curatata..
Nu zic ca este corect ce am facut - dar inca mai merge - daca este procedat corect - dupa diafragma este mai delicat acum.
Sanatate.
mellis

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 19:01

Va salut.
Astazi a fost cald peste 15 grade.Nu batea vantul rau,adia usor.Nu am umblat agresiv la ei,si mai ales cand ma intepau am lasat rama usor in cutie si am scos acele.Nu am facut fum deloc.Ora la care am umblat era undeva dupa ora 12:00 Numai unul a fost mai agresiv si asta cred ca deoarece am scos mai greu rama"e roinita pe 6 rame"avea o rama alba cea cu nr 6 si avea miere necapacia.
La ceilalti la care am umblat au fost in regula.
deci roiul cu pricina are undeva la 2 intervale si vroiam sa-l iernez in casa,dar daca ziceti ca nu e ok atunci il las afara sa vedem cum se va descura.Daca va fi sa-l pierd va fi invatare de minte,cu toate ca nu-mi doresc sa pierd nimic.De iernat doi in cutie,nu am pregatite pentru asa ceva,as baga cate 2 roi pe 3 rame in roinita de 6 rame si despartite prin diafragma dar problema este ca au urdinisele fata-spate si unde sunt ei pozitionati nu e ok asa.
Deci logistica unui incepator si vatra sunt ....mai anemice..dar sper sa-mi revin si eu in ceva timp
Va doresc iernare uscata si prezenta in primavara de 100%
Doamne ajuta!
Augustin78

Mesajde mellis » 02 Noi 2015, 19:12

La iernarea in casa este de studiat - nu este deloc simplu - temperatura / umiditate / zbor oprit !? Sunt ceva explicatii daca vei cauta.
As lua o lada de la rezerva sau noua de 10 sau 12 rame (6 rame este mica pentru 2 roi de 3 rame + diafragma)- si modifica diafragma cu burete pe margini - sa nu treaca albinele dintr-o parte in alta.
Am facut eu diafragma - rama 1/1 - pe care am prins placaj mobila pe ambele fete (se pune in spate la mobila) am facut o gaura la ambele placaje sus / mijloc si am pus plasa plastic tantari.
Pe margini am pus burete de spalat vase - fasii laveta - si sus am pus bete lemn ce inchideau perfect. Podisor din scanduri - cu access la fiecare separat.
Fundul de plasa prins de diafragma.
Nu este asa greu - mai ai zile de soare sa-i lipesti - este pacat sa-i pierzi.
Daca vrei iti trimit diafragma (am 2) ce le-am folosit-o eu pentru corp 1/1.
Da adresa pe MP.
Sanatate..
mellis

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 19:55

Salut.
Meliis multumesc pt. oferta,dar voi incerca sa fac eu ceva din polistiren extrudat.oricum multumesc pentru ideii si sfaturi.
Voi incerca sa vad daca reusesc sa modific o cutie si sa incerc sa iernez doi in lada.
Numai bine.
\cred ca voi lua o cutie pe 6 rame roinita ca e deja facuta pt 2 roi pe 3 cu diafragma din pfl...insa trebuie sa modific urdinisul sa fie ambele pe fata dar la capete.
Maine ma voi duce la tara sa iau la bloc o roinita sau 2 sa modific pentru a ierna 2 roi pe 3 rame.
O intrebare,ar fi bine sa fac o gaura in jumate cu plasa sau nu? Diafragma este din pfl de 2mm cred.

Intre urdinise mai adaug ceva sau ?
Augustin78

Mesajde paul » 02 Noi 2015, 20:26

Augustin78 scrie:,as baga cate 2 roi pe 3 rame in roinita de 6 rame si despartite prin diafragma dar problema este ca au urdinisele fata-spate si unde sunt ei pozitionati nu e ok asa.

Intreb si eu ca sa ma aflu in treaba, sa mai socializez, deh, de ce nu unifici cei 2 roisori si ... ai scapat de griji ? Stiu, doare inima cand ramane locul gol pe suport, dar, mai bine un loc gol acum decat doua in primavara ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 20:35

Salut Paul
roisori sunt in medie pe 4 rame..insa am unul sau doi cam pe 3 rame....pe care as dori sa-i trec iarna.
Daca era sa unific,unificam in august... :D incerc sa-i trec in primara.... :)
Augustin78

Mesajde paul » 02 Noi 2015, 20:53

Augustin78 scrie:Salut Paul
roisori sunt in medie pe 4 rame..insa am unul sau doi cam pe 3 rame....pe care as dori sa-i trec iarna.
Daca era sa unific,unificam in august... :D incerc sa-i trec in primara.... :)

Si ce crezi ca o sa faci cu ei daca-i treci in primavara ?
Augustine, eu ca tine am fost, stiu ce inseamna sa te anini ca funia de spanzurat de ...numar ! Crede-ma, e doar chin gratuit !
Astia doi pe 3 rame ii unifici si faci unul bunisor ca populatie pentru 4 rame.Daca bagi forja (sirop la greu)in primavara , faci ceva miere la salcam si apoi poti da familia in doua !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Avram » 02 Noi 2015, 21:06

paul scrie:Astia doi pe 3 rame ii unifici si faci unul bunisor ca populatie ...

Paul ... sfatul tau este bun dar ... nu cred ca va face acest lucru ! :P NUMARUL - conteaza ! (din pacate ).

Salutari
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 21:09

Va salut
Nu stiu ce sa fac,mie mila si de matcute,sunt cumparate :roll: voi incerca sa vad ce voi putea face sa-i iernez impreuna.+
Poate voi reusi sa-i scot la liman.
Multumesc pentru informatiile oferite...voi mai reflecta la cele spuse de voi.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde andrei_calinescu » 02 Noi 2015, 21:34

Augustin78 scrie:Va salut
Nu stiu ce sa fac,mie mila si de matcute,sunt cumparate :roll: voi incerca sa vad ce voi putea face sa-i iernez impreuna.+
Poate voi reusi sa-i scot la liman.
Multumesc pentru informatiile oferite...voi mai reflecta la cele spuse de voi.
Numai bine.

Augustin, ierneaza-i impreauna in aceeasi lada pentru regine de schimb la primavara. Poate vei avea nevoie.
Pe pagina mea ai un ghid step-by-step, cum sa transformi o lada de 10 ca sa iernezi 2 roisori din astia.
Solutia e testata , merge perfect.
andrei_calinescu

Mesajde Augustin78 » 02 Noi 2015, 21:51

Multumesc Andrei ;)

Aveti idee pe unde pot gasi si eu cativa saci din iuta?Bine in zona Arges..am gasit ceva la Targu ocna ieftini dar nu fac saci cat face transportul la curierat. :roll:
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?