Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 20 Oct 2015, 16:44

Multumesc pentru sprijinul si tot o data pentru mainile intinse , cand dau semne de ''oboseala '' .
Am avut un moment de ratacire prin gandurile mele ....totusi albinele ma trag dupa ele , vreau , nu vreau ....nu pot renunta la ele si nici la gandul de a nu ma implica in tot ce tine de apicultura !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 24 Oct 2015, 21:37

[youtube]http://youtu.be/Vzv8PHMgIcw[/youtube]
Pustiule ......ce zici ? Este vre-o diferenta intre fimari ? Trec iarna ?
Ultima oară modificat de duma pe 24 Oct 2015, 21:45, modificat 1 dată în total.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Augustin78 » 24 Oct 2015, 21:40

proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 25 Oct 2015, 03:02

duma scrie:Pustiule ......ce zici ? Este vre-o diferenta intre fimari ? Trec iarna ?

N-am zis ca nu trec iarna . Am iernat eu pe 3 rame ce aveau altii pe 1 rama . N-au crapat . Dar abia dupa ce a trecut floarea soarelui au ajuns pe 10 rame . Nu si-au strans nici pentru ele .
Am crezut ca vrei sa faci ceva cu familia respectiva . In primul filmulet ai zis ' no coment ' . De unde sa stiu eu ca tu vrei regine de rezerva ?! Acum eu stiu sigur ca n-o sa pierzi nici o matca pana in primavara ca tu ai numai matci una si una . De la crescatori , nu panarame . Dopate , stii tu ... . Si de aceea imi mentin parerea . UNIFICARE .
Acu mai intreaba si tu pe altii ca nici eu nu le stiu pe toate .
ps: daca nu unifici mai scoate o rama . aia cu puiet alb ca e goala .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 25 Oct 2015, 15:11

;)
pustu scrie:
duma scrie:Pustiule ......ce zici ? Este vre-o diferenta intre fimari ? Trec iarna ?

N-am zis ca nu trec iarna . Am iernat eu pe 3 rame ce aveau altii pe 1 rama . N-au crapat . Dar abia dupa ce a trecut floarea soarelui au ajuns pe 10 rame . Nu si-au strans nici pentru ele .
Am crezut ca vrei sa faci ceva cu familia respectiva . In primul filmulet ai zis ' no coment ' . De unde sa stiu eu ca tu vrei regine de rezerva ?! Acum eu stiu sigur ca n-o sa pierzi nici o matca pana in primavara ca tu ai numai matci una si una . De la crescatori , nu panarame . Dopate , stii tu ... . Si de aceea imi mentin parerea . UNIFICARE .
Acu mai intreaba si tu pe altii ca nici eu nu le stiu pe toate .
ps: daca nu unifici mai scoate o rama . aia cu puiet alb ca e goala .

Inca nu sa pus frigul ..... mai am o saptamana sa se opreasca de tot ponta ..... dar ia uite ce matci am .... nu se opresc din ponte nici cand noaptea scade temperaturile la 3-4 grade . Stiu ca nu e bine ...dar ce sa le fac ? Sa le bag dopuri in fund sa nu mai ponteze ? :lol:
duma

Mesajde un OM » 25 Oct 2015, 16:38

Prin dop in fund trebuie sa intelegi o restrangere mai mare a cuibului in septembrie si niste sirop la momentul oportun.
un OM

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2015, 17:10

Puiet larvar!? :? Am si uitat cum arata. :)
Eu nu i-as mai da sirop. As astepta sa capaceasca puietul ala, sa eclozioneze si data rama aia dupa diafragma.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 25 Oct 2015, 20:14

Florin Dobre scrie:Puiet larvar!? :? Am si uitat cum arata. :)
Eu nu i-as mai da sirop. As astepta sa capaceasca puietul ala, sa eclozioneze si data rama aia dupa diafragma.

Florin asta se va intampla saptamana viitoare .
duma

Mesajde duma » 25 Oct 2015, 20:17

un OM scrie:Prin dop in fund trebuie sa intelegi o restrangere mai mare a cuibului in septembrie si niste sirop la momentul oportun.

Florine tata ..... daca in septembrie incepeam restrangerea dupa venirea din floare , acum aveam cu cel putin 2 rame la toti mai putin si asta din cauza depopularilor ce leam avut , am incercat sa ridic populatia pentru iernare sa nu bag chiar niste mate lesinate , nu ar fi acum prea puternice cei drept .....dar sper ca la anul sa postez si eu macar 10 caturi ful de miere de la 10 la un cules . Voi fi beat 3 zile si 3 nopti .
duma

Mesajde duma » 25 Oct 2015, 20:19

[youtube]http://youtu.be/t5q8s5ytMjw[/youtube]
Am 2 maini stangi .....am mai chemat una ...dreapta :lol:
duma

Mesajde pustu » 25 Oct 2015, 21:27

duma scrie:Am 2 maini stangi .....am mai chemat una ...dreapta :lol:

Cred ca la asta te refereai :

Cum am spus si acolo : ba da puturos esti :lol: :lol:
duma scrie: .....dar sper ca la anul sa postez si eu macar 10 caturi ful de miere de la 10 la un cules . Voi fi beat 3 zile si 3 nopti .

Ai grija ce-ti doresti ... ;)
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 26 Oct 2015, 16:26

Precum am spus Pustiule ....2 stangi ....da la aia ma refeream . Vezi de ce sut buni prietenii .
duma

Mesajde FLORINELU » 26 Oct 2015, 19:31

pai daca te tot plangi ca ai doua maini stangi ia paharul cu ambele si sarbatoreste ca doar odata e sf. Dumitru,uite iti dau si o dedicatie impreuna cu la multi ani.
https://www.youtube.com/watch?v=9BbZoLUiojs
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 26 Oct 2015, 19:38

inca una tot de Dumitru,tot de la mine,tot pentru tine.
https://www.youtube.com/watch?v=Tl6elJCJOiM
FLORINELU

Mesajde un OM » 26 Oct 2015, 20:36

Ani multi si santosi!
un OM

Mesajde mellis » 27 Oct 2015, 01:29

La multi ani prietene, sa fi sanatos si dulce ca mierea ;)
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?