Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde teinegru64 » 20 Oct 2015, 20:26

petru MD scrie:am observat un lucru pe.care nu pot sal inteleg si eam spus si la pustu stuparul)))) ma uit ca toti majoritatea apicultorilor " experementati " stiu atita teorie atitea.maruntusurinsi teoreme in apicultura despre care nam auzit nici odata si imi dau intrebarea daca tot atita stiu acesti " experementati" unde sunt rezultatele ??? am.doua variante sau '' experementati " ne duc in eroare pe cei " slabi" si nu spun tot despre ceea ce li,se,primeste sau ei stau bine doar la teorie....
la toti cei care doresc sa faca sau,fac,apicultura le doresc sa incerce totul sa,expereminteze si,sasi,faca concluzii
succese mari..... :)

Asta e de pus in rama.Te salut.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde MIHAI BALS » 22 Oct 2015, 19:22

teinegru64 scrie:
petru MD scrie:am observat un lucru pe.care nu pot sal inteleg si eam spus si la pustu stuparul)))) ma uit ca toti majoritatea apicultorilor " experementati " stiu atita teorie atitea.maruntusurinsi teoreme in apicultura despre care nam auzit nici odata si imi dau intrebarea daca tot atita stiu acesti " experementati" unde sunt rezultatele ??? am.doua variante sau '' experementati " ne duc in eroare pe cei " slabi" si nu spun tot despre ceea ce li,se,primeste sau ei stau bine doar la teorie....
la toti cei care doresc sa faca sau,fac,apicultura le doresc sa incerce totul sa,expereminteze si,sasi,faca concluzii
succese mari..... :)

Asta e de pus in rama.Te salut.

teiule,chiar e de pus in rama!
in rama NExperimentatilor!
a...descoperitorilor de chinuri de albine!
MIHAI BALS

Mesajde alin75 » 26 Oct 2015, 07:52

Salut Petru! Am auzit ca s-a discutat in live-ul de aseara despre urdinisele tale. Poti pune o poza mai explicita (spui la un momentdat ca sunt mai mari in interior si se ingusteaza spre exterior, in filmarea postata). Pe mine ma intereseaza daca se reduce si inaltimea spre exterior! Merci!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde petru MD » 26 Oct 2015, 18:19

alin75 scrie:Salut Petru! Am auzit ca s-a discutat in live-ul de aseara despre urdinisele tale. Poti pune o poza mai explicita (spui la un momentdat ca sunt mai mari in interior si se ingusteaza spre exterior, in filmarea postata). Pe mine ma intereseaza daca se reduce si inaltimea spre exterior! Merci!

salutare Alin . da cum si am mai spus din interior ordinisu ii mai lung ca din exterior dar intelitimea e fixa 0.8.
dar eu cred ca nare mare importanta ordinisurile...
sanatate sa fie))))
petru MD

Mesajde vevidadra » 27 Oct 2015, 23:44

Salutare petru MD ! Eu aș vrea să ne cunoaștem pentru că sînt și eu din r. Moldova, din orașul Ungheni, care este capitala Europeană în republică. Sînt de acord cu mellis în privința criticii. Pentru cei care doresc rasa caucaziană le comunic că valorifică foarte bine culesul la salcîm dar în comparație cu rasa carpantină blochează cuibul cu miere și după asta urcă mierea în cat, este hoață rău, roitoare, propolizează intens cuibul și mai sensibilă la boli. Pe teritoriul r.Moldova este omologată și recomandată rasa carpantină. În prezent se importă ilegal caucaziana, bakfast,carnica și lingustica. Rezultă că avem încrucișări necontrolate între rase. În trecut se încrucișa carpantina cu caucaziana.
vevidadra

Mesajde petru MD » 28 Oct 2015, 08:25

vevidadra scrie: dar în comparație cu rasa carpantină blochează cuibul cu miere și după asta urcă mierea în cat, este hoață rău, roitoare, propolizează intens cuibul și mai sensibilă la boli.

salutare frate. ce pot sati spun daca caucazinaca ta iti blocheza cuibu in timpul culesului i vina apicultorului ...( orce albina blocheaza si orce albina poate sa nu blocheze tot depionde cum ii lucrata familia) si daca spui ca sunt roitoare insemana ca ceea ce ai departe nui caucazinaca mai degraba ii ceva care numai se numeste asa.... in restu is deacord cu tine.)))
sanatate si as fi bucuros sa ne cunoastem
petru MD

Mesajde andrei_calinescu » 28 Oct 2015, 10:45

Petru, din cate familii de productie ai, cu ce procent(cu cate familii) pleci in pastoral?
Pregatesti in mod special familiile care pleaca in cules?(adaugi rame cu puiet, schimbi locul stupilor in stupina)?
Adica lasi matcile sa se dezvolte stimuland, sau faci unul pentru pastoral BOMBA din mai multi?
andrei_calinescu

Mesajde vevidadra » 28 Oct 2015, 13:04

petru MD scrie:
vevidadra scrie: dar în comparație cu rasa carpantină blochează cuibul cu miere și după asta urcă mierea în cat, este hoață rău, roitoare, propolizează intens cuibul și mai sensibilă la boli.

salutare frate. ce pot sati spun daca caucazinaca ta iti blocheza cuibu in timpul culesului i vina apicultorului ...( orce albina blocheaza si orce albina poate sa nu blocheze tot depionde cum ii lucrata familia) si daca spui ca sunt roitoare insemana ca ceea ce ai departe nui caucazinaca mai degraba ii ceva care numai se numeste asa.... in restu is deacord cu tine.)))

Salut ! Citește atent ce am scris. Am făcut comparație între două rase. Și cred că încă nu știi ce înseamnă blocarea cuibului la stupii multietajați, mai ales cînd deții sute de colonii. Ca să poți face comparații cumpără regine carpantine din Ucraina și urmărește cîțiva ani diferența. Pe curînd.
vevidadra

Mesajde pustu » 28 Oct 2015, 14:19

vevidadra scrie: Salut ! Citește atent ce am scris. Am făcut comparație între două rase. Și cred că încă nu știi ce înseamnă blocarea cuibului la stupii multietajați, mai ales cînd deții sute de colonii. Ca să poți face comparații cumpără regine carpantine din Ucraina și urmărește cîțiva ani diferența. Pe curînd.

Eu n-am inteles . La Petru nu blocheaza . Pentru ce sa ia carpatine ?
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mellis » 28 Oct 2015, 16:05

Cate caturi folositi in medie la un cules serios pentru a nu bloca (cuib pe 2 corpuri banuiesc)?Multumesc.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Molluc » 28 Oct 2015, 17:26

Buna Petru, cum faci impachetarea pt. iarna la stupi, folosesti folia, cum procedezi si daca ai umiditate in stupi.
Cu stima.
Molluc

Mesajde petru MD » 28 Oct 2015, 21:13

andrei_calinescu scrie:Petru, din cate familii de productie ai, cu ce procent(cu cate familii) pleci in pastoral?
Pregatesti in mod special familiile care pleaca in cules?(adaugi rame cu puiet, schimbi locul stupilor in stupina)?
Adica lasi matcile sa se dezvolte stimuland, sau faci unul pentru pastoral BOMBA din mai multi?

salut Andrei. imi place sa descutam pe teme apicole cred caai inteles ce am avut in vedere))))
acum ce ii legat de intrebari,
cum am spus fac pastoral la tei si floarea soarelui, la tei plec cu familii bune nu adaug nimic puiet adica dupa ce am facut roirile imi aleg familiile care seau revet repede si le duc la tei, la floarea soarelui plec cu tot cu roiri si familii care au ramas inafara de materialu bilogic pe ele nu le duc nicaeri in rest nimic deosebit... nu unesc nu chimb cu locu ...
sanatate
petru MD

Mesajde petru MD » 28 Oct 2015, 21:19

vevidadra scrie:
petru MD scrie:

Salut ! Citește atent ce am scris. Am făcut comparație între două rase. Și cred că încă nu știi ce înseamnă blocarea cuibului la stupii multietajați, mai ales cînd deții sute de colonii. Ca să poți face comparații cumpără regine carpantine din Ucraina și urmărește cîțiva ani diferența. Pe curînd.

nustiu cum e cu carpatina dar din cite eu inteleg ea este mult mai populata si din cauza aceasta nare de unde sa fie blocata. dar si caucazianca saraca care nare cred nici in jumate populatiea carpatinei nam intilnit cuiburi blocate inafara de cazu cind a fost regina mai proata sau spatiu limitat ca exemplu anu acesata la floarea sorelui stupu de pe cantar cu regina F1 caucazianca a facut ....kg ( multa nu sscriu cifrele ca stirnesc multe vorbe) dupa teorie cuibu ar trebui sa fie blocat dar cind am dat caturile la extragere( 3 caturi rama 1/1) jos avea 7 rame puiet virsta diferita
dar in fine fiecare lucreaza si obtine cum stie el nu vreau sa va contrazic mai bine sa fie cum spuneti ca aveti experienta mai mare....
petru MD

Mesajde petru MD » 28 Oct 2015, 21:20

pustu scrie:Eu n-am inteles . La Petru nu blocheaza . Pentru ce sa ia carpatine ?
Multa sanatate .

salut Dane. ai intele corect nu blocheaza)))) dar de carpatine am mai vorbit noi in live..
sanatate si lasa pastilele))))
petru MD

Mesajde petru MD » 28 Oct 2015, 21:23

mellis scrie:Cate caturi folositi in medie la un cules serios pentru a nu bloca (cuib pe 2 corpuri banuiesc)?Multumesc.
Sanatate.

pina acum dupa puterea familii acum la toate le pun pe catu cu familie inca doua caturi 1/1 si fi ceo fi....dupa 100kg fac reviziea caturilor si egalarea si se primeste ca la zziua cind se extrace cam toate sunt la un nuvel si cu mierea si cu puetu
petru MD

Mesajde pustu » 28 Oct 2015, 21:28

petru MD scrie:salut Dane. ai intele corect nu blocheaza)))) dar de carpatine am mai vorbit noi in live..
sanatate si lasa pastilele))))

Intrebarea e pentru fratele tau vevidadra . Cat despre pastile ... nu rade ca e boala care se ia :lol: :lol: mai ales ca zici de
petru MD scrie:... 3 caturi rama 1/1...

:lol: :lol:
Multa sanatate si toate cele bune
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?