Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tratament Varoza metode si metode

Mesajde mellis » 27 Oct 2015, 11:44

Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde alext » 27 Oct 2015, 18:59

Ma ofer eu, dar mai mult ca sigur nu mai ai puiet.[/quote]
Eu nu as fii așa sigur.
alext

Mesajde mellis » 28 Oct 2015, 00:23

Daca nu ai invelit stupul cu polistiren si astupat toate gaurile..s-a simtit frigul de noapte - si puietul va mai fi la anul ce vine..pe verificate ;)
Sanatate
mellis

Mesajde mellis » 03 Noi 2015, 18:12

Astazi un coleg ma cheama sa imi arate foile de control. A tratat cu benzi impregnate (cu seringa) cu Mitak - 0,6 ml/stup din cate am inteles.
Solutia este preluata de la un cunoscut cu peste 200 familii trateaza cu taktic pus cu seringa 1ml parca - peste benzi de lemn (mitak este mai concentrat si el a calculat 0.6ml).
Ce spuneti de acest tratament? Foile aveau destui paduchi picati.
Sanatate.
mellis

Mesajde csaa » 03 Noi 2015, 21:59

Gand la gand! Si eu astept placile cu mitak de la un prieten. El a pus si.....deocamdata nici o reactie adversa.
Ceva pareri????
csaa

Mesajde proapis13 » 28 Noi 2015, 00:33

Cititi studiul de la adresa de mai jos,eu unul am tradus ce ma interesa...
Cine are un translator mai bun poate pune frazele cap la cap mai inteligibil
Oricum in limbaj apicol...suna bine...nu stiu cat o fi de adevarat...o sa incerc...
http://orinimelissa.blogspot.gr/2015/11 ... st_73.html

Conform sondajului realizat străine în Egipt, în 2007 - 2008 putem concluziona următoarele:

1. la 1 litru de sirop 1/1 (apă - zahăr) a adăugat 100 ml de suc de lamaie rată de eficiență a ajuns la 32,514%.
2. 1 litru de sirop adăugat 1,1 suc de lamaie rată de eficiență de 250 ml a ajuns la 40,577%.
3. Pentru a 1 litru de sirop adăugat 1,1 suc de lamaie rată de eficiență 500ml ajuns la 82.88%.
4. În 1 litru de sirop de 1/1 suc de lamaie adaugă rata de eficiență 750ml ajuns la 82.88%.
5. și aplicarea cu 100% suc de lamaie naturale, fără sirop adăugat, rata a ajuns la eficacitate 86.613%.
Se aplica 5ml pe interval sau de rama...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde amadeusmbi » 28 Noi 2015, 07:00

Lemon
http://www.biobees.com/library/research ... ontrol.pdf

Si o marturie sa zic asa...
"Polish beekeeper Dominik Ptak reported that he had tried the method in Poland and reported achieving a 90.5% control with a single application. He says that the mixture must be lukewarm and freshly made; as with oxalic drip treatment the colonies should have little brood. So this is a November/December treatment."
sursa:http://www.bbka.org.uk/local/alnwick/bm~doc/issue-30-2011-q3.pdf

Si inca un studiu interesant facut in Pakistan (cred ca Byron si ceilalti n-au "magazin" acolo...)
http://prr.hec.gov.pk/Thesis/1456S.pdf

Si daca tot am ajuns in zona lor, iaca ce studii fac baieti aflati in razboi si cu o multime de probleme pe cap:
http://insects.ummz.lsa.umich.edu/acari ... 3_1_11.pdf
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde proapis13 » 26 Dec 2015, 16:23

Tratament antivaroa cu...praf de usturoi... :shock:
http://orinimelissa.blogspot.ro/2015/12 ... 62.html?fb
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 26 Dec 2015, 19:19

Tratament profilactic antinosema cu...tinctura de iod... :!:
http://zapchelite.eu/?p=2624
proapis13

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2016, 16:48

Fişiere ataşate
urzica.jpg
urzica.jpg (12.14 KiB) Vizualizat de 12043 ori
proapis13

Mesajde stupar » 09 Feb 2016, 21:31

Am auzit ca,in Izrael tratamentele contra varoa se face in acceasi zi in toata tara.Este stabilit prin ordonanta guvernului,obligatoriu.Trebuie propus si in Romania acesata lege,prin care am putea stopa inmultirea paduchilor,chiar elimina.
stupar

Mesajde Cristi Ciocoiu » 09 Feb 2016, 21:46

stupar scrie:Am auzit ca,in Izrael tratamentele contra varoa se face in acceasi zi in toata tara.Este stabilit prin ordonanta guvernului,obligatoriu.Trebuie propus si in Romania acesata lege,prin care am putea stopa inmultirea paduchilor,chiar elimina.

Nu se poate aplica la noi. Diferentele de temperatrura sunt prea mari intre est si vest. Doar daca se va face pe regiuni.
Cristi Ciocoiu

Mesajde cucubau » 10 Feb 2016, 01:15

stupar scrie:Am auzit ca,in Izrael tratamentele contra varoa se face in acceasi zi in toata tara.Este stabilit prin ordonanta guvernului,obligatoriu.Trebuie propus si in Romania acesata lege,prin care am putea stopa inmultirea paduchilor,chiar elimina.

In aceeasi zi si in acelasi timp , iar cel ce reuseste sa termine primul sa fie desemnat apicultorul anului :lol: .
........
cucubau

Mesajde gigibecalul » 10 Feb 2016, 01:55

...Cică cel mai mare producător de acid formic din lume e firma BASF. Al doilea mare producător e...FURNICA. Rămâne de văzut cum o putem îmbina cu albina (mă refer la furnică, nu la BASF)...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde akmm » 10 Feb 2016, 09:21

cucubau scrie:

In aceeasi zi si in acelasi timp , iar cel ce reuseste sa termine primul sa fie desemnat apicultorul anului :lol: .

iar cei de la ,,Bio'' sa fie trecuti cu fata la perete.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde stupar » 10 Feb 2016, 16:29

Programul bio este o mare minciuna.Atata timp cat faci pastoral la rapita si FS,n-ai ce comenta!Si neamtu e mincinos!!!
stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE