Augustin78 scrie:Salut.
..\cred ca voi lua o cutie pe 6 rame roinita ca e deja facuta pt 2 roi pe 3 cu diafragma din pfl...insa trebuie sa modific urdinisul sa fie ambele pe fata dar la capete.
Maine ma voi duce la tara sa iau la bloc o roinita sau 2 sa modific pentru a ierna 2 roi pe 3 rame.
O intrebare,ar fi bine sa fac o gaura in jumate cu plasa sau nu? Diafragma este din pfl de 2mm cred.
Intre urdinise mai adaug ceva sau ?
mellis scrie:Augustin78 scrie:Salut.
..\cred ca voi lua o cutie pe 6 rame roinita ca e deja facuta pt 2 roi pe 3 cu diafragma din pfl...insa trebuie sa modific urdinisul sa fie ambele pe fata dar la capete.
Maine ma voi duce la tara sa iau la bloc o roinita sau 2 sa modific pentru a ierna 2 roi pe 3 rame.
O intrebare,ar fi bine sa fac o gaura in jumate cu plasa sau nu? Diafragma este din pfl de 2mm cred.
Intre urdinise mai adaug ceva sau ?
Daca ai roinita din polistiren este usor de modificat - doar un cater.
Intra 6 rame + diafragma? Sa ai grija sa inchida bine sa nu treaca dintr-o parte in alta.
Ai sant facut in polistien?.
Fiind cu fund plin (banuiesc) - poti pune deasupra peste fiecare cate o patura/material bumbac mai gros sa le tina cald - si fiecare roi la locul lui. Nu trebuie plasa - se unifica mirosul prin lada.
Eu am folosit doua lazi de 12 rame cu urdinis comun - separat bineinteles - intre ele -pe scandura de zbor - am pus o bucata de scandura verticala sa fie separate - a folosit mai mult la punerea in lada - dar si pe urma..
Ce are lada daca are urdinisele opuse ? Eu nu vad de ce mai trebuie sa le modifici urdinisul.
Iernarea acestor roiuri face parte din antrenamentul stuparului - eu le-am scos din iarna in primii ani de apicultura - o sa le scoti si tu - nu strica o matca in plus primavara - am ajutat un prieten caruia i-a picat matca peste iarna - este o treaba buna. Trebuie sa-ti doresti si o sa iasa bine..
Sanatate..
Augustin78 scrie:Salut.
Astazi am luat roinita d ela tara sa o pot modifica in balcon.
urdinisele sunt pe fata-spate daca le las asa un roi va foi orientat catre nord si nu cred ca va avea cum sa faca zbor de curatire.
mellis scrie:De unde ai preluat ideea aceasta? Ai avut urdinis spre nord si nu au iesit sau doar din auzite?
Jumatate din stupi i-am tinut spre nord anul acesta fara a avea probleme.
Ma bucur ca te-ai mobilizat.
Sanatate si bafta.
Salut.
Asa am auzit si eu,ca cei orientati catre nord ies mai greu la zborul de curatire.andrei_calinescu scrie:Nu te teme vis-a-vis de temperaturi, cum resimte, etc.
Vorbim de unitati mici care se uzeaza mai repede, caci sunt nevoite sa consume mai mult pentru a pastra comfortul termic.
Inca odata, scopul primordial de a-i trece iarna e pentru MATCA ce-o detin.
Deci trebuie alocata mai multa atentie ca unei colonii cu 5-6 intervale.
Tocmai asta e schepsisul la buna iernare a astora, imbracarea lor intr-o "cusca" complet izolata.
Deci flancati cu polistiren si petrecuti cu ziare.
Eu asa procedez si merge perfect.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori