Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 22:09

lucky5strike scrie:Voi dovediti pretul pe care l-ati sustinut. Dupa aia luam in discutie noi aspecte.

N-o mai lungi, Dragos are dreptate! Sa dea Domnul sa nu tina mult, adica sa vina si vremuri mai bune!
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 05 Noi 2015, 22:14

Dovezi! :lol:

Fara frica... aveti ceva de pierdut? :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 05 Noi 2015, 22:17

Greu mai esti de cap mai Luck , parca pe acest forum nu este voie sa se dea nume de firme ! La ora actuala unii dintre cei mai mari reteileri de miere de pe piata romaneasca lucreaza doar cu miere poliflora Ucraina si miere de salcam China . Practic a renuntat sa mai achizitioneze miere romaneasca. Daca dau nume de firme iti dai seama ca incepe iuresul si toti labarii vor incepe sa-si dea cu parerea.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde ignatov andrei » 05 Noi 2015, 22:21

Dragos2006 scrie:Greu mai esti de cap mai Luck , parca pe acest forum nu este voie sa se dea nume de firme ! La ora actuala unii dintre cei mai mari reteileri de miere de pe piata romaneasca lucreaza doar cu miere poliflora Ucraina si miere de salcam China . Practic a renuntat sa mai achizitioneze miere romaneasca. Daca dau nume de firme iti dai seama ca incepe iuresul si toti labarii vor incepe sa-si dea cu parerea.

Mai Dragos, lumea care "da numai la ESPORT" isi face probleme... ce nu pricepi...?!?
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 05 Noi 2015, 22:24

Foarte bine. Deci, aaaa, "se aude" ca ala ar fi pretul practicat? Eu as baga mana in foc numai daca as aduce personal miere UA.

S-a zis... ca mierea basarabeana e adusa la pret de hal-nehal... acum un an si ceva. Iata ca avem colegii basarabeni care au infirmat.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 05 Noi 2015, 22:33

Pe forum toti produc vagoane de miere si sunt superprofesionisti .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde luci » 05 Noi 2015, 22:36

Dragos2006 scrie:Pe forum toti produc vagoane de miere si sunt superprofesionisti .

A produce e una si a vinde in pierdere e cu totul altceva.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde zip2006 » 06 Noi 2015, 01:31

Salutari la toata toata lumea ,referitor la preturile tuturor produselor din Ukraina va pot spune ca sint cu cel putin 50% mai mici ca in Romania .De cind s-a dat liber la micul trafic de frontiera am un cumnat care merge in fiecare saptamina la ei de unde aduce produse (motorina ,papica, detergenti,etc scule) cistiga dublu la ele si pretul de vinzare e mai mic ca la noi .Si ca si calitate sint mult mai bune decit ale noastre(unde sintem invadati de chinezarii) ex mi-am luat o drujba de 3,5 cp cu lama de 45 cm ruseasca profesionala cu300 ron total din metal (aparatori etc )nu plasticaraie echivalentul la Huz si Sth .Nu trebuie sa ne facem iluzii ca vor disparea de pe piata ci vor fi tot mai agresivi pentru ca rusii si fostele state URSS au resurse ce le permit preturi mici ,un nivel de trai la fel si se multumesc cu mai putin la capitolul confort ,oameni harnici si priceputi,nu ii lasa mama Rusie pe nici unul de izbeliste ii ajuta sa ingenuncheze occidentul .Si daca in viitor vom da mierea ex poli cu 6 ron la procesatori sa zicem MERSI.Asta e realitatea in care traim cine se adapteaza traieste ci nu moare ,sanatate multa va doresc la toata lumea .
zip2006

Mesajde andrei_calinescu » 06 Noi 2015, 01:53

zip2006 scrie:Salutari la toata toata lumea ,referitor la preturile tuturor produselor din Ukraina va pot spune ca sint cu cel putin 50% mai mici ca in Romania .De cind s-a dat liber la micul trafic de frontiera am un cumnat care merge in fiecare saptamina la ei de unde aduce produse (motorina ,papica, detergenti,etc scule) cistiga dublu la ele si pretul de vinzare e mai mic ca la noi .Si ca si calitate sint mult mai bune decit ale noastre(unde sintem invadati de chinezarii) ex mi-am luat o drujba de 3,5 cp cu lama de 45 cm ruseasca profesionala cu300 ron total din metal (aparatori etc )nu plasticaraie echivalentul la Huz si Sth .Nu trebuie sa ne facem iluzii ca vor disparea de pe piata ci vor fi tot mai agresivi pentru ca rusii si fostele state URSS au resurse ce le permit preturi mici ,un nivel de trai la fel si se multumesc cu mai putin la capitolul confort ,oameni harnici si priceputi,nu ii lasa mama Rusie pe nici unul de izbeliste ii ajuta sa ingenuncheze occidentul .Si daca in viitor vom da mierea ex poli cu 6 ron la procesatori sa zicem MERSI.Asta e realitatea in care traim cine se adapteaza traieste ci nu moare ,sanatate multa va doresc la toata lumea .

Excelent punct de vedere care reflecta o realitate evidenta.
E valabil pentru multe.
Discutam deunazi cu cineva referitor la laptele Kaufland originar din Polonia - Ungaria si faceam o remarca vis-a-vis de pretul derizoriu.
La care persoana imi spune "Da, dar ala nu are gust".
Asta e, un "punt" de vedere.
andrei_calinescu

Mesajde cristi_vidican » 06 Noi 2015, 10:50

zip2006 scrie:Si daca in viitor vom da mierea ex poli cu 6 ron la procesatori sa zicem MERSI.

Eu zic că dacă vom plăti (noi) 2-3 lei ca să ne ia kg de miere să zicem: mulțumesc!
Vine apocalipsa și noi cheltuim să iernăm albinele.
Să le omorâm! Ce rost mai are să le mai ducem grija toată iarna.
P.S. Mă tot gândesc care ar fi varianta cea mai ieftină să le omor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 06 Noi 2015, 11:14

Cristi V.
Vin eu si ti le iau.Te usurez de orice cheltuiala.Si nu ai nici constiinta incarcata.

Nu e roz cu pretul si se simnte.In 2004 o fost la fel sau mai rau.Piata va regla ...
Treaba noastra e sa facem miere.Fiecare dupa puteri.Unul mai mult altul mai putin.Noi sa ne fecem lucrul ...bine facut.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde alin75 » 06 Noi 2015, 11:27

Dragos2006 scrie:Greu mai esti de cap mai Luck , parca pe acest forum nu este voie sa se dea nume de firme ! La ora actuala unii dintre cei mai mari reteileri de miere de pe piata romaneasca lucreaza doar cu miere poliflora Ucraina si miere de salcam China . Practic a renuntat sa mai achizitioneze miere romaneasca. Daca dau nume de firme iti dai seama ca incepe iuresul si toti labarii vor incepe sa-si dea cu parerea.

vedeti..... "unde va incadrati" :lol: :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde thomas » 06 Noi 2015, 13:41

1.
cristi_vidican scrie:

P.S. Mă tot gândesc care ar fi varianta cea mai ieftină să le omor.[/quote]

Decat sa le omori, mai bine dami-le mie :))

2. Nu cred ca va scadea pretul chiar atat de mult. vom trai si vom vedea.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde mellis » 06 Noi 2015, 14:59

alin75 scrie:vedeti..... "unde va incadrati" :lol: :lol: :lol:

Adevarule este ca respectul reciproc pe acest forum a ajuns o bataie de joc. Tot mai multe "vorbe de duh"..nu stiu de ce se mai scriu povesti considerand ca interlocutorul este "degeaba"..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde lucky5strike » 06 Noi 2015, 17:41

Schiopatura oilor e bucuria lupilor.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 06 Noi 2015, 17:54

N-au inca piata in UE, nu mai au piata in Rusia... ucrainienilor n-am chef sa platesc eu factura...

PS: cine a scos licenta, importa miere extracomunitara, "cupajeaza" si ocupa piata, ne sapa groapa.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE