Poate te trimite si pe tine la plimbare..........
mellis scrie:Anul acesta am 5 roi facuti prin 10 iunie - dintr-o rama puiet capacit , una cu miere, una cu pastura, si doua scuturate + matca imperecheata.
Am stat cu sirop invertit pe ei - stimulare - de la inceput, cam de doua ori pe saptamana.
Unul l-am unit cu alt roi - roi ce nu a reusit sa-si faca matca din botca.
Unul a primit ajutor o rama de puiet - acestia doi sunt mai zdraveni.
Ceilalti 3 - nu au primit ajutor de la altii - doar hrana - sirop si jumatate kg de proteica fiecare.
4 au rezerve bunicele - stransi pe 4/5 rame. Unul a fost mai slab cu duhul - a primit doua rame de la cei ce aveau in plus.
Am sa va tin la curent la primavara cu progresul.
Concluzii - munca multa - sirop cam de doua ori pe saptamana. Nu au dat miere - e drept ca nici zona nu este stralucita.
Sanatate.
Dila Daniel scrie:Andrei,daca consideri ca el greseste,nu-l ajuti cu nimic cu o astfel de abordare...
argumenteaza de ce si unde nu esti deacord cu ceea ce scrie,si va fi o abordare mult mai constructiva.
Cand te apuci de apicultura,nu o faci ca stii.(in general vorbind,nu ma refer la Alin75)
Pe forum dar si in viata ar trebuii sa fim mai des ghidati de vorba asta veche:
Nu stii-te invat
Nu poti-te ajut
Nu vrei...e treaba ta (ca eu sunt "normal")
mellis scrie:Anul acesta am 5 roi facuti prin 10 iunie - dintr-o rama puiet capacit , una cu miere, una cu pastura, si doua scuturate + matca imperecheata.
Am stat cu sirop invertit pe ei - stimulare - de la inceput, cam de doua ori pe saptamana.
Unul l-am unit cu alt roi - roi ce nu a reusit sa-si faca matca din botca.
Unul a primit ajutor o rama de puiet - acestia doi sunt mai zdraveni.
Ceilalti 3 - nu au primit ajutor de la altii - doar hrana - sirop si jumatate kg de proteica fiecare.
4 au rezerve bunicele - stransi pe 4/5 rame. Unul a fost mai slab cu duhul - a primit doua rame de la cei ce aveau in plus.
Am sa va tin la curent la primavara cu progresul.
Concluzii - munca multa - sirop cam de doua ori pe saptamana. Nu au dat miere - e drept ca nici zona nu este stralucita.
Sanatate.
mircea scrie:
Apicultura nu se bazeaza pe minuni , ci doar pe respectarea unor reguli simple , in caz contrar devine o alba-neagra.
Una sau doua rame de puiet si caturi de miere din primul an....Nirvana .
Prin Yoga poate ...prin apicultura nu.
Poate un pic mai multa grija in ceea ce transmitem pe forum, nu strica nimanui . Sau in cel mai rau caz, macar mentionarea efectelor adverse ulterioare, in prospectul care insoteste solutia tehnica .
ignatov andrei scrie:Dila Daniel scrie:Andrei,daca consideri ca el greseste,nu-l ajuti cu nimic cu o astfel de abordare...
argumenteaza de ce si unde nu esti deacord cu ceea ce scrie,si va fi o abordare mult mai constructiva.
Cand te apuci de apicultura,nu o faci ca stii.(in general vorbind,nu ma refer la Alin75)
Pe forum dar si in viata ar trebuii sa fim mai des ghidati de vorba asta veche:
Nu stii-te invat
Nu poti-te ajut
Nu vrei...e treaba ta (ca eu sunt "normal")
Cum poate o matca imperecheata, abia acceptata, sa depuna 8000 de oua in doua zile?!?
Cum poate ecloziona puietul in doua zile?!?
Pai tu nu vezi - ca eu l-am vazut destul pe talentatul alin75 - ca este si ironic... auzi... "maestre"!
Ar trebui sa-si cumpere o batista si sa-si sufle nasul pana cand albina de pe doua rame va consuma o rama plina cu miere si pastura! Asa o sa tina minte ca nu dureaza doar 7 zile!!!
ignatov andrei scrie:Mellis, cea mai mare greseala este stimulatul. Daca citeai cu atentie ce am spus eu, ai fi vazut ca am subliniat faptul ca nu se stimuleaza. De ce?
Pune mana pe o carte de antomia albinei si invata cum e cu glandele. Daca nici dupa ce le vei sti dumnezeieste, nu vei intelege de ce stimulatul strica, atunci...
alin75 scrie:
Din toate castiga tamplarul, vanzatorul de regine, vanzatorul de echipament apicol, cine mai vreti voi, DOAR voi... NU!
daffid mihailov scrie:Apicultura difera si ea in functie de temperamentul apicultorului, a mai spus-o eu pe undeva.
alin75 scrie:"maestre", da o rama de miere si pastura, pentru un roi flamand, in care a iesit o rama de albina tanara, cu o rama de larvar, cu o rama de FA la construit si daca ai norocul si de o saptamana de ploaie/frig (nu imposibil la inceput de mai) oare cat rezista? Nici nu apuc sa duc batista la nas, ca este ....... rasa!![]()
L.E. Umpleti gradinile de roiuri pe o rama de puiet si una de mancare si apoi .........daca nu scoateti 2 caturi, nu este buna zona/albina/apicultorul/.... si apoi trecem pe la topicul cu boli, apoi la ala cu impachetarile, apoi la ala cu turte, apoi la ala cu ..... e rentabila apicultura.........., apoi la ala cu ....
Din toate castiga tamplarul, vanzatorul de regine, vanzatorul de echipament apicol, cine mai vreti voi, DOAR voi... NU!
Ma duc sa-mi iau alta batista........
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator