Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: E greu sa vorbesti despre tine.....

Mesajde Augustin78 » 06 Iun 2015, 21:43

la multi ani sanatosi!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Iun 2015, 22:06

La multi ani !!! Cu sanatate !!! MAXIMA , EVIDENT !!!
Nea Vasile , ai fost , esti si vei fi mereu prietenul meu !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Avram » 06 Iun 2015, 23:27

La Multi Ani si numai bucurii !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Donbazil » 21 Iun 2015, 14:25

Sal'tare!

http://redesteptarea.ro/vasile-magu-romRedesteptarea.ro

Produsele apicole din zona Făgetului ajung pe mesele fancezilor şi nemţilor, după ce sunt procesate de firmele de profil din România.

Vasile Magu, din Mănăştiur, este unul dintre cei care îndulceşte viaţa străinilor şi românilor şi l-am găsit în pastoral pe raza judeţului Arad, aşezat pe Valea Mureşului.

Deţine 100 de stupi, calitatea întâi, iar mierea produsă de el este preluată de societăţi germane şi supermarketuri româneşti. Se află la a treia „expediţie” din acest an şi toate au meritat, deoarece cantitatea de miere adunată până acum este cea mai bună din ultimii trei ani.

„Am fost la salcâm lângă hanul Ana Lugojana, apoi pe dealul Făgetului, pentru că acolo salcâmul înfloare mai târziu, iar acum sunt la 15 kilometri de Birchiş, pe drumul către Lipova, pentru că aici creşte amorcha, un salcâm pitic american, foarte bun – care dă puţină miere, dar dă foarte mult polen. Am avut cel mai bun an din ultimii trei şi am adunat cam zece kilograme pe familia de albine. Pentru mine înseamnă o tonă de miere. Producţia putea fi şi mai bună. Este de nota opt. O dau la Blaj şi Bucureşti şi ajunge şi pe mesele germanilor”, declara apicultorul.
Procesatorii din ţară îi achiziţionează mierea cu circa 21 lei, producţia anuală ajungând la aproape două tone.

Omul şi-a diversificat însă activitatea şi scoate bani cam din tot ce produce stupul – ceară, roiuri, propolis, dar mai ales polen. Acesta este preluat de la el de două societăţi din Baia Mare şi exportat apoi în Franţa.

„Polenul este o proteină vegetală naturală curată din floare. Dacă stai doar după miere şi ai neşansa să nu fie producţie, cum am păţit eu anul trecut, e bine să-ţi diversifici activitatea. Polenul e foarte bun pentru păsări, dar îl consumă şi oamenii fiind foarte căutat în special în perioadele de post. Produc câteva sute de kilograme anual. Polenul de primăvară se dă cu 26 lei kilogramul, iar cel de vară cu 18-19 lei/kg. Îl comercializez firmelor din Baia Mare, care au contracte cu francezii. Mai vând şi câte un roi, dar prepar şi propolisul, un produs auxiliar al stupului. Este un antibiotic natural. Apoi mai e ceara, căutată în special de doamne”, mai spunea apicultorul.
Conform acestuia, în zona Făgetului sunt circa 100 de apicultori, însă doar jumătate dintre ei au ce să vândă, dar cu toţii s-au bucurat de cele mai bune recolte la mierea de salcâm din ultimii ani.

Acum o aşteaptă pe cea la tei, care se anunţă la fel de bună.

- See more at: http://redesteptarea.ro/vasile-magu-rom ... 37605.html
Fişiere ataşate
Polen Bulci Giani.jpg
Donbazil

Mesajde Augustin78 » 21 Iun 2015, 15:09

Felicitari D-le Vasile Magu si multi ani sanatosi si putere de munca.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Donbazil » 07 Oct 2015, 22:37

Sal'tare!
Duminica am sarbatorit "deschiderea la fazani...Io, ca ai batrani....Mai pe la "popota".... :lol: :lol: :lol:

https://www.facebook.com/mircea.balanes ... nref=story

https://www.facebook.com/mircea.balanes ... nref=story
Fişiere ataşate
Deschidere.jpg
Donbazil

Mesajde Donbazil » 16 Noi 2015, 11:59

Sal'tare!
...N-are nime-n sat la mine....

Fişiere ataşate
Chef Topla 2.jpg
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 16 Noi 2015, 12:15

Donbazil, nu stiu daca mai exista in limba romana o propozitie atat de lunga, fiecare cuvant avand doar doua litere.
Graiul transilvanean fiind recunoscut ca scurt si concis.

No ni ma la el. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristian bh » 16 Noi 2015, 12:32

Mircea_63 scrie:Donbazil, nu stiu daca mai exista in limba romana o propozitie atat de lunga, fiecare cuvant avand doar doua litere.
Graiul transilvanean fiind recunoscut ca scurt si concis.

No ni ma la el. :D

No ni ma la ei ( banateni),.....ramasera fara grai,.... :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Donbazil » 24 Noi 2015, 21:07

Sal'tare!

Fratilor, se zice, mai nou ca cel mai "de actualitate" dar si cel mai puternic blestem este ; "Picati-ar netu' "..... :lol: :lol:
Gluma - negluma, da' de vreo trei zile am fost beteag.....Am mai intrat eu asa, un pic de pe telefonu' lu' vecina......Da' nu-i pe sufletu' meu ca si acasa, in coltzisoru' meu, cu o cana de vin in dreapta si in fata ecranului de la batrana "scula de familie"..... Zic " de familie" ca mintenash vine "sefa" si zice s-o las putin pe fesbuc....( La ele "putin" inseamna asaaa, 2 - 3 ceasuri)... :lol: ;)
Acu' totu-i bine cand se termina cu happy-end....Sper sa tina ca daca nu!..... :!:
Donbazil

Mesajde Dila Daniel » 24 Noi 2015, 21:13

si io ziceam in gandul meu...nea Vasile cred ca e la vanatoare,sa vezi poze acum! :)
...si nea Vasile la vecina ca cica...n-are net!
E de tinut minte.Credeam ca stiu toate metodele de agatat,dar vad ca astea folosite de "purii" trebuie musai sa le aflu.Multumesc! :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Shrek » 24 Noi 2015, 21:45

Donbazil scrie:Sal'tare!

Fratilor, se zice, mai nou ca cel mai "de actualitate" dar si cel mai puternic blestem este ; "Picati-ar netu' "..... :lol: :lol:
Gluma - negluma, da' de vreo trei zile am fost beteag.....Am mai intrat eu asa, un pic de pe telefonu' lu' vecina......Da' nu-i pe sufletu' meu ca si acasa, in coltzisoru' meu, cu o cana de vin in dreapta si in fata ecranului de la batrana "scula de familie"..... Zic " de familie" ca mintenash vine "sefa" si zice s-o las putin pe fesbuc....( La ele "putin" inseamna asaaa, 2 - 3 ceasuri)... :lol: ;)
Acu' totu-i bine cand se termina cu happy-end....Sper sa tina ca daca nu!..... :!:

A picat netu', ai? Si unde ma rog a picat? In sort la vecina? Sunt sigur ca neavand ochetii la matale l-ai cautat mult si bine. Nu ne-ai spus daca l-ai gasit! Sau l-ai lasat acolo sa-l mai cauti si alta data!
Multa sanatate!
Shrek

Mesajde irina » 24 Noi 2015, 22:14

Donbazil scrie:Zic " de familie" ca mintenash vine "sefa" si zice s-o las putin pe fesbuc....( La ele "putin" inseamna asaaa, 2 - 3 ceasuri)... :lol: ;)

Daca citeste sefa ce-au scris colegii pe-aici.....s-ar putea sa n-o vezi prea curand pe vecina... :lol:
irina

Mesajde Donbazil » 24 Noi 2015, 22:34

Sal'tare!

Las-ca vecina-i numa de 13 ani si mi-e si nepoata, da voi, pacatosii.....Pi!???...NU suntetzi in post?...Ca la noi la jidovi s-o gatat, da la voi acuma incepe.... :lol: ;) : Pacatoshilorrrrr!... :lol: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde Florin Dobre » 24 Noi 2015, 22:40

Bre nea Vasile, dupa ce-am vazut de ce esti in stare cu vrajeala la Craiova, nu mai cred o iota din ce te scuzi p-acilea. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Donbazil » 03 Dec 2015, 02:00

Sal'tare!

" Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebita, devenind practic alimente funcţionale probiotice"...
Fişiere ataşate
IMG_20151005_163129.jpg
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?