Sal'tare!
N-as vrea sa-i manii pe colegii cu mai putini stupi, dar am si io o nelamurire: Cine-l obliga pe nenea x sa vanda la procesatori cele 3-4 sute de kile pe care le are de vandut din productzia celor cateva zeci de stupi?....De ce nu si-o vinde individual la clientzi persoane fizice?....
Cu producatorii mai mari e altceva....E altul riscul si altele sunt conditziile negocierii "cu butoiul"....
Aici n-am vazut prea multi din cei care vand cu tonele si ma intreb si io ca fraieru' : ce va fierbeti fratilor???...
Avetzi cateva sute de kile, datzi-le cum puteti si lasatzi-i pe procesatori sa discute doar cu cei care au putere sa negocieze.....
Repet poate o sa-i manii pe unii, dar trebuie sa intelegem ca astea-s conditziile pietzei si trebuie sa ne adaptam....
Suntem prea mici ca sa negociem, de ce nu ne asociem?.....De ce vinde Y cateva sute de kile si nu vinde cooperativa sau asociatia sau grupul de producatori cateva vagoane de la toti membrii grupului?....
Intreb si io ca un fraier ca daca ma uit in jur, vad ca majoritatea fug ca diavolu' de tamaie cand e vorba de a face o asociere serioasa......Cat timp asa vom gandi, asa vom trai!....Parerea mea!...Scuze pentru deranj!...