Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Target: apicultura industriala. Interventii minimale

Mesajde Florin Dobre » 21 Noi 2015, 11:12

Cum putem avea garantia unui material genetic corespunzator care sa ne asigure acea linearitate/uniformitate/predictibilitate?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Ioan Guist » 21 Noi 2015, 11:33

Cum ai garantia ca achizitionat un produs bun? Verifici, analizezi rezultate si aplici in masa cand esti multumit.
Nu mergi dupa ureche si la pomul laudat cu sacu'.
NU te duci la cumparaturi cu lista alcatuita pe baza reclamelor si a laudatorilor de profesie.
Culegi informatii de la oameni cu picioarele bine infipte in beton

Personal am luat cateva tepe , incat Domnul Tepes ar rosii de ciuda.

Succes
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ignatov andrei » 21 Noi 2015, 11:36

Ioan Guist scrie:
ignatov andrei scrie:
Nu demonstrezi nimic prin vorbarie desarta.
Daca cel ce a stat in fata ta a demonstrat ca nu stie, atunci... mai pune mana si invata...!!!

Mda, ma duc sa invat.Multumesc de sfat. Stiu ca am multe de aprofundat.
Toata viata voi "alerga " dupa invatatura.
Las pe ceilalti sa ramana ...perfecti si plini .

Deocamdata din mesajele dumnitale nu invat absolut nimic.

Nici nu-i nevoie. Nu demonstrezi nimic facand-o pe "membrul cu notorietate".
Diferenta uriasa dintre mine si altii (din generatia asta de intermediari industrializati) este ca eu nu ma duc la cursuri sa-mi predea altii.
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 21 Noi 2015, 11:38

Neica Andrei, poti fi te rog pe tema? Sa lasam politicile. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 21 Noi 2015, 11:46

ignatov andrei scrie:Nici nu-i nevoie. Nu demonstrezi nimic facand-o pe "membrul cu notorietate".
Diferenta uriasa dintre mine si altii (din generatia asta de intermediari industrializati) este ca eu nu ma duc la cursuri sa-mi predea altii.

Nu.
tu te bagi in seama cu forta pe la cursuri, doar-doar te-or pune si pe tine pe afis :lol:

Cat despre diferenta reala dintre tine si altii (”din generatia asta de industrializati”) este ca in timp ce aia fac apicultura tu faci nimic si vorbesti din ce visezi, puiule !
Auzi ?
Tu nu ai asa, macar uneori, cate un moment de sinceritate cu tine insuti ?
Chiar nu realizezi ca esti un sarman cacialmist care mizeeaza continuu pe mana moarta ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 21 Noi 2015, 11:47

Florin Dobre scrie:Neica Andrei, poti fi te rog pe tema? Sa lasam politicile. :?

Cu cea mai mare placere!

(p.s. iti spun incetisor, numai tie... cand se iau astia de mine si o dau in hartuiala, nu se vede, sau e trecuta la "glume de prost gust, marca Stuparitul...?!?)
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 21 Noi 2015, 11:52

alt stupar scrie:
ignatov andrei scrie:Nici nu-i nevoie. Nu demonstrezi nimic facand-o pe "membrul cu notorietate".

Nu.
tu te bagi in seama cu forta pe la cursuri, doar-doar te-or pune si pe tine pe afis :lol:

Cat despre diferenta reala dintre tine si altii (”din generatia asta de industrializati”) este ca in timp ce aia fac apicultura tu faci nimic si vorbesti din ce visezi, puiule !
Auzi ?
Tu nu ai asa, macar uneori, cate un moment de sinceritate cu tine insuti ?
Chiar nu realizezi ca esti un sarman cacialmist care mizeeaza continuu pe mana moarta ???

"Oameni de bine", ca si tine, au facut afisul ala... in conditiile in care se stia ca intotdeauna "cel mai prost" este pus la sfarsitul galei... ;)
Tu nu te auzi ca... fasssss. cand vorbesti...?!?
Esti din ceata lui pitigoi...?!?

Cum e Florine...?!?
Sau asta-i "de la voi, de la CFR"...?!?
ignatov andrei

Mesajde alt stupar » 21 Noi 2015, 12:15

pana una-alta, astia din ceata lui pitigoi au venit cu ceva de-a lungul anilor.
Realizari concrete si palpabile. Crapa ranza-n tine cand le vezi.
Tu ?
Vorbe, vise, nazuinte. Metadona ? :shock:

S-o luam un pic asa, pe rand, cu ce-a venit Ignatov ?
sa incepem cu revolutionarele lui nuclee in care a imperecheat super-matci ? Doar ca problabil le-a populat si a imperecheat in ele inca din faza de ansamblare, ca nah, abia a apucat sa i le aduca tamplarul sa le faca si el o poza, sa aiba ce pune pe forum :lol:
S-o luam ca uluitoare descoperire ”marca Ignatov” coltarul de rigips montat la urdinis cu rol de antirozatoare ??? Mda, remarcabila idee propie.
Sa disecam un pic poza in care Ignatov isi golea sopronul de magazii pentru a trage-n poza un stup cica de productie ???
Sa facem un sondaj intre cei care au primit si incercat inegalabilul material genetic ”marca Ignatov” ???

Ce zici ?
sa le luam pe rand ?

Breee, Ignatove...
Ce nu stai tu unde tie locul, in categoria ”nu sunt dar vreu sa par” ?
alt stupar

Mesajde alt stupar » 21 Noi 2015, 12:19

Mahhh...
Am intrebat asa, intro doara, de tine pe cei din conducerea ACA Iasi.
Nici nu te stiu aia. E ca si cum nici nu existi pe plan local. Nu contezi intre apicultorii de acolo. :D

Unde zici ca ti-au ascuns stauia ??? :lol:
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 21 Noi 2015, 12:29

ignatov andrei scrie:Cum e Florine...?!?
Sau asta-i "de la voi, de la CFR"...?!?

Neica, stii cum esti matale?
Umfli pieptul cand iti zici ca vanezi si matale ceva si apoi te smiorcai ca nenea aia de la CFR te-au palit iar. Pe scurt: provoci si daca ti-o iei, invoci zeita dreptatii. Iti asumi riscuri neica...n-am ce-ti face. :(
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ignatov andrei » 21 Noi 2015, 12:33

HAHAHAHAHA...
Bai, ati vazut ce i-am tras-o lui Ignatov...?!?
Hai sa ne retragem in mocirla si sa asteptam pe altul... ;)
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 21 Noi 2015, 12:36

ignatov andrei scrie:HAHAHAHAHA...

Acum ce faci? Daca erou nu poti fi, incerci sa faci pe victima? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde asd » 21 Noi 2015, 12:41

Am un copil alergic la mai toate mancarile. Ce e interesant: daca ii dam sa pape pui crescuti de noi sau de vecinii din sat nu ii iasa buba. Daca ii dau pui de la market sau de la alti smecheri de tara buba reapare.
Apicultura industriala a aparut ca urmare a mishculatiilor economice pe plan modial, ca deh... apicultorul nu mai poate trai fara sa faca tone de miere; la fel si agricultorul. Asa ca hai sa apelam la scurtaturile stiintei moderne ca altfel murim de foame, ca suntem prea multi si alte vrajeli de genul asta.
Viata omului "modern" e similara sclavilor de pe galere. Pseudo mancare, educatie, munca, viata in genere; moartea e singura autentica in toata schema. Ritmul e dat de unii pe care nici nu ii visam. Pana una alta ar fi bine sa ne toleram cat de cat unii pe altii, ca sa nu intram in fenomenul de isterie colectiva care se generalizeaza tot mai mult in lume.
asd

Mesajde tuturicius » 21 Noi 2015, 13:02

Eu chiar sunt curios sa ascult ideile despre apicultura industriala si interventiile minimale.
Nu prea pricep deloc cum mierea facuta din 500 de stupi e mai proasta decat cea facuta in 15. Animalul de ferma chiar ca nu vede soarele etc. Dar albina, si daca locuieste in 500, sau 3500 de stupi, tot aia face ca cea din 15. Zboara libera si aduna nectar. Nu poti creste albinele intr-o hala. De unde, MAI EXACT, apare diferenta? Sa pricep si eu.
Daca vrei sa faci miere din zahar poti face si cu 15 stupi si cu 3500. Deci o miere din stupina mica poate la fel de bine sa fie din zahar.
Imi scapa ceva? Daca, nu hai sa lasam remarcile la subiectul topicului.
tuturicius

Mesajde ignatov andrei » 21 Noi 2015, 13:24

Florin Dobre scrie:
ignatov andrei scrie:HAHAHAHAHA...

Acum ce faci? Daca erou nu poti fi, incerci sa faci pe victima? :?

Stuparie am vazut ca stii... cat cei din aturajul tau...
Moral... la fel ca ei...
Dar ca te pricepi si la "erou" si "victima", deja ma intreb daca nu cumva am gresit crezand ca IQ-ul vostru (adica adunat, "la gramada"), depaseste 25. Se pare ca e mai mare...!
Felicitari, sunteti pe drumul cel bun, dar aveti grija ca "batranii" se cam sclerozeaza si va strica "totalul"!!!
ignatov andrei

Mesajde cristian bh » 21 Noi 2015, 13:28

tuturicius scrie:Eu chiar sunt curios sa ascult ideile despre apicultura industriala si interventiile minimale.
Nu prea pricep deloc cum mierea facuta din 500 de stupi e mai proasta decat cea facuta in 15. Animalul de ferma chiar ca nu vede soarele etc. Dar albina, si daca locuieste in 500, sau 3500 de stupi, tot aia face ca cea din 15. Zboara libera si aduna nectar. Nu poti creste albinele intr-o hala. De unde, MAI EXACT, apare diferenta? Sa pricep si eu.
Daca vrei sa faci miere din zahar poti face si cu 15 stupi si cu 3500. Deci o miere din stupina mica poate la fel de bine sa fie din zahar.
Imi scapa ceva? Daca, nu hai sa lasam remarcile la subiectul topicului.

Tu ce-ai face sa ai 3500 de stupi,...unde ii tii si ce cules le asiguri,...ajunge Aradul,.sau mai treci si la vecini din alte judete?Sau cultivi albastrele de 200 kile bucata?
Cum tot aceste interventii minimale se pot face si cu stupi mai putini,....aia 15!
In fond fiecare familie e independenta,...si daca rezultate bune obtii cu tehnica si material genetic de calitate,...atunci nu conteaza nr stupilor decat pentru cel ce-i detine!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR