Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 08:18

e andrei_calinescu » Ieri, , 02:18

Salut Angel, am cateva intrebari, as fi incantat daca ai raspunde.

1. Ce hranitoare folositi?
2. Ce schema de hraniri utilizati in general?
3. Pe ce miere iernati?
4. Cat sirop primeste o fam la completarea rezervelor si conform carei scheme de hranire?
5. Ce rase folositi?
6. Ce rasa preferi personal?

Da Andrei. Involuntar, cred ca deja am raspuns la cateva dintre intrebarile tale, in comenturile de mai sus.
Intrebarile 1-4 consider ca sunt acoperite, daca ceva iti este neclar, am sa te rog sa mai formulezi o intrebare.
Cand am venit aici, aveam albina italiana, niciodata nu am agreeat rasa asta. Am trecut la carnica si caucaziana, in momentul asta as spune ca am un fel de coctail. E foarte greu de pastrat o linie %la% pura. Mai ales cand ai si alti apicultori in zona. Cand ai un numar mare de stupi si vrei sa faci schimbarea de la albina galbena la albina neagra, procesul dureaza foarte mult. E de ordinul anilor. Imi fac matcile din inventarul propriu alegand intotdeauna familiile de top.
Prefer carnica si caucaziana. As vrea sa testez buckfast sa vad cum se prezinta la conditiile climatului de aici. Posibil anul viitor.
Daca am omis ceva, te rog sa imi atragi atentia.
Angellily

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 08:50

stuparulvesel » Ieri, , 21:26

Va salut .
Am si eu ceva intrebari legate de apicultura practicata in Canada.
1.Mierea din siropul pus cu galeata este capacita ?Nu-s probleme cu iernarea pe miere necapacita ?
2.Sirpul in cantitate asa mare nu uzeaza albina ?

Normal ca mai si capacesc, si daca nu capacesc care ar fi problema??? Atata timp cat ai populatie nu cred ca asta ar fi o problema, se consuma.
2 . Cred ca mierea de floarea soarelui cristalizata, uzeaza albina cu mult mai mult decat siropul pe care il administrez eu. Uzura exista intr-o mai mica sau mai mare masura, indiferent de hrana pe care o administrezi. Personal, consider ca siropul e mult mai usor de asimilat si automat si uzura e mai mica. Ati vazut, fiecare sortiment de miere cristalizeaza diferit, luati o granulatie din miere de floarea soarelui si imaginati-va cam c
at i-ar trebuii albinei sa o consume; cata munca ar trebuii sa depuna, .
Satisfacut?
Angellily

Mesajde andrei_calinescu » 25 Noi 2015, 14:10

"Daca am omis ceva, te rog sa imi atragi atentia."

Te salut, e mai mult decat complet, multumesc frumos.
andrei_calinescu

Mesajde lucky5strike » 25 Noi 2015, 16:47

Nu ma pot stapani: sursele de polen pe parcursul anului/turtele proteice... :P
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 17:16

Nu folosesc turtr proteice, primavara, cand albina incepe sa iasa la zbor, in fiecare locatie le pun cate o cutie cu beepro, un substitut al polenului, box gaurit pentru ca albina sa aiba acces. Il ia destul de bine. Am incercat si cu turte proteice dar nu le ia asa bine.
Angellily

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 17:24

Cusman » Astăzi, , 12:36
cu respect te salut Angellily ! I-mi place cum gandesti despre selectia naturala si artificiala . In principiu m-ar interesa cum santeti ajutati de lege (desi am un prieten stabilit aci , as vrea si parerea ta ) , exista definitii clare despre miere ,fam. de albine ,.....Multa sanatate tie si familiei !
----

Legea nu ne ajuta cu nimic, sunt cateva programe de asigurare as spune, care te mai ajuta in cazul in care ai o mortalitate mare peste iarna sau chiar distrugerile provocate de animalele salbatice. Nu avem fonduri sau alte optiuni. Fiecare se descurca cum il duce capul.
Angellily

Mesajde Dila Daniel » 25 Noi 2015, 17:49

Dila Daniel scrie:Colegule Angellily bun venit in primul rand!
...
Ce daunatori principali aveti si ce medicamentatie folositi in combaterea lor?
Multumesc frumos.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 18:42

Dila Daniel scrie:
Ce daunatori principali aveti si ce medicamentatie folositi in combaterea lor?
Multumesc frumos.
---
Daunatorul principal este ursul, in combaterea lui folosim o pusca, de calibru cat mai mare daca se poate, dupa care sconcsii si ratonii, calibru mai mic, totul e in functie de marime.
Pentru ceilalti daunatori si boli, am mentionat mai sus toate medicamentele pe care le folosesc si cred ca fiecare dintre noi stie care le este scopul.
Angellily

Mesajde Dila Daniel » 25 Noi 2015, 19:14

O singura postare de-a ta mi-a scapat intradevar.Chiar aia cu ceva detalii despre tratare.
Mea culpa...
Daca vreodata pot si eu sa-ti fiu de ajutor cu ceva(orice),sa nu eziti sa-mi ceri,si cu placere intorc serviciul.
Dar,ce nu trebuie sa-mi ceri,este latura ironica a postarii.Serviciul asta ti-l intorc eu oricum...

Multumesc frumos!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Florin Dobre » 25 Noi 2015, 19:34

Angellily scrie:Fumagilin, oxitetraciclina, si apivar. Asta e tot ce folosesc. Totul este facut preventiv si la timpul potrivit. Si..... da, nu se regaseste in miere, si aici se fac analize " la sange".

Cum reusiti asta?
Concret...cum efectuati aceste tratamente astfel incat mai apoi respectivele substante sa nu se mai regaseasca in miere?
Multumesc!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 19:45

e Dila Daniel » 21 minute în urmă

O singura postare de-a ta mi-a scapat intradevar.Chiar aia cu ceva detalii despre tratare.
Mea culpa...
Daca vreodata pot si eu sa-ti fiu de ajutor cu ceva(orice),sa nu eziti sa-mi ceri,si cu placere intorc serviciul.
Dar,ce nu trebuie sa-mi ceri,este latura ironica a postarii.Serviciul asta ti-l intorc eu oricum...

Daniel, eu sunt un tip putin mai glumet, nu putem sa fim nici asa sobri, mai relaxati putin, sa ne mai descretim si fruntile. Eu sunt taran oltean, ma abtin din rasputeri sa nu spun vreo tampenie pe care voi sa o luati in serios.
Angellily

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 19:49

Florin Dobre » 11 minute în urmă

Angellily scrie:
Fumagilin, oxitetraciclina, si apivar. Asta e tot ce folosesc. Totul este facut preventiv si la timpul potrivit. Si..... da, nu se regaseste in miere, si aici se fac analize " la sange".

Cum reusiti asta?
Concret...cum efectuati aceste tratamente astfel incat mai apoi respectivele substante sa nu se mai regaseasca in miere?
Multumesc!

Inainte cu cel putin o luna de a incepe sa punem caturile, nu mai administrez nici un fel de tratament.
Angellily

Mesajde alin75 » 25 Noi 2015, 20:12

Cu speranta ca nu este stearsa si postarea asta (poate nu "pun" intrebarile cum trebuie......), intreb si eu....
Angellily scrie:......
Inainte cu cel putin o luna de a incepe sa punem caturile, nu mai administrez nici un fel de tratament.

1. modul in care se fac tratamantele cu antibiotice mi se par ....... nu stiu, daca ar fi asa simplu, de maine ar da toti!
Angellily scrie:Nu folosesc turtr proteice, primavara, cand albina incepe sa iasa la zbor, in fiecare locatie le pun cate o cutie cu beepro, un substitut al polenului, box gaurit pentru ca albina sa aiba acces. Il ia destul de bine. Am incercat si cu turte proteice dar nu le ia asa bine.

2. recunosc ca nu am stiut ce este/cum arata beepro. Am cautat si am aflat. Galetile se pun ferite de intemperii? In cat timp pot cara o astfel de galeata?
Multumesc!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde nae » 25 Noi 2015, 20:25

alin75 scrie:Cu speranta ca nu este stearsa si postarea asta (poate nu "pun" intrebarile cum trebuie......), intreb si eu...

Prietene , ce spui tu !?
Ori nu am ''trimis'' bine postarea ori a disparut :shock:
Ii dau drumul sa VAD daca suntem paranoici .
:?
Cred ca sunt paranoic . :(

Am scris o postare in care ma bucuram ca e oltean si e glumet ...
PRIETENE oltean , nu am intrebari apicole ...
Sa nu ma intelegi gresit :
-am fam intre 3-6 intervale 1/1, matci de salvare,... ce sa intreb :?
Te pup .
nae

Mesajde alin75 » 25 Noi 2015, 20:34

nae scrie:
alin75 scrie:Cu speranta ca nu este stearsa si postarea asta (poate nu "pun" intrebarile cum trebuie......), intreb si eu...

Prietene , ce spui tu !?
Ori nu am ''trimis'' bine postarea ori a disparut :shock:
Ii dau drumul sa VAD daca suntem paranoici .
:?

off topic! paranoic nu sunt...... si nu plang nici dupa postarile sterse (din greseala sau nu......), dar ..... eu intreb, tu intrebi, el intreaba ( intrebari la subiect sau nu......) interlocutorul poate sa-mi/ti/i raspunda, nu-l obliga nimeni. Hotararea ii apartine lui, nu moderatorului/moderatorilor. Daca se doreste exclusivitate pe topic atunci propun o lista de intrebari centralizata la moderatori si gata.....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Bambucha » 25 Noi 2015, 20:47

Buna dimineata!
Cum/cand formati roiurile? Ce faceti cu ei?
In privinta hranei (cantitatii) eu sunt lamurit, la ce iarna aveti acolo in nordul salbatic nu e de mirare.
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII