Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Florin Dobre » 25 Noi 2015, 21:14

Colegul Angellily imi pare deschis si dispus a raspunde curiozitatilor noastre...

alin75, sa ramanem on topic daca vrem sa mai aflam una alta de peste mari si tari.
Daca ai vreun dubiu de postare stearsa, ai o optiune sus in dreapta...raportati.
Presupun ca nu te vei supara daca off-ul va fi mutat. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde zip2006 » 25 Noi 2015, 21:26

Salutare la toata lumea ,si in special lui Angelo (nume romanesc ca e de-al nostru ,oltean iute la minte ) Angelo sint moldovean get-beget din Roman toata stima si respectul pentru puterea de adaptare si munca in acea parte de lume unde viata nu este asa de usoara cum cred unii ....care vad ce ai realizat ,dar nu stiu cu ce sacrificii (si unii din Romania cind vad ce nu au ei ...si subsemnatul recunosc ...medie de 25 -30 kg pe fam. ) se mira si viseaza la cai verzi pe pereti ,multi iti pun intrebari si iti vor pune in continuare in speranta ca daca gasesc formula magica dau lovitura (dar merg pe aratura si vor merge in continuare ).In Romania majoritatea stuparilor au accesat fonduri europene si asteapta ca aceste fonduri sa le umple stupii cu miere iar ei surmenati de atita hirtogaraie nu au timp sa extraga ,sa faca roiuri ,sa vinda miera etc ..etc ..sint multe de spus ,eu te intreb doar atit : mai ai alt venit in afara de cel din stuparit ?????..daca da din ce ????
zip2006

Mesajde Dragos2006 » 25 Noi 2015, 21:42

Il felicit pe Angel pt. ca se straduieste sa dea raspunsuri inteligente la intrebari ridicole .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 25 Noi 2015, 21:45

:lol:
Un oltean -Angelo
Un moldovean -Zip
Sa traiti , sa infloriti .

Zip-ule meriti o cafea .

Niste nume mai usor de scris nu aveti ?
Ion/Gh/ nae/...
:D
nae

Mesajde nae » 25 Noi 2015, 21:47

Dragos2006 scrie:Il felicit pe Angel pt. ca se straduieste sa dea raspunsuri inteligente la intrebari ridicole .

RAR sunt in consens cu d-ta , CORECT .
(SPER sa nu tulburi apele ; fac si flotari = TE ROG . :( )
nae

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 21:51

Roii. Luna iunie. Fac roii in corpuri de 6 rame. Corpul pregatit, cu 6 rame. 3 rame trebuie sa fie miere si polen daca se poate; merg cu corpul la familia de albine, scot o rama cu puiet in toate stadiile de dezvoltare, ou, larva.......... , o scutur de albina; o pun in centrul roiului, pun gratia h. Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. Sa faci un roi nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 minute.lucrarea asta se face pana in ora 1pm. Dupa amiaza, mergem si ridicam corpurile de roi, fund; podisor,. , se inchide familia de baza si.... pa in cazul in care roiul a acumulat prea multa albina, se scutura si gata.
Roii din prima locatie se muta la urmatoarea locatie si tot asa.
Angellily

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 21:54

Un oltean -Angelo
Un moldovean -Zip
Sa traiti , sa infloriti .

Zip-ule meriti o cafea .

Niste nume mai usor de scris nu aveti ?
Ion/Gh/ nae/...

Pai....... voi m-ati botezat asa, io mi-s ion
Angellily

Mesajde zip2006 » 25 Noi 2015, 22:00

Zip2006 alias Gheorghe .
zip2006

Mesajde petru MD » 25 Noi 2015, 22:02

Angellily scrie:Roii. Luna iunie. Fac roii in corpuri de 6 rame. Corpul pregatit, cu 6 rame. 3 rame trebuie sa fie miere si polen daca se poate; merg cu corpul la familia de albine, scot o rama cu puiet in toate stadiile de dezvoltare, ou, larva.......... , o scutur de albina; o pun in centrul roiului, pun gratia h. Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. Sa faci un roi nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 minute.lucrarea asta se face pana in ora 1pm. Dupa amiaza, mergem si ridicam corpurile de roi, fund; podisor,. , se inchide familia de baza si.... pa in cazul in care roiul a acumulat prea multa albina, se scutura si gata.

in roiuri puneti boci sau regine fecundate????
multumesc...
petru MD

Mesajde alin75 » 25 Noi 2015, 22:02

Angellily scrie:Roii. Luna iunie. Fac roii in corpuri de 6 rame. Corpul pregatit, cu 6 rame. 3 rame trebuie sa fie miere si polen daca se poate; merg cu corpul la familia de albine, scot o rama cu puiet in toate stadiile de dezvoltare, ou, larva.......... , o scutur de albina; o pun in centrul roiului, pun gratia h. Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. Sa faci un roi nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 minute.lucrarea asta se face pana in ora 1pm. Dupa amiaza, mergem si ridicam corpurile de roi, fund; podisor,. , se inchide familia de baza si.... pa in cazul in care roiul a acumulat prea multa albina, se scutura si gata.

Se da regina imperecheata? Cum procedati?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde lucky5strike » 25 Noi 2015, 22:03

Botca, matca... ce conteaza? Dupa compozitie, botca. :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 25 Noi 2015, 22:08

Angellily scrie: Pai... .... voi m-ati botezat asa, io mi-s Ion

Puteam sa jur! Sa ne traiesti, Ion de Canada! ;)

PS: executia si circuitul roilor sunt finete, sunt cifre pure. (treaba-treaba!)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 25 Noi 2015, 22:13

Angellily scrie:... Fac roii in corpuri de 6 rame. ... Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. ...

Am inteles ca roiul e in corp de 6 rame si familia pe corp de 10 rame. Rezulta ca ar ramane neacoperita o parte din corpul familiei. :?
Cred ca n-am prins ceva...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 25 Noi 2015, 22:20

Angellily scrie: Pai....... voi m-ati botezat asa, io mi-s Ion

Ioane , te pup .
Intra si tu prin forum si pune intrebari !, la Dragasani a nins de dimineata ...
Zaibar n-am , tuica DA ;) ; n-o spun sa-ti fac pofta :lol:
nae

Mesajde nae » 25 Noi 2015, 22:22

zip2006 scrie:Zip2006 alias Gheorghe .

Sa traiasca !
nae

Mesajde Angellily » 25 Noi 2015, 23:00

orin Dobre » 34 minute în urmă

Angellily scrie:
... Fac roii in corpuri de 6 rame. ... Deasupra familiei din care am scos rama, pun corpul de roi deasupra familiei, podisorul si am plecat la urmatorul. ...

Am inteles ca roiul e in corp de 6 rame si familia pe corp de 10 rame. Rezulta ca ar ramane neacoperita o parte din corpul familiei. :?
Cred ca n-am prins ceva...

Nu stiu ce nu ai inteles. Normal ca daca scot o rama cu puiet din familie, bag una goala la schimb. Luata din cutia roiului bineanteles.
Familiile le am pe 9 rame, si caturile la fel.
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII