Am plecat la ... citit !
lucian36b scrie:Peste roii pe 6 rame am pus folie dar nu prinsa in pioneze. Peste folie pun podisorul si apoi capacul. Folia o mai tin toamna ( pentru a crea efectul de clopot avand in vedere ca in fundul stupului am o gaura cu diametrul de 10 cm)
Iarna scot folia deoarece fundul nefiind complet liber ci avand doar o gsura de 10 cm cand apare puietul se face un pic de condens pe laterale). Pentru a mentine mai bine caldura, in locul foliei pun o plasa din nylon cu ochiuri de 3-4 mm si apoi o folie anticondes care permite vaporilor de apa sa treaca doar intr-un singur sens. In felul asta pastrez caldura si nu apare deloc condens.
Iernez in stupi de lemn, sistem horn, dar cu acea folie anticondes deasupra si o parte in stupi de polistiren pe 6 si 10 rame in sistem clopot
mellis scrie:lucian36b scrie:Peste roii pe 6 rame am pus folie dar nu prinsa in pioneze. Peste folie pun podisorul si apoi capacul. Folia o mai tin toamna ( pentru a crea efectul de clopot avand in vedere ca in fundul stupului am o gaura cu diametrul de 10 cm)
Iarna scot folia deoarece fundul nefiind complet liber ci avand doar o gsura de 10 cm cand apare puietul se face un pic de condens pe laterale). Pentru a mentine mai bine caldura, in locul foliei pun o plasa din nylon cu ochiuri de 3-4 mm si apoi o folie anticondes care permite vaporilor de apa sa treaca doar intr-un singur sens. In felul asta pastrez caldura si nu apare deloc condens.
Iernez in stupi de lemn, sistem horn, dar cu acea folie anticondes deasupra si o parte in stupi de polistiren pe 6 si 10 rame in sistem clopot
Multumesc mult de raspunsuri.
Eu as recomanda peste folie sa pui ceva material izolator - lipit de folie - pasla de exemplu, apoi podisorul. Podisorul peste folie - permite aparitia condesului.
Mai admir, rumeg si revin cu intrebari.
Felicitari inca o data pentru munca si amabilitate.
Sanatate.
Adi Hodis scrie:Salut Lucian si bun venit si din partea mea.
Am cateva intrebari, despre plaftorma fixa, pe care sta stupii.
1. Ce greutate are fara stupi pe ea ?.
2. Picioarele, sint culisante pe principiul filet & piulitza ?. Asa pare din ce am vazut.
3. La ridicare/coborare, iti permite sa o faci la cate un picior ?.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori