Cat despre lada perfecta, ma întreb cum făceau bunicii miere in lazi si rame făcute in curte din dalta..
Exagerez, dar subliniez baza melifera ce o pun pe locul doi, după a!bina
Sănătate..
dogvet scrie:...ginditi-va ca m-au chinuit astia in scoala de mic copil cu asa ceva de mi-a iesit pe nas...
pustu scrie:
Rasa , Masa , Casa .
.
dogvet scrie:Cum mai d-le Pustu,numai atit e necesar pentru cresterea albinelor??Obligatoriu in ordinea asta,zici?Ai uitat ceva esential!Acel element uitat e You Tube-ul frate
.Deci ordinea OBLiGATORIE e:You Tube-rasa-casa-masa.Sanatate multa si dumitale si felicitari pt canalul video.
dogvet scrie:[quote="
Albinele produc miere si fara stup s-au scorbura ... am vazut colonie stabilita in pom, faguri claditi printre crengi ... si traia destul de bine.
Lada "face" mierea numai si numai daca are albine productive in ea. Asadar iarasi ma "impiedic" in albine ... ca sint si albine mai lenese ... si aici intram pe tarlaua selectiei. Astfel privind situatia ... lada pica pe locul 3.
Dar e bun si ... bronzul.l:
dogvet scrie:Pai daca sinteti asa sigur ca albinele stau bine in copaci de ce nu le respectati dorinta si sa le cresteti acolo? De ce nu ati ramas pe multietajatii aia de acum citiva ani,care erau OK?De ce aveti stupina la ora actuala pe MER,daca nu sinteti convins de importanta lazii ?Aaa,sa inteleg ca doar daca ai un anumit tip de lada e bun stupul ,daca nu ai tipul acela ti se aplica logo-ul cu copacii ,crengile si timpul milenar?Daca vreti sa intram pe zona selectiei,geneticii ,putem oricind,ma tem ca totusi ,cel putin dpdv teoretic sansele nu ar fi corecte pentru dvs,ginditi-va ca m-au chinuit astia in scoala de mic copil cu asa ceva de mi-a iesit pe nas.Daca spuneti ca v-ati confruntat cu disciplina asta de-a lungul studiilor facute atunci accept sa discutam pe tema asta,daca nu,propun sa raminem la lazile de lemn.Si atentie,genetica nu e tarla ,o sa va dati seama de acest lucru.In rest toate bune,ca doar d'aia e democratie.In privinta bronzului e alta discutie,incercarea dvs de incadrare intr-o anumita categorie nu e buna,in biologie si in selectie (in mod special
) se aplica ,,legea totul sau nimic'',incercati sa dati o explicatie acestei legi de baza si continuam daca vreti.
dogvet scrie: Pt d-nul Adi Hodis:imi cer scuze daca v-am suparat,discutia pe care ati abordat-o am considerat ca a fost de natura pur tehnica si eu am evaluat-o ca atare,parerea dvs conteaza pentru mine chiar daca ati formulat-o pe un ton imperativ.Din punctul meu de vedere totul e OK in relatia cu dvs atit timp cit discutam in mod real,eu nu pun la indoiala capacitatile dvs de apicultor,iar dvs nu va arogati termeni pe care nu cred ca-i stapiniti chiar asa de bine
tuturicius scrie:Eu m-am gandit sa-mi fac caturi de 1/2 pe ME si pe un anumit procent din ei sa tin si caturi de 3/4, care sa-mi foloseasca pt luat rame si dat la roiuri etc. Inca nu am rumegat cate caturi de 3/4 sa-mi mentin. Extinzandu-ma, oricum, probabil ca ma voi dumiri mai bine in timp cu proportia si nici nu e o problema daca imi fac mai multe sau mai putine decat optim. corectez in anii urmatori.
Suna cumva?
pustu scrie:tuturicius scrie:Eu m-am gandit sa-mi fac caturi de 1/2 pe ME si pe un anumit procent din ei sa tin si caturi de 3/4, care sa-mi foloseasca pt luat rame si dat la roiuri etc. Inca nu am rumegat cate caturi de 3/4 sa-mi mentin. Extinzandu-ma, oricum, probabil ca ma voi dumiri mai bine in timp cu proportia si nici nu e o problema daca imi fac mai multe sau mai putine decat optim. corectez in anii urmatori.
Suna cumva?
Pai tre sa-ti sune tie bine . Mie nu-mi suna . MER la mine sau mai mici daca se poate
tuturicius scrie:Eu m-am gandit sa-mi fac caturi de 1/2 pe ME si pe un anumit procent din ei sa tin si caturi de 3/4, care sa-mi foloseasca pt luat rame si dat la roiuri etc. Inca nu am rumegat cate caturi de 3/4 sa-mi mentin. Extinzandu-ma, oricum, probabil ca ma voi dumiri mai bine in timp cu proportia si nici nu e o problema daca imi fac mai multe sau mai putine decat optim. corectez in anii urmatori.
Suna cumva?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori