Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde eduard.rotaru » 10 Dec 2015, 23:38

proapis13 scrie:
eduard.rotaru scrie:NU fac nici o reclama...vezi mai jos in detalii:

Consistent and uniform cell depth (4.9 mm at the bottom and 5.2 mm at the mouth, inside dimensions) for increased production

Eu vazui si citii ce sa inteleaga apicultorul ce nu stie engleza ???...
Romanian please...adica 4,9 mm are celula la fundatie si 5,2 mm la gura...interesant...pentru unii...
Oare asta sa faca diferenta...?!?!?!,,,eu nu cred....
Astea sunt rame si de stransura si de ouat.... :?

E un intreg sistem care face diferenta: stuparitul in sistem simplu, baza melifera, rasa, simbioza intre natural si industrial, medicamentatie...
eduard.rotaru

Mesajde nicus » 10 Dec 2015, 23:58

Avem acest topic dedicat lui Angellily, apiculturii canadiene, apiculturii industriale.
Din ce am inteles ramele nu se schimba din lipsa de timp si a investitiei in fagurii de plastic, ambele inseamna bani, nu din cauza dimensiunii.

Trebuie sa aveti in vedere ca mesajele referitoare la dimensiunea celulei se vor muta.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde eduard.rotaru » 11 Dec 2015, 00:05

nicus scrie:Avem acest topic dedicat lui Angellily, apiculturii canadiene, apiculturii industriale.
Din ce am inteles ramele nu se schimba din lipsa de timp si a investitiei in fagurii de plastic, ambele insemana bani, nu din cauza dimensiunii.

Trebuie sa aveti in vedere ca mesajele referitoare la dimensiunea celulei se vor muta.

Si foitele din plastic tot din "apicultura industriala" fac parte....
Nu conteza motivul pentru care se schimba ramele la perioade lungi de timp ci conteaza faptul ca dimensiunile celulelor de de pe fundatiile din plastic sunt din start mai mici (5.2mm) ceea ce in timp duc la o micsorare si mai pronuntata a dimensiunii celulei...
eduard.rotaru

Mesajde nicus » 11 Dec 2015, 00:23

Eduard, in prima postare afirmi ca " incepi sa crezi ca albina mica traieste mai mult" dupa dai un link si doua copy/paste.

Ce vreau sa spun este ca acest topic nu este despre cercetare, aici vrem realitatea din teren adica ceea ce se vede si se masoara.
De presupuneri si studii nu ducem lipsa. De aia nu facem noi treaba, din cauza celor 2 mm.
Daca aveti ceva de afirmat din domeniul industrial faceti o, daca aveti intrebari adresati le , daca nu cititi linistiti.
Sa nu deviem de la topic. Aici este INDUSTRIE, cercetarea la laborator.

Stiu ca te am suparat putin, dar am vazut ca nu se ofera nimeni de ceva vreme sa te supere si pe tine. ;)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde pustu » 11 Dec 2015, 00:30

lucky5strike scrie:
tuturicius scrie:OOOOOPS!!! aici e o diferenta mare!!!
In RO orice apicultor iti spune imediat ca fagurii trebuie schimbati o data la cel mult 3 ani pt ca se umplu de germeni, spori etc....

Ei, care diferenta... si care 3 ani? Te rog eu frumos nu mai vorbi la general, rezuma-te la "apicultorii" pe care i-ai cunoscut... of, incepatorii astia... :roll:

La cati ani schimbati dumneavoastra fagurii domnule lucky5strike ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde lucky5strike » 11 Dec 2015, 00:35

Dragul meu, 1-2 faguri pe an e arhisuficient. Poti si un fagur la 2-3 ani. Nu o sa vezi vreo diferenta, daca familia e bine intretinuta, n-are nici pe naibi... (poate ati vazut ca sunt satul de panaramele care umplu targurile de parafina... si am folosit 90% la magazine 1/2...)

Asa ca nu ma mira nici ce zice Angelilly.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 11 Dec 2015, 00:37

Apropo, care e de fapt numele prietenului nostru? In video la tine am vazut... Dorian? :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pustu » 11 Dec 2015, 00:52

Cred ca numai el poate sa ne lamureasca :lol: :lol:
Multumesc pentru raspuns
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde lucky5strike » 11 Dec 2015, 00:58

Oricum, al naibii de melifer, nea Nelu Dorian asta... s-ar parea ca mos Craciun a auzit ceva din rugile noastre... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 11 Dec 2015, 02:23

Nelu,
1. Presupunand ca apar bolile de puiet (loca, varos) pe o vatra, cum indreptati voi pe acolo familiile?
2. Cam care e pretul mediu, pe ultimii 3-5 ani la un galon de HFCS... sau un pound de miere de rapita, la engros.
3. Daca salcamul tot provine din America de Nord... intreb si eu asa... din ce stii, oare in America aia merg la cules de salcam? Si cu ce rezultate? :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 11 Dec 2015, 03:32

Bai fratilor, daca m-ati fi intrebat acum o ora care e dimensiunea unei celule, nu as fi stiut, nici macar acum, dupa ce am citit atatia milimetri, pot sa spun ca nu stiu si nici nu ma intereseaza. Albine mari si mici, celule, faguri mai negri sau mai albi, samd. Eu vreau sa fac productie nu cercetare. Ramele si fagurii ii cumpar din magazin si niciodata nu am fost intrebat daca vreau ca celula sa aiba o anumita masura. Totul e standard,
Am lucrat intr-un institut de cercetari, am cercetat si despre efectele razelor de luna asupra ciclului menstrual la gandacul de bucatarie, (glumesc) si tot nu stiu atatea cate stiti voi. Am mai spus. Nu mai despicati firul in 4, nu o mai complicati atat. Multi dintre voi "cerceteaza" in speranta ca odata or sa ajunga sa afle misterul productiilor mari de aici. Misterul vi l-am spus: baza melifera, conditii de mediu si sanatatea albinei, nu incercati sa gasiti alte motivatii. Toata cercetarea voastra este egala cu zero daca nu se indeplinesc aceste trei conditii, degeaba scoateti voi o matca cu 3 cururi sa faca 100000 de oua pe zi.
Poate ca nu ma ridic la standardele la care va asteptati voi sa fiu, nu cunosc atatea amanunte si atat de detaliate, eu nu sunt altceva decat un apicultor simplu care incearca din rasputeri sa isi faca meseria cat mai bine.
Imi pare rau ca nu pot intra sambata ca asa v-as spune vreo doua , ca sa va mearga fulgii. ( sper ca stiti de gluma)
Tot respectul, ne mai auzim.
Angellily

Mesajde Angellily » 11 Dec 2015, 06:38

lucky5strike scrie:Nelu,
1. Presupunand ca apar bolile de puiet (loca, varos) pe o vatra, cum indreptati voi pe acolo familiile?
2. Cam care e pretul mediu, pe ultimii 3-5 ani la un galon de HFCS... sau un pound de miere de rapita, la engros.
3. Daca salcamul tot provine din America de Nord... intreb si eu asa... din ce stii, oare in America aia merg la cules de salcam? Si cu ce rezultate? :D

Loca nu am avut niciodata, daca as avea, as izola locatia respectiva si in functie de stadiul in care s-ar afla boala, as lua decizii.
La varos e mai simplu, am avut cateva cazuri chiar primavara asta, am cumparat 120 roi la pachet din N. Zeeland si la marea majoritate am avut varos, stiam ca o sa se intample asta. Strans cuibul la maxim, sirop subtire, infasurati in izolatie pentru a conserva caldura.
Pretul la sirop e aprox $1/litru, la miere..... pretul variaza foarte mult, de la an la an . 2013-$2/lb
2014-$2.25/lb
2015-$ nu se stie inca, deocamdata se aude ceva la $1.35/lb in scadere. Eu inca nu am vandut nimic.
Salcam??? De unde? In america faceam tot stationar, cate 8 paleti pe locatie, nu am vazut salcam in wisconsin iar jos in florida nici atat.
Am mintit. Am avut odata loca in romania, baragan , la floare, am inchis stupul si i-am dat foc.
Angellily

Mesajde eduard.rotaru » 11 Dec 2015, 12:18

nicus scrie:Eduard, in prima postare afirmi ca " incepi sa crezi ca albina mica traieste mai mult" dupa dai un link si doua copy/paste.

Ce vreau sa spun este ca acest topic nu este despre cercetare, aici vrem realitatea din teren adica ceea ce se vede si se masoara.
De presupuneri si studii nu ducem lipsa. De aia nu facem noi treaba, din cauza celor 2 mm.
Daca aveti ceva de afirmat din domeniul industrial faceti o, daca aveti intrebari adresati le , daca nu cititi linistiti.
Sa nu deviem de la topic. Aici este INDUSTRIE, cercetarea la laborator.

Stiu ca te am suparat putin, dar am vazut ca nu se ofera nimeni de ceva vreme sa te supere si pe tine. ;)

:))...nu ma supar eu asa de repede...plus ca daca m-as supara imi trece repede :P
Industrial sau nu sunt totusi niste aspecte demne de luat in seama...
eduard.rotaru

Mesajde eduard.rotaru » 11 Dec 2015, 12:19

Angellily scrie:Bai fratilor, daca m-ati fi intrebat acum o ora care e dimensiunea unei celule, nu as fi stiut, nici macar acum, dupa ce am citit atatia milimetri, pot sa spun ca nu stiu si nici nu ma intereseaza. Albine mari si mici, celule, faguri mai negri sau mai albi, samd. Eu vreau sa fac productie nu cercetare. Ramele si fagurii ii cumpar din magazin si niciodata nu am fost intrebat daca vreau ca celula sa aiba o anumita masura. Totul e standard,
Am lucrat intr-un institut de cercetari, am cercetat si despre efectele razelor de luna asupra ciclului menstrual la gandacul de bucatarie, (glumesc) si tot nu stiu atatea cate stiti voi. Am mai spus. Nu mai despicati firul in 4, nu o mai complicati atat. Multi dintre voi "cerceteaza" in speranta ca odata or sa ajunga sa afle misterul productiilor mari de aici. Misterul vi l-am spus: baza melifera, conditii de mediu si sanatatea albinei, nu incercati sa gasiti alte motivatii. Toata cercetarea voastra este egala cu zero daca nu se indeplinesc aceste trei conditii, degeaba scoateti voi o matca cu 3 cururi sa faca 100000 de oua pe zi.
Poate ca nu ma ridic la standardele la care va asteptati voi sa fiu, nu cunosc atatea amanunte si atat de detaliate, eu nu sunt altceva decat un apicultor simplu care incearca din rasputeri sa isi faca meseria cat mai bine.
Imi pare rau ca nu pot intra sambata ca asa v-as spune vreo doua , ca sa va mearga fulgii. ( sper ca stiti de gluma)
Tot respectul, ne mai auzim.

Dorine am un set de intrebari pentru tine cand mai intri in live...sper sa ai rabdare cu mine:)
eduard.rotaru

Mesajde tuturicius » 11 Dec 2015, 13:54

Angellily scrie:Bai fratilor, daca m-ati fi intrebat acum o ora care e dimensiunea unei celule .......

Nelu, despicarea firului in 4 vine dintr-un motiv simplu - apicultura nu este o stiinta asa de pusa la punct ca si medicina, de exemplu, pe care eu am invatat-o. In medicina, unde de-a lungul anilor s-au bagat sume infinit mai mari in cercetare fata de apicultura, firele sunt gata despicate nu in 4, ci in 44. Ca atare eu cand am facut scoala aia nu am mai simtit nevoia sa despic in 4 nici un fir, pt. ca se stia ca absolut orice ni se preda este sustinut de mii de studii facute in lumea asta. Daca as cauta in medicina "Impactul marimii celulei de lucratoare asupra ... orice se poate", as gasi studii de ordinul nu zecilor, ci sutelor. Ori cand se fac studii de ordinul sutelor, toate pe aceeasi tema, e clar ca apare si concluzia "beyond reasonable doubt" :mrgreen: , ca sa folosesc o expresie din filmele americane.
Asa ca, daca dau de un apicultor cu experienta ta, incerc sa-l puric printre toate firele de par. Baza melifera, conditiile sunt la fiecare cum sunt. In schimb, in setul de "bune practici" vreau sa vad daca nu gasesc lucruri diferite, dintre cele care se pot aplica si aici, bineinteles.
Pana cand omul nu e convins ca a facut tot ce tine de el, si ca a facut asta si bine, nu are liniste :)
tuturicius

Mesajde andrei_calinescu » 11 Dec 2015, 17:29

Omul spune ca i se rupe de mm sau micronii celulelor - si are dreptate.
Mai spune ca in cuiburi(primele 2 corpuri) are faguri de ceara.
Daca face 1-2 roi dupa metoda lui, probabil ca schimba 1-2 faguri presupunand ca cei cu mancare sunt plastic.
In rest daca omul nu umbla in cuib tot sezonul, cum altfel sa schimbe fagurii?
Are atata albina ca le da mancare ca la porci si poate ca si medicamentatia folosita pentru formarea albinei de iarna ajuta plus ca schimba des matcile.
Deci papica, tinerete, sanatate. Nu e suficient sa ai multa albina?
PS Si "more space".
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII