Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 22:41

Intru odata la juma' de an si atunci tot reclama e :)))
Al dracu' comerciant...bat fierul sa fie roshu...:))))
Am intrat cand aveam 2 stupi, am intrat cand am ajuns la 15, ceva legat de cum iernez acum...poate la primavara sa "prezint starea natiunii"...cu Doamne ajuta poate toamna viitoare sa prezint 10 paleti a cate 8 stupi...inteleg cum sta treaba...eu si daca stranut sau respir sunt acuzat de reclama.
Puii mei, n-am nevoie de reclama...la mine daca nu e o comanda e alta, daca nu e ailalta e cealalta...cert e ca ,, constant am minim 5 care asteapta ceva de la mine, cu cei intelegatori am o relatie sudata, ceilalti se cern...deci nu imi trebuie reclama frate.
Cel putin nu aici...am facut lazi la foarte multa lume, de foarte multe ori am intarziat...cu toate astea multi revin...de ce??
Exista un motiv, si motivul nu e ca sunt ieftin...e altul, eu il stiu, si stiu si ei...noi sa fim sanatosi, mergem inainte ca inainte era mai bine :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 22:52

Cristi...la panouri pt stupi poti folosi si nut/feder si faltz si freza dinti...cum vrea omul asa ii faci deci decizia nu e la mine...daca eu nu am inca o freza dinti si el vrea dinti...sa fie sanatos, eu fac ce pot, ce nu...las pe altii!
Acum...daca tot discutam, da-mi o solutie sa fac niste discuri de lemn pt nodurile pe care le scot de tot...ma cam chinui
Cineva mi-a sugerat sa fac la strung niste bete rotunde pe care apoi sa le fac felii...tu ca un mare meserias..ce solutie imi dai ?

A...si mai vreau o solutie sa pot incleia cam 120 MP panouri in 12 ore...alta decat am gasit eu.
A...si nu solutie de aia de 25000-30000 de E...ca nu e de unde !
BUNKA

Mesajde cristian bh » 14 Dec 2015, 23:29

Imi amintesc ca ti-am dat o idee mai demult!
Da,...uite aici doua idei.
1 .sunt dopuri facute gata,din nod de rasinoase...de cumparat.
2.ti le faci singur,...
Fişiere ataşate
rsz_008 (1).jpg
burghiu de facut dopuri.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde balasbebe » 14 Dec 2015, 23:32

Ai nevoie de doua freze. Cu una scobesti nodul iar cu alta faci un cep din scandura si-l lipesti cu aracet.
balasbebe

Mesajde cristian bh » 14 Dec 2015, 23:37

balasbebe scrie:Ai nevoie de doua freze. Cu una scobesti nodul iar cu alta faci un cep din scandura si-l lipesti cu aracet.

Ei,...stie el,...dar ii place sa tot experimenteze! :lol: :lol:
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 00:02

Nu ma...nu la de astea mici ma refer...vb de noduri mari, crapate pe mijloc care le scot de tot si pun disc de lemn...e poza cu nucleu de imperechere pe pagina anterioara, se vede discul..sa zicem o gaura de 4-5cm diametru.
Nu se vede clar...o sa pun o poza mai clara.
BUNKA

Mesajde cristian bh » 15 Dec 2015, 00:06

Alea sunt de 3 cm!
sunt atat discuri cat si burghie mai mari,....
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 00:12

Bine...cat de groase sunt discurile cele mai mari si ce diametru au ?
Eu am avut unele noduri urate de asta intreb...a trebuit sa repar, am rezolvat...dar vreau o solutie usoara si rapida :))). Ca la panouri :))
BUNKA

Mesajde balasbebe » 15 Dec 2015, 09:21

Daca este mai mare gaura pui doua cepuri, unu langa altul. Se scobeste doar pe jumatate, nu tot
balasbebe

Mesajde cristian bh » 15 Dec 2015, 10:12

BUNKA scrie:Bine...cat de groase sunt discurile cele mai mari si ce diametru au ?

of,,,,,de eram vrun american.....intelegeai mai mult decat ziceam! :lol: :lol:
am zis,...30 mm,si grose de 10mm.
daca ti le faci cu burghiul asta grosimea cat vrei!
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 10:18

30 e putin...o sa pun o imagine sa vezi ce spun
BUNKA

Mesajde cristian bh » 15 Dec 2015, 10:19

BUNKA scrie:..dar vreau o solutie usoara si rapida :))). Ca la panouri :))

:lol: :lol:
asa o zis bunicul dupa ce s-o dus prima oara cu mocanitza! :lol:
mi-ai facut ziua perfecta inca de dimineta!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 15 Dec 2015, 10:32

BUNKA scrie:
A...si mai vreau o solutie sa pot incleia cam 120 MP panouri in 12 ore...alta decat am gasit eu.
A...si nu solutie de aia de 25000-30000 de E...ca nu e de unde !

Adica,....tu ai capacitate tehnologica de a prelucra 4 mc de cherestea pe zi si nu ai presa pt ele :?:
sincer solutiile cunoscute de mine,aste europene,...sigur nu te satisfac!
plus ca-s scumpe a dracu! :)
serios,....permis de pescuit ai :?: .... :lol:
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 14:16

Ha ha...4mc sunt trasi la grosime, scos la latime si cantuit in 2 zile...a treia zi ar trebui sa pot sa inclei tot...nu sa stau o saptamana sa bricolez la panouri...apoi slefuitul trebuie sa mearga la fel...aici inca am probleme...imi fac sau cumpar un slefuitor cu tamburi, cu masa de reglaj ca la grosime...de latime mare si se va rezolva si cu slefuitul...imi ramane problema rectificarii defectelor...daca am 20 noduri urate nu e bai...dar daca la atata cantitate ai de facut 200 de discuri de lemn de 2 cm grosime de diametru 40 mm sa zicem...atunci e o problema...acum mai trebuie sa rezolv slefuitul si discurile astea...si merge brici linia de fabricatie.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 14:25

Pai fa un calcul...2 zile grosime, latime, cantuit...posibil sa mai am de cantuit si a 3a zi...tot a 3a zi formatizez panourile adica pregatesc fiecare panou sa aiba aceeasi latime ...pun cateva scanduri la rigla de bazare, urmatoarea o spintec...ies toate la fel.
Ziua 4 inclei tot, ziua 5 rectific toate defectele...daca as avea slefuitorul (masina calibrat) in ziua 6 totul este slefuit...acum imi ia mai mult...apoi, formatizare panouri, falturi...astea dureaza...oricum in 3 saptamaniar trebui sa fie gata 80 in ritm normal de munca un singur om...am reusit sa fac si 100 in 4 saptamani dar cu rupere...putine ore de somn...in continuu groghi...
Nu tine mult figura asta...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 14:50

Da un search pe google "drum sander" sa vezi cat e de usor de facut...imi fac si eu cand voi avea ceva timp...nu trebue nici presa de 25000 E ca sa inclei mult si bine, nici ciclon Oneida sau Grizly...search pe Google la "Cyclon Dust Separator"..nici masina de calibrat de 1000 kg si 5000E...daca esti putin dibace..le faci pe toate si-ti faci treaba cu investitii minime.
Sunt ateliere super utilate care nu scot calitate...si invers.

A... si nu imi place pescuitu'
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?