Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 22:40

https://youtu.be/Mi-0CK36ZiU
mă llasăbateria

mai am niște idei despre înmulțire excesiva, iernare roi suprapuse cu podisor e subțiri, husa iernare pe palet...12 roi într-un palet...cu timpul se va decanta un sistem de lucru..
BUNKA

Mesajde cristian bh » 15 Dec 2015, 22:43

Poate ti se pare ca te-am luat putin mai tare,....
doar incerc sa te aduc aproape de calea pe care este situata aceasta breasla.pt ca
e greu sa poti iesi din aceste paguboase demonstratii de pseudotamplarie practicate de meseriasii de peste ocean.
Eun moment bun in Romania,...se gasesc scule profesionale,accesibile,....cu care sa lucrezi fara sa te chinui atat!
problema ta e ca te-ai obisnuit sa te chinui in toate,...si rezultatele te fac sa uiti cele indurate!
Ai vazut vreodata un sander din asta?......daca o masina de calibrat,.industriala..latime 35,....cu motor trifazat de 7,5 kw se opreste in lemn la cateva zecimi in plus,.....ce sa zic de o asemenea jucarie,.....chiar crezi ca aia iti calibreaza tie mc de panouri pe zi??
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 22:46

cristian bh scrie:Poate ti se pare ca te-am luat putin mai tare,....
doar incerc sa te aduc aproape de calea pe care este situata aceasta breasla.pt ca
e greu sa poti iesi din aceste paguboase demonstratii de pseudotamplarie practicate de meseriasii de peste ocean.
Eun moment bun in Romania,...se gasesc scule profesionale,accesibile,....cu care sa lucrezi fara sa te chinui atat!
problema ta e ca te-ai obisnuit sa te chinui in toate,...si rezultatele te fac sa uiti cele indurate!
Ai vazut vreodata un sander din asta?......daca o masina de calibrat,.industriala..latime 35,....cu motor trifazat de 7,5 kw se opreste in lemn la cateva zecimi in plus,.....ce sa zic de o asemenea jucarie,.....chiar crezi ca aia iti calibreaza tie mc de panouri pe zi??

Ăstae la fel ca aia cu presa sau exhaustarea... fiecare pe calea sa
sau fiecare cu cat poate
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 22:48

Mă duc la rame...sta treaba :) ...nu vor sa se facă singure
BUNKA

Mesajde nae » 15 Dec 2015, 22:56

BUNKA scrie:Empiric...nu exista freza pt așa ceva, din pânză de circular.

Da si NU .
Sunt seturi care pot face un con si nu empiric ci cu bani .
nae

Mesajde tuturicius » 15 Dec 2015, 22:56

M-am uitat si eu la ele. Am lucrat acum cativa ani intr-o fabrica de lemn, masina de calibrat era o chestie pur si simplu monstruoasa, care lucra cu niste benzi cu circumferinta poate ca de trei metri. Si nu avea un avans foarte mare, sa zici ca zbura materialul prin ea. Iar benzile alea aveau suprafata, nu gluma. Era cat o bucatarie mica.
Parerea mea e ca unde vrei sa iei cu masina de calibrat nu e ca si cand slefuiesti cu masina de mana, cu care dai pe deasupra un pic, insisti unde e cazul... Cu masina de calibrat trebuie sa iei zecimi de milimetru din material, aia nu stie sa insiste doar unde trebuie. Asemenea scula care nu e taietoare, nu e ascutita, pe cum creste latimea papa energie nu gluma.
tuturicius

Mesajde tuturicius » 15 Dec 2015, 23:00

Aia pe youtube sunt tamplari care nu fac serie. Fac un raft, o piesa de mobilier, sunt convins ca le scot perfect, probabil capata si bani frumosi. Dar la metri cubi trebuie scule o tzara mai serioase.
tuturicius

Mesajde cristian bh » 15 Dec 2015, 23:30

Am vazut de vanzare masini de slefuit din astea ,.drum sander,mai economice :lol: ,....latime de 800 mm,...putere 1 kw...... :oops:
cristian bh

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 04:07

nae scrie:

Da si NU .

Da mai...o avere, știu ce zici dar nu iese mânerul forma aăsta uita-te atent, este alungit în jos, nici o freza nu scoate forma asta...
Eh ce bine ca n-am aatârnat pe aici...pana la 00:00 am tras fata și cant pt laterale pt 2000 de rame...pana dimineata sunt gata :) ccâștig ceva...daca dezbatem aici firul în 4 sau dacă stăteam la contre pierdeam ceva bani azi...e nociv pt mine!
Fişiere ataşate
rsz_220151216_012807.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 04:20

tuturicius scrie:M-am uitat si eu la ele. Am lucrat acum cativa ani intr-o fabrica de lemn, masina de calibrat era o chestie pur si simplu monstruoasa, care lucra cu niste benzi cu circumferinta poate ca de trei metri. Si nu avea un avans foarte mare, sa zici ca zbura materialul prin ea. Iar benzile alea aveau suprafata, nu gluma. Era cat o bucatarie mica.
Parerea mea e ca unde vrei sa iei cu masina de calibrat nu e ca si cand slefuiesti cu masina de mana, cu care dai pe deasupra un pic, insisti unde e cazul... Cu masina de calibrat trebuie sa iei zecimi de milimetru din material, aia nu stie sa insiste doar unde trebuie. Asemenea scula care nu e taietoare, nu e ascutita, pe cum creste latimea papa energie nu gluma.

Le știu pe ddinăuntru. .. nu am nevoie de așa ceva...panourile ies perfect, nu trebuie decât foarte puțin fetițe, șterse doar...cât sa îndepărtez nițel foita aia subțire de adeziv...și doar pe o parte ca pe urma fac patinoar pt albine...daca ieșeau prost înțelegeam, făceam panoul cu 2 mm mai gros apoi la sleif...dar nu e cazul...Uitați-va din nou la poze...perfect drepte, scândurile perfect aliniate deci nu am nevoie sa " le trag la grosime" pe sleif.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 04:31

tuturicius scrie:Aia pe youtube sunt tamplari care nu fac serie. Fac un raft, o piesa de mobilier, sunt convins ca le scot perfect, probabil capata si bani frumosi. Dar la metri cubi trebuie scule o tzara mai serioase.

Vezi de treaba...știiccâtă sscândură a mâncat AM - UL meu 260 în 5 ani...Ahaaaaaa !!! Munți tata, munți !
Știe șiDavid Nick are și el una...cu motoraș de 2 KW monofazic...a venit un nene la mine, a vvăzut curtea plina și când a văzut sculele...nu-i venea sa creadă...cum dom-le...nasul meu are de alea de 5 kw etc...și i-am făcut o demonstrație cu circularul meu artizanal....daca lucram stejar uscat înțelegeam, dar la Brad...fluieri !
Deci și treaba asta este un mit...trag eu și tei super uscat... darămite brad.
Aia de pe you tube știu o gramada de trickuri...poți învață foarte multe chestii...inclusiv cum sa iti construiești un ciclon separator pt rumeguș...al meu trage tare bine de la circular...duce tot în butoi, incredibil ce căldurăpoate da praful de tei de la circular !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 04:39

nae scrie:
cristian bh scrie:uite o bucata imbinata fara faltz,.....sa vezi ceva si made in romania! ;)
da pe marire si uitate atent la capat! :P

;)
Stratificarea, corect laminarea, nu are nevoie de falt sau PRESA puternica ci de rindeluire corecta , adeziv bunicel si imbinarea fibrelor antagonic .
Daca faci o imbinare buna si nae intretine fam defectuos = crapa sigur .
Imi place tamplaria dar nu comertul .

Vad ca te pricepi la toate, ești dibace :))) ...auzi, da nu mai tine și tu mâinile pe lângă corp...fa ceva cu ele !
Și lasa câinele...ăla din poza...apuca-te de albine, uite a intrat Angel ( Dorian)...întreabă de el unde nu știi...eu ti-am zis acum 5 ani sa înveți de la el...uite mai ai o sansa acum !!
DA vezi ca e coada mare...sa nu te bagi în fatza ca nu-i frumos !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 04:54

cristian bh scrie:Totusi ,ai un atuu,ala ca studiezi mult, (mai ales la unchiul sam) :lol: ...treaba cu ciclonul m-a pus pe alte unghiuri si pe mine intru-cat am doua exhaustoare cu sac,..si chiar eram pe cale sa mai iau unul,...dar vazand chestia cu ciclonul pe care n-o bagasem prea mult in seama inainte,....mi-a aprins beculetele!
uite ce am gasit despre

Am un prieten care mi-a zis o vorba, i-a zis-o și lui altcineva....." Di la tat prostu' ai di-nvatat ceva ! "
Mă bucur ca ai intrat pe unghiuri interesante...mai ales de la unul așa prostovan ca mine !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 16 Dec 2015, 04:59

Tu waiii ....îi niezu' noptzi waii . .. dormiți ai !!! :))
I' ca acum nu mă contrează nimeni pe nicaieri...noapte buna pufoșeilor !
Nae...numa' tu ești de vina ca mi s-o bușit grosimea...în 5 ani am schimbat numa rulmenți...o data...acu s-o dus dracu niște bucși. .. Nae..esti Bun de plata, când te prind, te ard ! :))))
BUNKA

Mesajde cristian bh » 16 Dec 2015, 09:36

BUNKA scrie:Tu waiii ....îi niezu' noptzi waii . .. dormiți ai !!! :))
I' ca acum nu mă contrează nimeni pe nicaieri...noapte buna pufoșeilor !
Nae...numa' tu ești de vina ca mi s-o bușit grosimea...în 5 ani am schimbat numa rulmenți...o data...acu s-o dus dracu niște bucși. .. Nae..esti Bun de plata, când te prind, te ard ! :))))

Buna dimineata soare! :lol:
Ma linistii cand vad ca doar pe saracu nae,..pica pocinogu cu bucsile, ...las ca vine containeru cu ele..da din partea ailalta de cum privesti de obicei, :lol:
Hai sa-ti zic ceva,...da nu trebuie s-o iei in serios,...ca e doar de dincolo de Carpati,..caaa,,pana dincolo de
ocean,..mai este mult pana departe!
Daca din frumusete de tei,...fara nici un nod,...faceai tu altceva,...orice altceva,....lucrai doar normal,nu bagi zi si noapte la biata masina pana ii zboara bucsile,...iar buzunarelele tale,..tot subtirele! ;)
comprenez moi???
cristian bh

Mesajde cristian bh » 16 Dec 2015, 09:42

BUNKA scrie:
nae scrie:

Da si NU .

Da mai...o avere, știu ce zici dar nu iese mânerul forma aăsta uita-te atent, este alungit în jos, nici o freza nu scoate forma asta...

Acu tu crezi ca daca americanu ,nu are freza,...si o descoperit el o smecherie,..crezi ca lumea s-o impotmolit cu ochii la mos sam? :)
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?