Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Shrek » 28 Dec 2015, 17:21

Runda de aseara s-a incheiat nedecis! Mai degraba o remiza! Asa ca ramane 1-0 pentru Canada. Ingerul cazut ne lasa sa ne perpelim si sa ne imbolnavim de fiere dupa ce ne-a aratat masina lui de facut miere iar noi ne stoarcem creierii sa aflam cum functioneaza! Daca ar fi dupa mine, cred ca umbla cu regine dopate si albina din roiuri varsate sau cum zicem noi la punga! Performanta lui consta in a inlocui siropul pe care il administreaza in cantitati pe care noi nici nu am indrazni sa le contabilizam dar sa le cumparam, cu o miere produsa de unitati exceptionale intr-o perioada relativ scurta de timp. Si totusi, raman intrebarile de baza ale unui terchea - berchea ca mine: cum de nu roieste o astfel de familie? Ca la mine sunt sigur ca ar roi si daca le-as pune la dispozitie un stup cat sufrageria si le-as aduce o linie de fabricat faguri artificiali! Si nu in aprilie mai ci acum in februarie! Cum sa tratezi de paduchi atata popor de albine? Nu mai zic de nosema?
Ma duc sa imi aduc cutia cu carti online, bag picioarele in cada cu apa rece si ma pun iar pe citit! Nici nu ma ma uit la meci! Cred ca va castiga Canada prin abandon !
Shrek

Mesajde Angellily » 28 Dec 2015, 18:20

Cineva m-a intrebat de ce nu folosesc zahar.
Am observat ca exista o dezvoltare mai buna atunci cand le administrez sirop. Plus munca..... daca adun pretul zaharului + procerare+ hraniri ajung la un pret mult mai mare . De ce e mai bun siropul? Nu stiu si nici nu ma intereseaza, daca albinei ii prieste pentru mine e suficient. Nu imi bat capul cu intrebarile pentru ca nu ma trage nimeni la raspundere.
Asa suntem noi, daca e bun, de ce e bun? Daca e rau, de ce e rau.
Eu ma rezum la simplitate. Daca beau o cafea buna nu ma apuc sa ii fac analiza chimica, o beau si gata, simplu.
Angellily

Mesajde tuturicius » 28 Dec 2015, 20:31

Nelu, vreau sa incerc sa explic putin cum e cu despicatul firului in patru. Vorbesc in numele meu, dar sunt convins ca se vor regasi si altii in ce spun.
Io nu incerc sa despic firul in patru. Io incerc sa te despic pe tine in patru !!!
Adica: imi spui ca dai HFCS in loc de zahar pt ca ai vazut ca merg mai bine. Ok! Nici pe mine nu ma intereseaza de ce merg mai bine cu el. O sa-l folosesc si gata.
Siropul - lamurit! Next! Fumagilina - lamurit! Next! Teramicina - lamurit! Next - inlocuitor polen, hraniri la greu ....
Next? Ce altceva o mai fi diferind??? La un moment dat constatam ca ai celula mai mica ... O fi si albina mai mica ... Pe tine e clar ca nu te intereseaza cat e celula daca treaba merge cum merge. Dar daca mie nu imi merge ca tie, e clar ca imi iese fum din creieri ca sa aflu TOT ce difera la tine.
Ma rog, in cazul meu am de gand sa treaca sezonul viitor, sa aplic noile idei, cel putin pe cele pe care le pot, si in toamna viitoare, daca nu oi fi multumit, sa te mai intreb atunci - Neluuuu!!!! Ce dreaq mai diferaaa??? :lol:
De exemplu faguri cu celula mai mica imi e peste mana sa imi iau, io stiu de unde dusi de pe afara.
tuturicius

Mesajde tuturicius » 28 Dec 2015, 20:41

Pana trece sezonul viitor normal ca m-as bucura sa mai aflu si alte lucruri diferite de la tine, daca or mai fi.
tuturicius

Mesajde balu » 28 Dec 2015, 21:12

Singura varianta posibila este durata de viata mai mare a albinei, iarna si albina noastra traieste 6 luni, daca ar trai si vara atit, cit s-ar stringe?
balu

Mesajde DoarEu » 28 Dec 2015, 21:15

balu scrie:Singura varianta posibila este durata de viata mai mare a albinei, iarna si albina noastra traieste 6 luni, daca ar trai si vara atit, cit s-ar stringe?

Si,la noi,iarna de ce traieste albina atat?
Corp gras,0 uzura?
Atunci ce corp gras sa acumuleze albina vara...sau 0 uzura...cand ea e in plina activitate.
Sau "crestem" albine doar pentru "poze"?
N-or sa mai iasa la cules de grase :lol:
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde tuturicius » 28 Dec 2015, 21:23

Durata mai mare de viata eu zic ca o are o albina minim intepata de varroa pe dinafara, minim intepata de nosema pe dinauntru, ca sa nu patrunda usor virusii in ea, satula, inclusiv proteic, ca sa aibe un sistem imun cat mai bine functional, crescuta ca larva in abundenta.
Cu o incarcatura bacteriana cat mai mica, si, poate, albina mai mica.
In afara de ultimele doua eu zic ca se poate proba. Cu oxi ... vorba lui janesse ... tzatzaie curu' :mrgreen: Cu celula mica ... mie mi se pare mai complicat pt ca nu dispun de foite cu celula mica la acelasi pret.
In rest ma gandesc ca mai or fi mici amanunte. Maine poimaine poate ne trezim ca sunt foarte mari :lol:
tuturicius

Mesajde nae » 28 Dec 2015, 22:15

Albina canadiana nu traieste mai mult si nu oua mai mult .

Ce temperatura si cules avem in MARTIE/IUNIE/AUGUST-OCTOMBRIE !?

Cand merge balta cum arata fam unui APICULTOR ?, ati uitat filmele lu'7Rame =ma repet ;)
Cum arata fam canadiene din zonele slabe ? :shock: (eu vad jumatatea goala )
Apicultura pot invata, e loc, dar nu pot schimba situatia lunilor mentionate :(
Asa cred .
nae

Mesajde Angellily » 28 Dec 2015, 23:54

https://youtu.be/i4XY1NXg6t8

Special pentru carcotasi. Ma refer la cei care spun ca am ales familiile din timp pentru a le prezenta
Angellily

Mesajde nae » 29 Dec 2015, 00:03

Angellily scrie:https://youtu.be/i4XY1NXg6t8

Special pentru carcotasi. Ma refer la cei care spun ca am ales familiile din timp pentru a le prezenta

Sper ca nu la mine te referi . :(
Eu am ''treaba'' cu romanasii nu cu d-ta ...
..............................................................
Eu sunt coleric ,intai postez si dupa vizualizez ...
Ai deschis sa CE !?
Am vazut pana la ''sa-i linistesc ...'' ,pacat de efort .
nae

Mesajde Angellily » 29 Dec 2015, 00:17

nae scrie:Albina canadiana nu traieste mai mult si nu oua mai mult .

Ce temperatura si cules avem in MARTIE/IUNIE/AUGUST-OCTOMBRIE !?

Cand merge balta cum arata fam unui APICULTOR ?, ati uitat filmele lu'7Rame =ma repet ;)
Cum arata fam canadiene din zonele slabe ? :shock: (eu vad jumatatea goala )
Apicultura pot invata, e loc, dar nu pot schimba situatia lunilor mentionate :(
Asa cred .

Familiile canadiene din zonele slabe? Ca putere arata la fel, diferenta e in productia de miere.
Iar ca sa dau putin cu batul in balta si sa agit spiritele, o familie slaba de aici arata cam cat doua familii puternice de ale mele pe cand faceam apicultura in romania. . O spun la modul cel mai serios.
Angellily

Mesajde vslsilviu » 29 Dec 2015, 00:19

:))))) ... putina albina! Asteptam sa vina frigul si la noi ca sa se aseze albina in cutie mai bine... la noi inca mai umbla pe camp sa aduca polen :d

Dorian fiecare film pe care il postezi adanceste si mai mult prapastia dintre ceea ce faci tu si realitatea de la noi.

O rugaminte/intrebare: poti sa ne recomanzi un model de microscop (mai pentru buzunarele noastre) cu care sa putem masura gradul de infestare cu nosema?

Multumesc frumos!
vslsilviu

Mesajde Adi Hodis » 29 Dec 2015, 00:24

Dap' eu am altceva de carcotit acuma. Ajunsaram la next level.
Nush' daca ai observat, dar ti-ai gasit nashu' deja !.
Albinele astea incap in lada ... ale nashului NU !. :)
Adicatelea ... ce ne arati p-aicea, e ceva, dar stai sa vezi !. Ce n-o sa crezi. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Avram » 29 Dec 2015, 00:24

Angellily ... fara cuvinte . Familiile prezentate sunt de vis !

Respectele mele.
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Angellily » 29 Dec 2015, 00:25

nae scrie:

Sper ca nu la mine te referi . :(
Eu am ''treaba'' cu romanasii nu cu d-ta ...
..............................................................
Eu sunt coleric ,intai postez si dupa vizualizez ...
Ai deschis sa CE !?
Am vazut pana la ''sa-i linistesc ...'' ,pacat de efort .

Am deschis sa ce? Sunt convins ca multi stiu de ce am deschis si sunt interesati de ceia ce vad.
Vreau sa distrug ipteza cum ca apicultura din canada e un mit. Imi doresc ca voi cei de acolo sa intelegeti ca posibilitatile sunt mult mai mari, ca se poate face o apicultura simpla si eficienta.
Angellily

Mesajde nae » 29 Dec 2015, 00:26

Angellily scrie: Familiile canadiene din zonele slabe? Ca putere arata la fel, diferenta e in productia de miere.

Chiar la mine te referi :lol:

N-am stiut acest lucru , cand ai scris ca nu in toate zonele recoltati am dedus ... prost .
Zona slaba a mancat mai mult sirop , merge .
Restul postarii o MENTIN . :D
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII