Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Adi Hodis » 31 Dec 2015, 10:59

balanescuadrian scrie::mrgreen: ...dap ...pai este simplu (aparent) ...dv spuneti ce faceti, iar noi va spunem daca iesiti pe profit sau nu :D

conteaza zic eu sa trasam si cateva "linii genrale" ale bugetului apicol romanesc. Eu ma gandesc zilnic ..ce am facut si ce puteam face altfel...

Eu nu sunt contabil dar nici nu am nevoie de bilantul unei activitati apicole de peste ocean.
Am un nr. de stupi, intentia de a produce miere, roi etc. ... zonele vizate pt. deplasari, sirop necesar functie de nr-l de stupi si roi, tratamente, munca necesara si de la acestea imi fac cheltuielile care imi stau in fatza.
Despre preturi la cumparare necesaruri, stim ca se modifica dar in mare se pot calcula.
Cat voi castiga ? ... ramane de vazut. Ca pe parcurs intervine si conditiile meteo.
Asa ca pana la profit, nu dau cu basca-n sus ... ca sa nu dau si cu picioru-n ea !. :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde paul » 31 Dec 2015, 11:00

cornelioandanciu scrie: La noi, marea necunoscuta este conjunctura macroeconomica, nimeni nu poate sa prevada ce se va intampla de exemplu dupa ce salariul minim pe economie se va mari dintr-o data asa de mult . Ce se va intampla cu economia ? Nu stie nimeni. Va fi doar o victorie pentru populisti.

Cornele, parerea mea ... inginereste in continuare ! Sunt absolut convins ca te pricepi la inginereala mult mai mult decat la ... macroeconomie ! :P :P
No ofense !
Scuze pentru off !
Dorian ... La Multi Ani ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 31 Dec 2015, 11:19

Angellily scrie:Se pare ca circula pe aici un caracter infect, un anume marian sima, care copiaza citate din ce spun si posteaza pe un anumit grup apicol. Nu ma deranjaza actul in sine ca nu am nimic de ascuns dar atitudinea lasa de dorit atata timp cat l-am blocat pe pagina mea de fb.

Ai dat și tu de el :lol:
Întreabă-l pe Dan Mărgărit :lol:
Dă-i ignore!

Toată stima pt răbdarea care o ai.

Legat de mătci ...
Dan Mărgărit zicea că ei când cumpără mătci pt prasilă, cumpără foarte scump, undeva la 1000 $.
El zicea că și acesta este un factor foarte important în cantitatea de miere obținută de ei/stup. ei fac cam 200 kg.
El zicea că și la ei în zonă ceilalți fac 100 kg/stup, având aceeași bază meliferă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde nae » 31 Dec 2015, 12:15

balanescuadrian scrie::mrgreen: ...dap ...pai este simplu (aparent) ...dv spuneti ce faceti, iar noi va spunem daca iesiti pe profit sau nu :D
conteaza zic eu sa trasam si cateva "linii genrale" ale bugetului apicol romanesc. Eu ma gandesc zilnic ..ce am facut si ce puteam face altfel...

Adrian, sa zicem ca-ti spune o suma enorma(pt noi) ,o parte il va ataca pe ''bogat'' ; sa zicem ca spune/rezulta o suma modesta ,partea ramasa il ia in balon pe ''sarac'' :shock:
Vreti apicultura sau aveti un fetis cu marimea barbatiei lu' ''orcine'' !? :oops:
Sa zicem ca Ion va spune (si ca intelegeti )=> faci mai multa miere ?, tot la dalta ajungem ...
nae

Mesajde tuturicius » 31 Dec 2015, 13:35

Mai Nae ... nu e vorba de nici un fetis aici. E vorba de un fetus ... care acuma se naste ... in chinuri ...
tuturicius

Mesajde State » 31 Dec 2015, 14:01

Salutari Ioane!
La noi stii cum e, lumea e mai mult curioasă. Pe unii ii interesează mai mult tehnica, pe alții direct profitul TĂU. Partea a doua nici eu nu o înțeleg. Atât timp cat EU stiu ca merg doar cu Loganul, de ce m-ar interesa cum se piloteaza avionul?
De intrebat n-am ce sa te intreb, legat de tehnica, esti prea departe de Logan.
Daca vrei si poți, spune-mi te rog o singura chestie si anume:

Maine te intorci in Romania, parasesti Canada. Cum anume ai incepe apicultura aici? Pe ce sistem crezi ca ai incepe si care ar fi pasii de urmat pentru tine, proaspat aterizat pe plaiuri mioritice? Excludem hartogaraie, acte, firma, etc.

Multumesc si sa trăiesti! La Multi Ani!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde mircea » 31 Dec 2015, 15:15

Angellily scrie:Se pare ca circula pe aici un caracter infect, un anume marian sima, care copiaza citate din ce spun si posteaza pe un anumit grup apicol. Nu ma deranjaza actul in sine ca nu am nimic de ascuns dar atitudinea lasa de dorit atata timp cat l-am blocat pe pagina mea de fb.

Cunoastem toti personajul.
Voi muta acest topic in sectiunea in care au acces numai membrii inregistrati ai forumului : REZERVAT MEMBRILOR "STUPARITUL"
La multi ani !
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2015, 15:29

Balanescule, te inteleg... :D
Numa ca...pe bune, ce bilant contabil imi trebuie mie? Am scos atat si am bagat atat...adunare si scadere. Daca rezultatul e pozitiv...EVRIKA! Simplu. :)
Ma intereseaza tehnologia care sa ma duca in faza de a avea ce vinde...MIEREA. Ca de acolo iti spun sincer ca nu mai am o problema. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 31 Dec 2015, 16:09

State scrie:Daca vrei si poți, spune-mi te rog o singura chestie si anume:
Maine te intorci in Romania, parasesti Canada. Cum anume ai incepe apicultura aici? Pe ce sistem crezi ca ai incepe si care ar fi pasii de urmat pentru tine, proaspat aterizat pe plaiuri mioritice? Excludem hartogaraie, acte, firma, etc.

State , multumesc .
Se poate , normalitatea exista , MULTUMESC .
(Ioane, te salut maine ;) )
nae

Mesajde Angellily » 31 Dec 2015, 16:21

cristi_vidican scrie:

Ai dat și tu de el :lol:
Întreabă-l pe Dan Mărgărit :lol:
Dă-i ignore!

Toată stima pt răbdarea care o ai.

Legat de mătci ...
Dan Mărgărit zicea că ei când cumpără mătci pt prasilă, cumpără foarte scump, undeva la 1000 $.
El zicea că și acesta este un factor foarte important în cantitatea de miere obținută de ei/stup. ei fac cam 200 kg.
El zicea că și la ei în zonă ceilalți fac 100 kg/stup, având aceeași bază meliferă.[/quot

Da. Si eu il cunosteam chiar inainte de a ma lovi de el.
Chiar D. Margarint m-a pun in garda. M-am straduit sa il suport si am crezut ca pot. Nu m-ar deranja dar..... neavand suficienti neuroni la servici, incearca sa-mi rastalmaceasca cele spuse de nu le mai intelege nimeni.

Nu il contrazic pe dan si este adevarat ca face productii de peste 200kg/ familie. Nu stiu ce matci foloseste, am mai spus-o, cand ne vedem nu discutam prea mult despre apicultura, de apicultura suntem satui amandoi banuiesc.
Fiecare face apicultura cum crede ca e mai bine pentru el. Eu nu cumpar matci. Am cumparat la inceputuri cativa roisori din care sa fac matci pentru a schimba rasa asta italiana cu care mult am mai avut de patimit.
Am mai spus pe undeva, am dus si noi 4 locatii in zona aia si am fost uimit de productia ce am facut-o. Abia atunci l-am crezut pe d.m. culmea e ca pana in luna iunie dezvoltarea era la fel ca a stupilor de aici, nimic deosebit, dupa..... au inebunit. Nu stiu de ce pentru ca si baza melifera parea a fi ca cea de aici. Ma rog.... distanta mare...... anul urmator a trebuit sa ii aduc acasa. Nu e placut cand te suna proprietarul in decembrie sa te duci sa muti stupii ca vrea sa darame padurea.
Deci...... matcile le fac din stocul pe care il am. M-am linistit si cu productia lui dan m. Si nu mai dau vina pe matcile si materialul biologic pe care il am.
Angellily

Mesajde Angellily » 31 Dec 2015, 16:26

Florin Dobre scrie:Balanescule, te inteleg... :D
Numa ca...pe bune, ce bilant contabil imi trebuie mie? Am scos atat si am bagat atat...adunare si scadere. Daca rezultatul e pozitiv...EVRIKA! Simplu. :)
Ma intereseaza tehnologia care sa ma duca in faza de a avea ce vinde...MIEREA. Ca de acolo iti spun sincer ca nu mai am o problema. :lol:

Bravo florin d. Parca mi-ai citit gandurile. Si eu tot asa vad problema. Simplu.
Dau o bere cu prima ocazie. Nu mai multe ca am vazut ca tu nu tii la bautura :D
Angellily

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2015, 16:35

Angellily scrie:Dau o bere cu prima ocazie. Nu mai multe ca am vazut ca tu nu tii la bautura :D

Nu ma subestima! Candva aveam o pasiune pentru bere si capatasem ceva antrenament. :lol:

Sa fim sanatosi si voiosi! Cele rele sa spele si cele bune sa se adune!
Nu pune la suflet mizeriile unora. Aceia cu bunul simt la purtator te vor aproape.

La ce ora a Romaniei ingropati anul vechi in Canada? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Angellily » 31 Dec 2015, 16:38

State scrie:Salutari Ioane!
La noi stii cum e, lumea e mai mult curioasă. Pe unii ii interesează mai mult tehnica, pe alții direct profitul TĂU. Partea a doua nici eu nu o înțeleg. Atât timp cat EU stiu ca merg doar cu Loganul, de ce m-ar interesa cum se piloteaza avionul?
De intrebat n-am ce sa te intreb, legat de tehnica, esti prea departe de Logan.
Daca vrei si poți, spune-mi te rog o singura chestie si anume:

Sincer.... nu stiu. S-au schimbat multe de cand am plecat, ma refer si la mama natura. As sta un an " pe bara" observator doar pe langa o stupina pentru a ma familiariza cu conditiile de mediu si evolutia, dupa care as decide. E o intrebare foarte sensibila asta. Nu vreau sa imi dau cu presupusul iar la final cineva sa o ia de buna, sa puna in aplicare si sa dea rateu.
Deci... imi pare rau dar nu stiu.
Angellily

Mesajde Angellily » 31 Dec 2015, 16:43

Florin Dobre scrie:
Angellily scrie:Dau o bere cu prima ocazie. Nu mai multe ca am vazut ca tu nu tii la bautura :D

Nu ma subestima! Candva aveam o pasiune pentru bere si capatasem ceva antrenament. :lol:

Sa fim sanatosi si voiosi! Cele rele sa spele si cele bune sa se adune!
Nu pune la suflet mizeriile unora. Aceia cu bunul simt la purtator te vor aproape.

La ce ora a Romaniei ingropati anul vechi in Canada? :)

La 8 am. Ora romaniei.
LA MULTI ANI !!!!
Angellily

Mesajde balanescuadrian » 31 Dec 2015, 16:43

Florin Dobre scrie:Balanescule, te inteleg... :D

se pare ca ma fac greu inteles...inseamna ca eu am o problema...nu am cerut bilantul omului ...insa un contabil ..sa zicem asa ca mine... vede neste chestii ..de genul ...utilajele le cumpara sau le inchiriaza...comercializeaza si marfa sau doar productie proprie....nimic special ..fara sume ..am si specificat in Romania aceste informatii sunt PUBLICE!!! la orice SC, SNC, SA..etc..mai putin PFA, care nu depun bilanturi, deci oricine poate intra pe mfinante.ro si sa verifice tot ce vrea despre mine!!!...bilantul contabil este acolo inclusiv cel al ACA Bucuresti!!! ma interesa cat de des schimba inventarul apicol, masinile ..etc... si ce comercializeaza ..si ce crede ca va merge in Romania, ca doar a plecat de aici!!

ma interesa sa zica ..ma baieti ..eu cumpar roi, familii, benzina, forta de munca si vand: miere, propolis, polen si laptisor de matca, iar apoi faceam o comparatie cu mine ..ce cumpar eu si ce vand eu ..si vedeam cum ma pot ridica la un nivel bun ptr Romania!! cum pot ridica eu randamentul pe aici ...de ex cum a zis DM: cumpara matci de elita si din ele produce reginele necesare in stupina ..si pe aici se mai practica, dar nu de toti!!..nu era un secret ci un adevar recunoscut de un profesionist, pe care toti l-au aplaudat uitand ca acea informatie a fost facuta publica si pe aici si multi au aruncat cu pietre la acel moment..pe mine aceste adevaruri ma intereseaza!!! sa le vad confirmate de cativa profesionisti care au reusit. Cati din acest forum pot spune ...fa tot ce iti spun eu si vei reusi ...de maine renunta la serviciu si treci 100% pe albine ...cam atat!!!

de ex curiozitatea este ce face cu roii la pachet din Australia, imputerniceste familiile de productie la culesul principal.. alte chestii care sa ne ajute si pe noi ..si pe aici se practica asta, dar asa ..o confirmare a unui profesionist ..daca si acolo se procedeaza la fel inseamna ca noi procedam gresit ...hobistii fac miere si sunt multumiti, dar daca de maine vreau sa trec 100% pe apicultura ce fac??!!..planul meu de afaceri unde este ...bugetul meu care este? cat pot cheltui ca sa nu ies in gaura!!..cu pretul de 10 lei / kg de miere clar ca nu ma imbogatesc, dar sper ca nu mor de foame!!!

ps: am ajuns sa ma urasc ...scriu cam mult si pana si nevastamea se uita ciudat la mine!!! :roll:

Esentialul a fost spus de cateva ori ..cine n-a avut ochi sa citeasca n-a vazut: baza melifera + tratamentele fac diferenta!!!! + alte detalii de finete care se mai practica sau nu si pe aici!! Adica acolo infloreste rapita in iunie si dureaza 2 luni sa spunem, iar in septembrie se termina totul..va dati seama ce organizare la sange si nebuneala este acolo in cele cateva luni!!!??
balanescuadrian

Mesajde Angellily » 31 Dec 2015, 16:53

cornelioandanciu scrie:Domnule Angellily, va doresc La multi ani si un an nou fericit. Eu nu va intreb lucruri care sa va deranjeze, doar un singur lucru ma intereseaza : Cum faceti sa aveti familii asa de puternice ? Poate ca o sa binevoiti sa ne explicati pe etape, ca si la copiii mici, tot algoritmul de lucru. Si daca o faceti, si daca nu, aveti tot respectul meu. Doar ca asa sint eu, spun de-a dreptul ce ma doare.

Hai sa nu mai dau atatea explicatii. Sa facem in urmatorul fel: doar rabdare sa avem si sunt convins ca as putea sa fac pe toata lumea sa inteleaga.
Incepand din primavara asta o sa fiti partasi la fiecare lucrare efectuata in stupi. Asta e cea mai usoara cale de a observa si analiza evolutia. Asa ca.... mai aveti putina rabdare si se rezolva.
LA MULTI ANI !!!!!
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII