Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: E greu sa vorbesti despre tine.....

Mesajde CORNEL V. » 01 Ian 2016, 19:31

La multi ani,nea Vasile...sa fii sanatos :)
CORNEL V.

Mesajde lucky5strike » 01 Ian 2016, 23:15

La multi ani, multa sanatate, donBazil! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mellis » 02 Ian 2016, 00:07

La multi ani consatene.
Multa sanatate si ani fericiti alaturi de cei dragi.
Numai de bine.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Donbazil » 03 Ian 2016, 16:44

La multi ani!

Am vazut si apreciez mesajele voastre.
Multumesc pentru gandurile bune si "cadourile oltenesti" pe care le-am capatat. :lol: :lol: :lol:
Scuze pentru intarziere dar n-am intrat pe forum din "binecuvantate pricini".... :lol:

Sa ne dea Bunul Dumnezeu zile bune si sanatate ca de restu' avem noi grija.....

La multi ani tuturor!
Donbazil

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Ian 2016, 18:45

La multi ani , nea Vasile !!! Cu sanatate , putere si tot ce-ti doresti !!!
Iti fac si eu cadou de ziua dumitale doua poze !!!
Nu cred sa nu-ti placa , dar daca este cazul , poti sa faci reclamatie !!!
:P :P :P
Fişiere ataşate
12316094_1622115461383067_6981168914079169534_n.jpg
10922622_1532011273726820_5716293944671180997_n.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde namzeb » 03 Ian 2016, 19:54

Lucica,pot sa impart si eu ceva cu Vasile? eu iau dezbracata sa o imbrac ,iar Vasile pe laptareasa ca e mai mic si ca virsta si ca metraj :lol: si cind ne saturam facem schimb :roll: De acord Vasile ?astept raspuns la casuta postala... pe care o stii...plicul cu pensia :lol: .Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde nae » 03 Ian 2016, 19:58

namzeb scrie:...eu iau dezbracata sa o imbrac ,iar Vasile pe laptareasa ...

Daca vor si fetele CE VA FACETI ? :)
nae

Mesajde Shrek » 03 Ian 2016, 21:28

Care va sa zica, din cauza asta iei bumbi cu pumnul? Si tot din cauza asta se apropie funia de par?
Vezi ca cea mica de sus, este perversa! Se uita pe gaura cheii cum se imperecheaza regina!
Un an nou fericit!
Shrek

Mesajde Donbazil » 03 Ian 2016, 21:37

La multi ani!

Ce naiba postati voi acolo, ca din pacate mi-am spart ochelarii "de aproape" si nu vad clar? :lol: :lol: :lol:
"Nu se aude Parinte"!.... :lol:
Oameni seriosi!..... :lol:

Sanatate si La multi ani!
Donbazil

Mesajde activ » 03 Ian 2016, 22:04

ves.lucian.zabrani scrie:La multi ani , nea Vasile !!! Cu sanatate , putere si tot ce-ti doresti !!!
Iti fac si eu cadou de ziua dumitale doua poze !!!
Nu cred sa nu-ti placa , dar daca este cazul , poti sa faci reclamatie !!!
:P :P :P

Fiti ma originali ... daca vreti sa faceti un cadou cu adevarat.
Ultimile doua fete ... urmau sa fie tot cadoul meu pentru Dombazil ... in tura 2 si respectiv 3. ;)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Ian 2016, 22:19

Activ Alin , iti dai seama ce bunaciuni mai am eu pe langa stupina mea , daca mi-am permis sa-i fac cadou lui Donbazil asemenea frumuseti !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde activ » 03 Ian 2016, 22:36

ves.lucian.zabrani scrie:Activ Alin , iti dai seama ce bunaciuni mai am eu pe langa stupina mea , daca mi-am permis sa-i fac cadou lui Donbazil asemenea frumuseti !!!

Si astea ... numai in raza o obiectivului. Ce tare !?!? :roll:

PS. Cadou ... de tot,definitiv, ... sau asa tranzitoriu, de plictiseala ? :?:
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Ian 2016, 22:41

In functie de situatie !!! NE ADAPTAM !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde activ » 03 Ian 2016, 22:50

ves.lucian.zabrani scrie:Activ Alin , iti dai seama ce bunaciuni mai am eu pe langa stupina mea , daca mi-am permis sa-i fac cadou lui Donbazil asemenea frumuseti !!!

Inca un avantaj fantastic si nebanuit al stupului MEA ... de a atrage bunaciuni, initial pe langa si ulterior in stupina. :shock:
Daca va relatam eu despre acest avantaj ... ziceati ca sunt subiectiv si ca bat campii, ... vedeti ? 8-)

PS. Si asta in conditiile in care are stupul nepopulat, ... cred ca vor, incet-incet, sa-l populeze ele, ... mamaaa ... ce tare !!!
activ

Mesajde Donbazil » 28 Ian 2016, 22:54

Salut! :)

..."De atunci, de fiecare data cand spun cuiva "salut", imi vine in minte "Maica Domnului ocrotitoarea sanatatii" si gandul acela ma indeamna sa ma rog Lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa il ocroteasca pe omul pe care l-am salutat"..

..."Despre formele de salut, am inceput sa prind drag fata de cel mai tipic salut lumesc intalnit pe la noi pe la romani, anume "salut" (!), de cand am aflat ce inseamna. La un moment dat am facut o excursie la Roma si absolut intimplator am gasit biserica Sfintii Cosma si Damian (http://www.crestinortodox.ro/biserica-l ... 67674.html), unde exista moastele sfintilor doctori Cosma si Damian, situata undeva spre marginea Forumului Imperial Roman. Un monah de acolo mi-a povestit un scurt istoric al bisericii si despre iconografie si mozaicul altarului, iar cand mi-a vorbit despre icoana Maicii Domnului din altar, mi-a zis ca la ei acea reprezentare a Maicii Domnului inseamna "Maica Domnului ocrotitoarea sanatatii" - "Santa Maria della Salute" si ca ei o cinstesc pe Maica Domnului si ca "ocrotitaorea sanatatii".
Acel monah mi-a explicat ca "salute" inseamna "sanatate" in italiana. Iar mie mi se parea fascinant ca noi romanii, avand origine latina, folosim "salut" fara sa stim ca poate la origine insemna o urare "sanatate". La fel mi se parea interesant ca noi o cinstim pe Maica Domnului ca ocrotitoarea celor necajiti, dar daca stai sa te gandesti ca mai necajit ca omul bolnav nu stiu ce poate fi, ajungi la concluzia ca Maica Domnului sigur ii ocroteste si pe bolnavi (deci se potriveste si sensul acesta).
In Venetia, italienii au o uriasa catedrala numita "Santa Maria della salute" inchinata Maicii Domnului ocrotitoarea sanatatii (http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_della_Salute). Ce este uimitor la aceasta catedrala, este faptul ca toata uriasa constructie e facuta in stilul arhitectural tipic catolic, dar "inima bisericii", altarul, are in centru o superba icoana bizantina a Maicii Domnului, icoana pe care ei o considera facatoare de minuni. Cand ajungi linga altar, parca toata biserica dispare, efectiv uiti de restul bisericii, de arhitectura ei catolica si ramai intr-o tainica legatura numai cu Maica Domnului, in simplitatea si frumusetea acelei icoane bizantine, ce atat de "ortodoxa" pare, incat tot ce iti vine sa faci e sa te rogi din suflet, cu toata dragostea, Preacinstitei, Preacuratei, Sfintei Maicii Domnului. Pt mine acest sentiment a fost atat de puternic, ca si acum am amintirea bucuriei rugaciunii in fata icoanei Maicii Domnului, dupa ce toata ziua precedenta vizitasem numai locuri cu semnificatie lumeasca (a gloriei lumesti), gen palatul Dogilor, care fara sa-mi dau seama, lasasera o amprenta negativa asupra mea (pe linga incantarea ca am vazut ceva nou, sau ca le-am bifat pe lista si pe acelea de vizitat), pt faptul ca intr-un fel aduceau aminte de pacatele omenesti, reiterau aducerea aminte a raului ce a fost savarsit acolo (inchisorile si camerele de tortura din temnite, chiar si maniera de a-si impune puterea prin intimidare de catre conducatorii Venetiei, etc). De acel contrast incredibil intre amprenta negativa pe care o lasa asupra omului uraciunea pacatelor omenesti (chiar si numai amintirea unui rau trecut) si frumusetea sfinteniei si bucuria ce o aduce, nu mi-am dat seama decat in fata acelei icoane bizantine a Maicii Domnului, ocrotitoarea sanatatii.

De atunci, de fiecare data cand spun cuiva "salut", imi vine in minte "Maica Domnului ocrotitoarea sanatatii" si gandul acela ma indeamna sa ma rog Lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa il ocroteasca pe omul pe care l-am salutat.

Uneori ma minunez si eu in ce moduri neasteptate pune Dumnezeu un gand bun in mintea omului!...

Acum am cautat pe net etimologia cuvantului "salut" si vine din latinescul "salus" (http://en.wiktionary.org/wiki/salus#Latin), ce poate insemna: 1) siguranta, securitate 2) sanatate, bunastare 3) salvare/mantuire/scapare, izbavire 4) formula de intampinare, salutare

Noun
salūs (genitive salūtis); f, third declension
1. safety; security
2. health, well-being, welfare
3. salvation, deliverance
4. greeting, salutation

Related terms
salvē
salveō
salvus

Descendants
Catalan: salut
French: salut
Italian: salute
Portuguese: saúde
Spanish salud
Romanian salut

Iar acum ma gandesc ca acest cuvant latinesc "salus" are sensul si de salvare/scapare/mantuire, izbavire (cel putin dupa sinonimele date ca traducere din engleza)...

Sanatate! :) :) :)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 04 Feb 2016, 23:18

Donbazil scrie:Sal'tare!

" Muraturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebita, devenind practic alimente funcţionale probiotice"...

Salut!

Acum mi-am adus aminte ca nu v-am aratat decat inceputul....Dar "Finis coronat opus"!.... :P :) :P

Sanatate!
Fişiere ataşate
opus.jpg
IMG_20151226_135020.jpg
Ultima oară modificat de Donbazil pe 04 Feb 2016, 23:25, modificat de 2 ori în total.
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?