Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 31 Dec 2015, 21:45

Ma bucur nea Florinelu.
La multi ani sanatosi!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 31 Dec 2015, 22:18

multumesc la fel si tie iti doresc.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 06 Ian 2016, 18:42

e bine de stiut de catre apicultori pentru a nu mai da turte in ianuarie
http://stuparitul.com/calendarul_apicultorului.html
FLORINELU

Mesajde duma » 06 Ian 2016, 19:10

FLORINELU scrie:e bine de stiut de catre apicultori pentru a nu mai da turte in ianuarie
http://stuparitul.com/calendarul_apicultorului.html

:?: :?:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde lucky5strike » 06 Ian 2016, 20:26

Am editat. Luati de cititi... face.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 06 Ian 2016, 23:26

La multi ani!

Un aliniat mi se pare important: ..."supravegherea permanenta a stupilor, pentru prevenirea aparitiei starilor anormale ; nu exagerati insa pentru ca daca v-ati facut treaba bine in toamna,va pierdeti timpul de pomana"...
Despre bagatul turtelor in ianuarie nu prea scria pe vremuri....Acuma se poate ca ne-am modernizat....Sau ne-om fi prostit noi aia mai batrani?.... ;) :idea: :?: :?: :?:
Din februarie incolo-i cu totul alta poveste!...

Sanatate!
Donbazil

Mesajde FLORINELU » 07 Ian 2016, 09:20

ai dreptate Donbasil,tocmai de aceia am postat acest calendar ca sa atrag atentia celor ce pun turte in ianuarie si chiar in noiembrie sau decembrie,aceia sau nu si-au facut treaba in toamna sau nu prea stiu ce fac,unii se vor supara pe mine ,dar nu e prima data cand vreau sa ajut si primesc suparari.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 07 Ian 2016, 15:52

am o intrebare pentru colegii care stiu si pot sa-mi dea vreo informatie care mi-ar fi de ajutor:intre mine si vecinul am un gard de sarma impletita cu inaltimea de 1,5 metri. pentru a preintimpina unele neintelegeri si suparari intre vecini produse datorita activitatii albinelor vreau sa dublez gardul si sa-l ridic la 2 m.inaltime cu ceva material prin care sa nu treaca albina dar sa circule aerul,ceva gen plasa de tantari dar mai rezistenta. ce am gasit pana acuma este la un pret cam mare pe care nu prea mi-l permit acuma.e vorba de vreo 80 metri patrati. daca cineva dintre colegi stie pe unde gasesc asa ceva si la ce pret va rog sa-mi comunicati. multumesc anticipat.
FLORINELU

Mesajde duma » 07 Ian 2016, 19:33

FLORINELU scrie:am o intrebare pentru colegii care stiu si pot sa-mi dea vreo informatie care mi-ar fi de ajutor:intre mine si vecinul am un gard de sarma impletita cu inaltimea de 1,5 metri. pentru a preintimpina unele neintelegeri si suparari intre vecini produse datorita activitatii albinelor vreau sa dublez gardul si sa-l ridic la 2 m.inaltime cu ceva material prin care sa nu treaca albina dar sa circule aerul,ceva gen plasa de tantari dar mai rezistenta. ce am gasit pana acuma este la un pret cam mare pe care nu prea mi-l permit acuma.e vorba de vreo 80 metri patrati. daca cineva dintre colegi stie pe unde gasesc asa ceva si la ce pret va rog sa-mi comunicati. multumesc anticipat.

Pentrutine nea Florin ma duc la Hornbach si ma interesez si iti fac poze ...este voba despre plasa aia verde ce o mai folosesc astia pe la constructii cand ingradesc ...am mai vazut si prin Dumbravita pe la bogati pe la garduri .....
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde mellis » 08 Ian 2016, 02:51

Stima Nea Florin,
Asta ar fi o varianta ce nu o rupe vântul.
http://www.dedeman.ro/ro/plasa-umbrire-soleado-verde-2x100m.html
Prețul per mp ajunge la 4.35 Ron.
Poate fi pus doar la 1 m peste sol. Ma îndoiesc ca albi a va trece prin gard pe sub ea.
Personal folosesc folie tare, dar este șansă mare sa fie ruptă la vânt.
La hornbach 6m pe 1.5 parca cam 50 Ron.
Exista var si mai Lesnea dar si mai slaba.
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Donbazil » 08 Ian 2016, 18:48

La multi ani!

Poate gasesti vreun amic care are solarii si-ti face cadou un capat de plasa anti-grindina care se aplica peste solarii....

Sanatate! :)
Donbazil

Mesajde Shrek » 08 Ian 2016, 21:19

Daca ai un amic in constructii, roaga-l sa-ti dea plasa de protectie la schele. Poti sa-i abordezi direct pe mucitorii ce lucra la izolarea blocurilor!
Shrek

Mesajde FLORINELU » 08 Ian 2016, 22:26

Shrek scrie:Daca ai un amic in constructii, roaga-l sa-ti dea plasa de protectie la schele. Poti sa-i abordezi direct pe mucitorii ce lucra la izolarea blocurilor!

multumesc,mi sa aprins o luminita.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 12 Feb 2016, 20:43

buna seara colegi stupari si prieteni cu stuparii. iata azi m-am hotarat sa verific si eu putin stupii prin ascultare si mare mi-a fost surpriza cand am constatat ca multi nu raspund la apel ,i-am deschis pe cei care nu raspundeau la apel,in lazi nu era nici o albina,nici vie nici moarta,miere era in fiecare lada destula,stupina e decimata pana in prezent jumatate din cei pe care i-am controlat nu mai sant,cauza sau cauze nu stiu cu certitudine doar banuieli,(oricum la primavara cred ca o sa trebuiasca sa cumpar stupi)ma intreb si va intreb care o fi cauza?,in toamna am facut unificari eu nu intru niciodata in iarna cu stupi mai mici de 5 rame cu albina. in ultimii6-7 ani nu am pierdut nici un stup iar acuma se pare ca pierd cu varf si indesat.va doresc mult succes tuturor. :?: :?:
FLORINELU

Mesajde mircea_tm » 12 Feb 2016, 21:00

va salut! imi pare rau pentru D-voastra. La mine in zona, ii la fel aceeasi situatie: prieteni si cunostinte din localitate au mortalitati masive... din 30 de familii nu a mai ramas nimic, din 80 de familii au ramas 10 pe 1-2 rame albina... si exemplele pot continua... Cei care au avut mortalitati si depopulari , au avut paduchi cu duiumul-picati la tratamentele din vara-toamna!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Shrek » 12 Feb 2016, 21:04

Si cam ce banuiesti matale ca ar fi? Un amic imi spunea ca in situatii din astea nu poate fi decat infestare masiva cu varooa ori tratamente chimice pe langa stupina!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?