Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde proapis13 » 16 Ian 2016, 23:16

csaa scrie: Mai e un alt aspect: cum facem cu cei care au masina inscrisa in Romania si si-au platit toate taxele?
Le dau aia cu masini de BG o parte din banii de taxe???

Toate autovehiculele cu numar strain care tranziteaza Romania
sau circula vremelnic pe teritoriul nostru platesc ROVINIETA....
LA fel platim si noi cand ne deplasam cu masina in alte tari....
Asigurarea masinii este valabila pe teritoriul statelor membre UE indiferent de tara in care a fost facuta..
Care alte taxe mai sunt de impartit cu cetatenii comunitari ???? :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 16 Ian 2016, 23:17

Cum sa imi confiste masina daca nu o inmatriculez???
Este anticonstitutional. E proprietatea mea si fac ce vreau cu ea. Poate am cumparat-o ca sa dorm in ea, sa fac sex sau sa-mi aduc aminte de ceva. Treaba mea, dar nu ma poti obliga sa o inmatriculez si nici nu ai dreptul sa o confisti.
Astia n-au simtul proprietatii. In Romania nu e garantat, dar totusi... e protejat. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde csaa » 16 Ian 2016, 23:23

proapis13 scrie:
csaa scrie: Mai e un alt aspect: cum facem cu cei care au masina inscrisa in Romania si si-au platit toate taxele?
Le dau aia cu masini de BG o parte din banii de taxe???

Toate autovehiculele cu numar strain care tranziteaza Romania
sau circula vremelnic pe teritoriul nostru platesc ROVINIETA....
LA fel platim si noi cand ne deplasam cu masina in alte tari....
Asigurarea masinii este valabila pe teritoriul statelor membre UE indiferent de tara in care a fost facuta..
Care alte taxe mai sunt de impartit cu cetatenii comunitari ???? :?

Eu vorbeam de taxa de mediu, inscriere, prima inscriere, etc. Hai ca ai inteles la ce ma refeream, dar te invarti in jurul cozii.
@Statica, nu te supara pe mine, dar ......daca n-ai ....nu folosesti - asta e o vorba. Alta vorba e ca am votat ca ......iar imbuibatii aia din deal executa doar ordine venite de pe alte meleaguri, fara sa se gandeasca la poporul lor. PAREREA MEA!
csaa

Mesajde csaa » 16 Ian 2016, 23:27

Mircea_63 scrie:Cum sa imi confiste masina daca nu o inmatriculez???
Este anticonstitutional. E proprietatea mea si fac ce vreau cu ea. Poate am cumparat-o ca sa dorm in ea, sa fac sex sau sa-mi aduc aminte de ceva. Treaba mea, dar nu ma poti obliga sa o inmatriculez si nici nu ai dreptul sa o confisti.
Astia n-au simtul proprietatii. In Romania nu e garantat, dar totusi... e protejat. :roll:

Ce vorbesti dom'le!? Daca e masina ta si o ai pentru alte scopuri decat sa megi pe drumurile publice, tine-o in curte, in casa, pe ogorul familiei, unde vrei, dar nu pe spatiul public. Treaba ta, cosntitutionalule!
csaa

Mesajde proapis13 » 16 Ian 2016, 23:29

csaa scrie:Care alte taxe mai sunt de impartit cu cetatenii comunitari ???? :?

Eu vorbeam de taxa de mediu, inscriere, prima inscriere, etc. Hai ca ai inteles la ce ma refeream, dar te invarti in jurul cozii.[/quote]
Masina aia inscrisa in BG, ca vad ca pe astia ti s-a pus pata,crezi ca este inscrisa doar pe daiboj ???
De anul trecut este data o lege care stipuleaza ca daca nu ai taxele si impozitele achitate la zi ...casa...masina...barca...si/sau ai amenzi neachitate la fisc ...NU poti face starea tehnica la masina...!!!
Aia sunt mai cinstiti ca noi...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde csaa » 16 Ian 2016, 23:34

HA! HA! Sa o crezi tu! Nu ii cunosti.
Nu va mai blamati neamul. Suntem mai cinstiti si mai muncitori decat mule popoare.
csaa

Mesajde State » 16 Ian 2016, 23:38

csaa scrie:@Statica, nu te supara pe mine, dar ......daca n-ai ....nu folosesti - asta e o vorba. Alta vorba e ca am votat ca ......iar imbuibatii aia din deal executa doar ordine venite de pe alte meleaguri, fara sa se gandeasca la poporul lor. PAREREA MEA!

Asta nu e o solutie, parerea mea.
In felul asta ne ingropam singuri. Hai sa nu mai facem niciunul nimic. Muncim ca robii pe 1000lei si mancam broaste.
Daca ma lasi sa muncesc, tot tu ca stat ai de castigat. Orice as face, eu consum. Asta inseamna ca roata se invarte. De pe urma mea mananca si altii, inclusiv statul.
Ziceai de rovigneta. Pe langa aia, stii cati bani platim pentru fiecare litru de benzina/motorina statului, prin accize? Asta ce inseamna? Daca tu ca stat imi ingradesti niste drepturi si eu stau pe bara, tu ce mai mananci?

La mine solutia a fost sa las masina pe numele proprietarului. Statul a luat mult respect din partea mea.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde csaa » 16 Ian 2016, 23:43

Citeste si partea a doua a postarii mele. Acolo e solutia, printre randuri
csaa

Mesajde proapis13 » 16 Ian 2016, 23:46

csaa scrie:HA! HA! Sa o crezi tu! Nu ii cunosti.
Nu va mai blamati neamul. Suntem mai cinstiti si mai muncitori decat mule popoare.

DA....asa este ...nu contest...
M-am referit dpdv fiscal...
Am masina inscrisa pe BG si de 4 ani din 6 in 6 luni ma deplasez si fac starea tehnica la Vidin
Prima data merg la taxe si impozite de unde iau declaratia cu taxele si impozitele platite la zi
Cu hartia aia merg la service...NIMENI nu te baga in seama daca nu ai hartia aia....
La service-ul unde merg se filmeaza masina de cand intra si pana cand iese de pe rampa
Se incepe cu noxele si se termina cu reglarea farurilor...
Cu hartia de la service mergi la firma de asigurari...etc...

Se poate si sa ocolesti procedura de mai sus...au si ei descurcaretii lor...

Eu ma refer strict cum se procedeaza LEGAL...ca sunt portite in Romania
ce se deschid cu 50 euro si nu mai treci prin etapele de mai sus asta e alta treaba... ;)
nu ma intereseaza vreau sa dorm linistit noaptea....
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 16 Ian 2016, 23:59

csaa scrie:Ce vorbesti dom'le!? Daca e masina ta si o ai pentru alte scopuri decat sa megi pe drumurile publice, tine-o in curte, in casa, pe ogorul familiei, unde vrei, dar nu pe spatiul public. Treaba ta, cosntitutionalule!

Shrek scrie:Legea ar trebui modificata pe principiul 30, 60, 90, sechestrare!

Caldura mare mon cher, caldura mare! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 17 Ian 2016, 00:08

Mai oameni buni! Daca parlamentarii circula cu numere de BG, ce pretentii mai aveti la ceilalti? Pe bune!
Zice bine colegul @csaa: suntem condusi de pe alte meleaguri.Dansam dupa cum canta altii, nu e clar?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Shrek » 17 Ian 2016, 04:05

Caldura mare mon cher, caldura mare! :D[/quote]
Sa inteleg ca matale esti miltanu' si io rromu'? Sau invers?
Shrek

Mesajde Donbazil » 28 Ian 2016, 22:54

Salut! :)

Un barbat de 40 de ani din localitatea Costeiu a fost prins de politistii din Faget, la volanul unui autoturism.

Soferul a prezentat un permis auto eliberat de autoritatile din Ungaria, numai ca la verificarea in baza de date s-a stabilit ca barbatul nu are drept de conducere pe drumurile publice. ”In urma verificarilor a rezultat faptul ca pe numele barbatului este introdusa o alerta de catre autoritatile maghiare. In urma cu cateva luni, acesta s-a prezentat la un sediu de politie din Ungaria si a solicitat autoritatilor schimbarea unui permis emis de autoritatile din Grecia. Dintr-o eroare, maghiarii i-au eliberat permisul de conducere, insa si-au dat seama, dupa verificari, ca actul prezentat de catre barbat este fals. Tinand cont de acest fapt, politistii din Ungaria au introdus o alerta in sistemul european de verificare a persoanelor”, au anuntat oamenii legii pentru lugojinfo.ro. Barbatul a fost dus la audieri si i s-a intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism fara permis.

http://lugojinfo.ro/index.php/actualita ... i-unguri-a

Sanatate!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 30 Ian 2016, 00:28

Salut! :)

Astăzi a fost lansat site-ul EuMostWanted.eu pentru depistarea celor mai căutaţi infractori ai Europei. Site-ul permite tuturor cetăţenilor să ofere informaţii utile care să ducă la identificarea persoanelor date în urmărire.

European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) este o reţea de poliţişti din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea şi prinderea urmăriţilor internaţional, care cu sprijinul EUROPOL, a lansat acest site, prin intermediul căruia se oferă informaţii publicului despre cei mai importanţi urmăriţi internaţional din Europa şi este prima iniţiativă la nivel european de a întocmi o listă de most wanted, pe o platformă comună, ce oferă posibilitatea cetăţenilor europeni şi nu numai, să trimită către poliţie informaţii utile, inclusiv sub protecţia anonimatului.

Disponibil în 17 limbi europene, conţinutul site-ului este gestionat de echipele ENFAST din fiecare stat membru, ale căror administratori vor actualiza informaţiile referitoare la cei mai importanţi urmăriţi internaţional în urma solicitării ţării respective, primind şi analizând în mod direct orice informaţie/pistă referitoare la depistarea acestora. Pentru a face site-ul uşor de utilzat, fiecare ţară va publica un număr restrâns de persoane urmărite, care va fi în permanenţă actualizat, în funcţie de priorităţi.

Sanatate! :)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 01 Feb 2016, 22:08

Salut!

Iarasi se fac incadrari din sursa externa la politie. Cat de benefica este manevra, aflam de pe Politisti.ro
Citat:
Ședință de evaluare a activității MAI, decembrie 2015 - ianuarie 2016

Efectivele MAI primesc întăriri / Și tu poți să fii colegul nostru!

O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului.
Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative!
Succes tuturor!
...................................................................................................................................
"Cei ce au condus şi conduc în prezent Poliţia Română au reuşit s-o transforme într-o instituţie politizată şi aservită în totalitate intereselor politicienilor de la nivel local, indiferent de ce zonă a ţării am discuta. Iar acest lucru nu se întâmplă de ieri sau de azi, ci de ani buni de zile. Cum a fost posibil acest lucru? Prin deprofesionalizarea acestei instituţii, mai exact prin "încadrările din sursă externă".

Procesul slăbirii şi transformării poliţiei într-o instituţie aservită total, nu a început sub regimul actual, el a fost iniţiat cu ceva vreme înainte. Absolut toate regimurile postdecembriste îşi asigurau controlul poliţiei la nivelul conducerii acestei instituţii, prin numirea în fruntea inspectoratelor judeţene de poliţie, a unor personaje fidele şi aservite politicienilor din zona respectivă. Astfel că, şefii din poliţie sunt la cheremul politicienilor ce controlează judeţul, indiferent de culoarea politică, putând fi oricând destituiţi pentru … deja celebrul "management defectuos".

Dacă lucrurile ar fi rămas numai la acest nivel, deşi nu e normal şi corect, dracul nu ar fi fost atât de negru. Deprofesionalizarea şi promovarea amatorismului nu s-ar fi realizat decât la nivelul posturilor de conducere, iar la cel al posturilor de execuţie, adică al celor ce muncesc efectiv, nu s-ar fi umblat, calitatea serviciului poliţienesc de care beneficia cetăţeanul nu ar fi avut de suferit prea mult. Din păcate, lucrurile nu s-au oprit aici, iar mediul politic şi-a infiltrat oamenii şi la nivelul posturilor de execuţie.

Probabil că vă veţi întreba de ce ar mai avea nevoie să politizeze până la nivel de execuţie, dacă mediul politic controlează total conducerea instituţiei? Am să vă explic de ce.

Datorită specificului acestei munci de poliţie, şeful unei structuri nu poate asigura un control total, întrucât mulţi oameni din subordine, dacă sunt integri şi buni profesionişti, se pot sesiza din oficiu şi pot provoca multe neplăceri, pot supăra prin faptul că nu închid ochii la năzbâtiile ori tâmpeniile comise de privilegiaţi, beizadele sau pot dejuca "tunuri", "ţepe" ori "afaceri" puse la cale de persoane agreate de zona politică. Iar astfel de "piedici" ale unor poliţişti de rând, neînregimentaţi politic, sunt ulterior foarte greu de depăşit sau anihilat, cu toată bunăvoinţa, dăruirea şi persevernţa şefilor dependenţi de susţinerea politică teritorială.

Cum s-a realizat această deprofesionalizare şi infiltrare a multor indivizi nerealizaţi în profesiile pentru care iniţial se pregătiseră? Simplu! Prin celebrele "încadrări din sursă externă", care au devenit dintr-o excepţie prevăzută de lege, o sursă curentă şi obişnuită de recrutare şi angajare în Poliţia Română. Aceste "încadrări din sursă externă" au fost de două tipuri, respectiv:

cei infiltraţi direct din viaţa civilă
cei tranferaţi de prin alte instituţii cu competenţe în domeniul vast al ordinii publice, ce nu trebuie confundat cu munca de poliţie
Încadrările directe din viaţa civilă.

În acest mod au fost tranformaţi peste noapte în poliţişti o mulţime de piloşi, majoritatea în mediul politic, infiltrarea lor fiind realizată prin concursuri aranjate, cei care trebuiau să câştige cunoscând din vreme subiectele ce vor fi date la proba scrisă. Iar la interviu, proba de siguranţă, obligatorie la toate concursurile, bineînţeles că primeau nota maximă.

Încadrările prin transfer direct de la alte instituţii (cunoscute şi sub denumirea de: „alte arme”)

În acest mod au fost tranformaţi peste noapte în poliţişti o mulţime de indivizi submediocri, piloşi, majoritatea în mediul politic, infiltrarea lor fiind realizată prin aceste tranferuri directe de la „alte arme”.

Majoritatea acestora, indiferent de modalitatea prin care s-au infiltrat în Poliţia Română, nici după ani buni nu au habar de munca de poliţie, lipsindu-le acel „ceva” care să-i transforme în poliţişti adevăraţi. Ei sunt acei „descurcăreţi” interesaţi numai de benficii personale. Nu au niciun fel de chemare pentru această meserie, nu au principii sau acel simţ al dreptăţii, ceva mai dezvoltat, ce trebuie obligatoriu să existe la un poliţist adevărat. Pentru că în cazul poliţiştilor, ca şi al doctorilor, profesorilor, artiştilor, pentru a însemna ceva în breaslă, îţi trebuie vocaţie. Iar în cazul lor, datorită mediocrităţii, mulţi confundă această vocaţie cu dorinţa de a deveni poliţist, datorată unor aşa-zise beneficii pe care le oferă o astfel de poziţie în societate. Acesta este şi motivul pentru care majoritatea dintre ei, consideră că a te descurca, în sensul de a fenta regulile, este o dovadă de bravură sau deşteptăciune. De asemnea în marea lor majoritate, au intrat în acest mod în această instituţie deoarece nu au fost capabili să treacă de admiterea dintr-o şcoală de poliţie sau la academie, mulţi nu îndeplineau nici măcar criteriile de selecţie.

Bineînţeles că cei infiltraţi în acest mod rămân recunoscători pilelor şi, la nevoie, răspund favorabil solicitărilor acestora, că doar le-au dat o pâine de mâncat, nu?

Astfel că s-a ajuns în prezent ca numărul poliţiştilor cu pregătire poliţienească de specialitate, adică cei proveniţi din scolile de pregătire a poliţiştilor, să fie destul de apropiat de al celor pătrunşi în instituţie datorită „încadrărilor din alte surse”. Iar acest fenomen ce a afectat întreaga poliţie a mai avut şi un efect secundar, deoarece promovarea pe alte criterii (pile, relaţii, dedicaţii din zona politică) în detrimentul profesionalismului, au determinat plecarea prematură din Poliţia Română, în ultimii ani, a multor poliţişti experimentaţi, profesionişti, care, cu toate păcatele lor, mai aveau multe de spus în acest domeniu. Cine i-a înlocuit? Puteţi vedea mai sus.

Concluzia este că în ultimii 15 ani s-a acţionat voit şi constant pentru deprofesionalizarea poliţiei, întrucât o instituţie puternică şi stabilă nu convine unor politicieni a căror principală preocupare e şmenuirea banilor publici, fiindcă le poate împiedica sau măcar stânjeni „afacerile”, iar pe de altă parte, nu ar mai fi atât de manevrabilă.

Ca să înţelegeţi anomalia acestor încadrări, faceţi un exerciţiu de imaginaţie: dacă te îmbraci într-un halat alb şi te duci într-un spital, nu înseamnă că eşti medic ori asistent şi poţi acorda asistenţă medicală, la fel şi dacă te îmbraci într-o salopetă de pilot, nu înseamnă că poţi pilota un avion, iar exemplele pot continua. În consecinţă nici dacă te îmbraci într-o uniformă de poliţist, nu devii poliţist ...

Suntem conştienţi că prin rândurile de mai sus, am supărat pe acei colegi proveniţi din „surse alternative”, dar care spre deosebire de majoritatea, s-au adaptat şi au devenit nişte poliţişti buni, profesionişti şi dedicaţi acestei meserii. Pentru că da, există şi astfel de cazuri, numai că ele sunt, din păcate, doar excepţiile ce confirmă regula".

Sanatate!
Donbazil

Mesajde Shrek » 01 Feb 2016, 23:00

Uico!? Ce-i la IPJTimis? A inceput "fasangul"mai devreme? Iar au bagat "destiu'"in butoiul cu miere!
Referitor la postare , observ ca incet incet se schimba garda! Generatia anilor '90 incepe sa depuna armele! Ce va aduce "noul garcea"? Ramane de vazut!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE