Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde alin m » 08 Feb 2016, 18:56

Sper ca am raspuns la toate "liniutele"

Va multumesc pt raspunsuri. Cred ca au fost chiar depasite liniutele.
Interesanta explicatia ca lateralele se ingroasa cu miere, de care beneficiaza tot familia.
Unii chiar ar zice ca va lipsesc de acolo 2 rame de puiet :lol: , dar la cate caturi aveti cele 2 rame se compenseaza cu puietul din catul 3.
E inca un semn ca nu "mestecati" prin rame asa cum se procedeaza pe aci.
alin m

Mesajde Angellily » 10 Feb 2016, 00:08

Angellily

Mesajde lucky5strike » 10 Feb 2016, 00:11

Like a Boss! Neatza, Doriane! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Gicone de BmV » 10 Feb 2016, 18:21

Angellily scrie:https://youtu.be/mYlRMs6ms08

Da Nelu,
Asa tre sa arate un stup din care sa scoti o recolta de 100 kg miere.
Referitor la rame,
Intr-un an matca depune intr-o rama cel putin trei generatii de oua din care ies albine...deci in August sunt brunate deja. La 3 ani sunt deja negre. Sanatatea albinelor depinde de curatenie. Matca prefera ramele inegrite, insa ramele de cat sunt numai pe jumate inegrite si cu miere de la ultimul cules, pe cind in cuib numai ramele de margine au miere. Din August sunt numai scaieti, izma si struguri ...in zona de ses...Cimpia Romana. La Brasov nu au decit mana de la padurile de foioase si brad.
Daca ierneaza pe mana le poti pune cruce pina in primavara. Alimentarea cu sirop e o solutie dar e costisitoare. ...si totusi asta trebuie facut daca vrem sa avem familii puternice la primavara.
Apicultorii tineri sa faca bine sa isi cumpere terenuri si sa planteze pe ele salcim, evodia, paulovnia, pluta ,catina, tei, salcie,pomi fructiferi si plante melifere in fineturile dintre arbori. ...vorbesc despre cei care mai au timp biologic suficient ca sa se bucure si de rodele muncii lor.
Cu stima,
Gicone
Robert Magnamara : Meritul lui in viata a fost ca a stiut sa se inconjoare de oameni mai destepti decit el.
Gicone de BmV

Mesajde lucky5strike » 10 Feb 2016, 18:40

Multi ar face asta in secunda doi, daca ar exista garantia ca albinele lor sunt beneficiarul exclusiv al repectivelor culturi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde XXL » 10 Feb 2016, 19:41

videoclipul se numeste ,,scurta verificare,,
ce anume verificati la aceasta data?
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde Angellily » 10 Feb 2016, 20:29

XXL scrie:

videoclipul se numeste ,,scurta verificare,,
ce anume verificati la aceasta data?

Am mai spus si o spun din nou. Filmuletele sunt facute la cerere si curiozitatea unor apicultori romani. Daca ei considera ca ii ajuta cu ceva, de ce nu? Sa fi convins ca dupa atatia ani stiu cum mi se prezinta familiile de albine in aceasta perioada fara a ma uita in ele. In nici un caz nu o fac pentru a ma etala. Nu sunt genul. Pana anul trecut nu am activat pe nici un grup sau forum apicol romanesc, nu am absolut nimic de castigat atunci cand satisfac curiozitatea unor apicultori, sper ca informatia sa ii ajute cu ceva. E spre binele apiculturii romanesti, conteaza asta pentru tine?
Stai linistit, familiile nu sunt afectate cu absolut nimic; chiar daca sunt deschise la minus cate grade vrei tu. Temperatura minima la care am rasfoit un stup a fost -32 grade. Totul a fost ok. Crezi ca ii ia mult sa isi refaca temperatura la cata populatie are? Nu spun ca sunt un apicultor bun dar atata timp cat eu personal sunt multumit de rezultatele pe care le am e ok. Fac apicultura pentru mine nu pentru altii.
I zi buna si tot respectul.
Angellily

Mesajde XXL » 10 Feb 2016, 20:43

no offence...titlul ma facut curios si nu intelegeam
eu chiar verific in aceasta perioada sa nu am orfani sau pisoi cu trompa scoasa :D
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde lucky5strike » 10 Feb 2016, 20:47

Nelule, vad ca sunt mai decompresate "ghemurile", ca de obicei.

Se pare ca e caldurica si puiet pe acolo...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 10 Feb 2016, 21:16

lucky5strike scrie:Nelule, vad ca sunt mai decompresate "ghemurile", ca de obicei.

Pai aveam puiet din decembrie, cu siguranta e si acum. A fost si cald afara, -8 grade nu e mare lucru la populatia si izolatia pe care o au. Sper sa vina primavara mai devreme sa le fac hraniri la timp. Iti imaginezi ce consum au acum daca sunt asa de relaxate. Temperaturi ridicate iarna si primavara tarzie...... se numeste dezastru in dictionarul meu.
Angellily

Mesajde Angellily » 10 Feb 2016, 21:29

XXL scrie:no offence...titlul ma facut curios si nu intelegeam
eu chiar verific in aceasta perioada sa nu am orfani sau pisoi cu trompa scoasa :D

Pai acolo la tine merge, ca ai iesit la zbor, aici iti dai seama ca nu as avea ce sa le fac. Inca nu am gasit morti ca tot ce am desfacut se poate vedea in filmari dar cu siguranta sunt, si morti si mai slabuti, tine de normalitate, sper ca la urmatoarea filmare sa gasesc si mai slabut sau chiar si morti, sa nu creada lumea ca sunt toti pe aceias linie. Deci.... urmatoarea "verificare" in luna martie, pana atunci sa fim sanatosi, si noi si albinele.
Angellily

Mesajde calin bondaru » 10 Feb 2016, 21:36

Hraniri de primavara? Ce? Cat? Cum? Asta este ceva nou fata de D. Margarit!
Si inca ceva, care tot ma roade si din ce am citit nu am gasit sau poate am omis ceva...legat de tratamentul cu acid formic.
Ce cantitate si ce concentratie? Se calculeaza fata de cantitatea de albine?
Va multumesc!
calin bondaru

Mesajde lucky5strike » 10 Feb 2016, 22:33

Angellily scrie:
lucky5strike scrie:Nelule, vad ca sunt mai decompresate "ghemurile", ca de obicei.

Pai aveam puiet din decembrie, cu siguranta e si acum. A fost si cald afara, -8 grade nu e mare lucru la populatia si izolatia pe care o au. Sper sa vina primavara mai devreme sa le fac hraniri la timp. Iti imaginezi ce consum au acum daca sunt asa de relaxate. Temperaturi ridicate iarna si primavara tarzie...... se numeste dezastru in dictionarul meu.

Intri pe piata de energie, care e problema; "ghemulete" ca ale tale, un surplus mereu vor da! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Angellily » 10 Feb 2016, 23:07

calin bondaru scrie:Hraniri de primavara? Ce? Cat? Cum? Asta este ceva nou fata de D. Margarit!
Si inca ceva, care tot ma roade si din ce am citit nu am gasit sau poate am omis ceva...legat de tratamentul cu acid formic.
Ce cantitate si ce concentratie? Se calculeaza fata de cantitatea de albine?
Va multumesc!

Da, hraniri, de ce nu? Cred ca am mai mentionat in comenturile anterioare.
Formic acid. .. nu fac, am facut o singura data. Cu siguranta Dan M. Ar putea sa dea mai multe amanunte.
Angellily

Mesajde lucky5strike » 11 Feb 2016, 00:14

Angellily scrie:
lucky5strike scrie:Nelu, cam ce suprafata are o hala care sa deserveasca 1000 de familii? Stiu ca tu tii caturile separat, dar vrem mai multe detalii!
Impresia generala e ca la canadezii toate-s din lemn... cred ca iesi mai ieftin... dar neaparat e mai buna optiunea asta ( prin Romania "turma" umbla dupa boltari si bca).
Cum tratati lemnul? Peretii? Pardoseala? Mai ales in sala de extractie?
Autorizare sanitara va cer aia, daca da, ce urmaresc..., etc. etc. :roll:

Te salut Lucky. O sa-i dau un reply mai amanuntit in curand . Deocamdata vreau sa-ti fac o remarca, care , pe romaneste, imi sta in gat. Cum sa nu te dezvolti in momentul in care LOCAL, fara pastoral faci o recolta intre 100 si 200 kg/ familie? Si asta fara prea multa bataie de cap. Orice explicatie este de prisos.

Eu daca ating 30 de kilo stationar sunt mai mult decat multumit! Nu ma uita cu treaba asta de mai sus... cu hala si alea-alea...

Cum vezi, unii de pe aci tragem nadejde sa te ajungem din urma... deci mai zaboveste oleaca la taclale... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde danipowsoft » 12 Feb 2016, 13:35

Angellily scrie:

Ce s-ar intampla daca ati da sirop chiar si la temperatura de 0 grade (cu izolatia exterioara pe stupi, fara izolatie pe capac sau gasita o solutie sa ramana si capacul izolat cat de cat)?
O problema ar fi sa nu fie precipitatii. La ce populatie este acolo cred ca ia siropul din galeata si la 0 grade.
danipowsoft

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII