cucubau scrie:CristianBee scrie:Pe mine m-a interesează cum sa fac sa nu ajung la carantina . Cum pot face asta si cu ce mijloace ?
In ultimii doi ani ,datorita problemelor aparute la culesul de FS foarte multe stupini s-au confruntat cu depopulari masive urmate bineinteles de complicatii .
In astfel de situatii legal se impunea trimiterea de probe spre analiza si efectuarea de tratamente adecvate.
In vara lui 2014 fost cazuri de stupari "responsabili" ce au primit ca schema de tratament administrarea de protofil.
Urmarea a fost ca tratamentul cu protofil s-a dovedit atat de bun incat nu a mai fost nevoie de altul . Familiile respective au fost trecute pe lista de pierderi din iarna trecuta .
Cei care si-au calcat pe mandrie si au folosit ce trebuia , asa dupa ureche , au reusit sa aiba pierderi nesemnificative si stupii sa se redreseze in primavara trecuta .
" După ureche " înseamnă medicație si nu pistoale cu apa gen protofil . De ce apar complicații la FS ( probabil se aglomerează apicultorii = prea putina hrana la prea mulți stupi => Albinele sunt mai succesiunile la boli si dăunători ) .
In RO nu se produc medicamente potrivite si pentru ca avem doar protofil recomandam protofil = apa de ploaie .
Sa te asiguri ca Albinele au mâncare si sunt sănătoase nu înseamnă ca iti calci pe mândrie , puțin îmi pasa de ce zic ceilalți atât timp cât știu ca Albinele mele sunt sănătoase si fericite .
Ce își doresc oamenii când ii intrebi cel mai mult ? SĂNĂTATE , deci de ce nu am avea grija ca Albinele sa fie la fel ? .
BIO asta ce face din apicultori .