Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Marius Mada

Mesajde cristi_vidican » 09 Feb 2016, 01:06

mausica scrie:ete culesul :lol:

Azi mi-a zis ucenicu că dacă se trece februarie se pregătește de stors. ... Atâta miere mai are în cuburi.

La tine e oleacă de bai acolo. Distanța dintre podișor și rame e cam mare. Și se vede la cules. Te alegi cu faguri numa buni de dat la vecini și prieteni
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 09 Feb 2016, 11:59

cristi_vidican scrie:
mausica scrie:ete culesul :lol:

La tine e oleacă de bai acolo. Distanța dintre podișor și rame e cam mare. Și se vede la cules. Te alegi cu faguri numa buni de dat la vecini și prieteni

Baiu e ca acestia au fost primi stupi comandati la un tamplar si sunt de toata prastia.....
Acea distanta de care zici se anuleaza in momentul cand pun catul pe cuib .......ramele din mag ajung la 1 cm de cele din cuib.Era conceput cu podisoare din leaturi insa am renuntat la ele si am pus folie+polistiren
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde gica.mosu » 09 Feb 2016, 19:49

Marius,o parere,daca vrei sa elimini f usor acea distanta(mai mare )dintre cuib si cat ,poti sa pui=prinzi in cuie o fasie de tabla de 0,3mm cu latimea de 25mm ,lungimea cat interior stup,si reglata astfel ca distanta intri rame sa ramana 8-10mm....astfel nu-ti v-a mai creste acei fagurasi-pinteni de ceara...Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde mausica » 09 Feb 2016, 22:54

gica.mosu scrie:Marius,o parere,daca vrei sa elimini f usor acea distanta(mai mare )dintre cuib si cat ,poti sa pui=prinzi in cuie o fasie de tabla de 0,3mm cu latimea de 25mm ,lungimea cat interior stup,si reglata astfel ca distanta intri rame sa ramana 8-10mm....astfel nu-ti v-a mai creste acei fagurasi-pinteni de ceara...Spor-G.M :!:

pai 10 mm nu face 1 cm ????atat am si eu cand pun magazia pe el.Ideal era sa fie 8mm dar..............tamplarul nu era apicultor.....eu habar nu aveam atunci de treburi de-astea.
acei faguri ii creste doar cand stupul sta fara magazie pe el(adica peste iarna)si nu ma incurca deloc pt ca au loc pe sub folie sa circule in voie.
Daca as remedia problema cum zici nu as mai putea pune magazia pe ei ;)
iti multumesc pt sfat oricum e binevenit.
Sanatate!!
mausica

Mesajde mellis » 10 Feb 2016, 00:06

Acei faguri deasupra ii creste din cauza foliei - este un loc perfect de se muta prin parte calduroasa a stupului - sus...de ce sa renuntam la ei daca albina asa simte? suntem mai inteligenti decat ea?
Cu ce incurca? in afara de posibile larve de molie ce se pot ascunde acolo...este excelent...nu mai trebuie gaurite ramele..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mausica » 10 Feb 2016, 00:08

Exact mellis despre asta e vb......de ce sa facem impotriva ei daca albina asa simte.
mausica

Mesajde cristi_vidican » 10 Feb 2016, 00:13

Acei faguri crescuți acolo sunt criminali când pui catul.
Și vor fi mereu acolo, așa că te saturi ca săptămânal să-i rașchetezi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 10 Feb 2016, 00:16

cristi_vidican scrie:Acei faguri crescuți acolo sunt criminali când pui catul.
Și vor fi mereu acolo, așa că te saturi ca săptămânal să-i rașchetezi.

Pai da mai Cristi dar inainte sa pun catul ii iau iar cat timp sta catul pe ei nu mai gasesti asa ceva acolo ;)
mausica

Mesajde lucky5strike » 10 Feb 2016, 00:17

Marius... inalta cantul de sustinere a ramelor cu sipci taiate la circular finut... cat sa ai maxim un cm deasupra spetezei.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 10 Feb 2016, 00:21

lucky5strike scrie:Marius... inalta cantul de sustinere a ramelor cu sipci taiate la circular finut... cat sa ai maxim un cm deasupra spetezei.

1cm pana unde ??
Daca eu ridic cantul cand pun magazia pe el vor sta ramele unele pe altele
Magazia e mai mica in h decat ramele
mausica

Mesajde gica.mosu » 10 Feb 2016, 07:35

lucky5strike scrie:Marius... inalta cantul de sustinere a ramelor cu sipci taiate la circular finut... cat sa ai maxim un cm deasupra spetezei.

...D--om Cristi,daca e asa cum zice Marius=1cm intri r cuib si r cat...e f bini :shock: nici eu nu am citit postarea lui ,inainte de a-i scrie ms...un sfat ,e binevenit chiar daca amu Marius mananca apicultura(tamplariea) pe "paine" :D ...P.S-Marius te ROOG ff mult sa-mi dai si mie o matca din aia....ce "cladeste" construieste faguri :idea: peste iarna.....Om ma faci :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde lucky5strike » 11 Feb 2016, 23:45

mausica scrie:

Magazia e mai mica in h decat ramele

Am banuit ca asta era "regularizarea" ... da acuma esti tamplar... nu cumva sa dai inapoi... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 12 Feb 2016, 01:31

Mariuse, te incapatanezi, nu vezi c-au sarit oamenii astia pe tine? Cand 3 iti spun ca esti beat te duci si te culci! :lol: :D
Macar priveste partea pozitiva: productie de ceara!

Corpurile cum le inchei, le pui pe presa/dreptar, sablon?
stefanmadalin

Mesajde mausica » 12 Feb 2016, 10:48

stefanmadalin scrie:Mariuse, te incapatanezi, nu vezi c-au sarit oamenii astia pe tine? Cand 3 iti spun ca esti beat te duci si te culci! :lol: :D
Macar priveste partea pozitiva: productie de ceara!

Corpurile cum le inchei, le pui pe presa/dreptar, sablon?

:lol: :lol: nu au fost atenti la ,,detalii,,
Stupii respectivi asa i-am cumparat.........sunt un adevarat dezastru
Insa dupa cum zici tot raul inspre bine :lol:
Am mai multe moduri de a le incheia insa cea mai rapida e un sablon facut pe masa sascoti unghiu de 90 si gata..sau cu asa ceva :
download/file.php?id=29113&mode=view
download/file.php?id=29114&mode=view
mausica

Mesajde Augustin78 » 12 Feb 2016, 11:29

Salut Marius
Cred ca si din acest motiv ai inceput sa cochetezi cu tamplaria :D
sanatate maxima.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mausica » 12 Feb 2016, 16:09

Augustin78 scrie:Salut Marius
Cred ca si din acest motiv ai inceput sa cochetezi cu tamplaria :D
sanatate maxima.

salut,
da am tinut neaparat sa nu mai depind de nimeni legat de constructii lazi,rame si alte treburi si am avut numai probleme cu stupii cumparati(nu erau in cote,nu erau incheiati la 90,nu era scandura uscata la prelucrare,nu aveau tolerantele necesare in anumite parti....etc)
Si capacul a fost pus de o cearta aici pe forum chiar la inceputul intrarii mele si de atunci m-am ambitionat si al luat la mana netu pe o parte si sculele pe cealalta si a iesit ce a iesit.
Eu sunt foarte multumit de ce am realizat pana acum si clar nu ma opresc aici,insa prioritatea mea sunt albinele.....si daca oi mai avea timp pe lg fac si tamplarie apicola
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?