Normal, cel mai bun tratament este preventia. Eu consider ca a trata cu antibiotic anual de mult prea costisitor (si bani si timp si risc legat de analize) si ca e mai eficient sa se respecte ceea ce relata vasilefi.
Toate cele bune!
BUNKA scrie:Cine baga la iernat cu buna stiinta sau din nestiinta "minifamilii"...isi asuma riscuri mult mai mari.
Unul sunt eu)
asd scrie:Cand m-am apucat de stupi mi s-a parut ca trebuie sa incep sa ma documentez cel mai mult pe partea cu paduchii ca asta mi s-a parut cea mai grea problema.
Nu trebuie mare lucru facut ca sa treci iarna nici cu nuclee slabe: completare cu sirop la sfarsitul verii, tratamentele de paduchi in toamna la momentul potrivit si lasate in pace pana in primavara. E vreo alta filosofie la mijloc?
lucky5strike scrie:asd scrie:Cand m-am apucat de stupi mi s-a parut ca trebuie sa incep sa ma documentez cel mai mult pe partea cu paduchii ca asta mi s-a parut cea mai grea problema.
Nu trebuie mare lucru facut ca sa treci iarna nici cu nuclee slabe: completare cu sirop la sfarsitul verii, tratamentele de paduchi in toamna la momentul potrivit si lasate in pace pana in primavara. E vreo alta filosofie la mijloc?
Sibiene, depinde de obiective, nene.
Daca scopul tau e sa treci peste iarna, multianual, cam acelasi nr de unitati, +/- 5%, si-ti iese, e chiar perfect.
Dar practic, ce faci cu ~2 rame de albina scoase la 15 martie?
asd scrie:Pentru matci ar merita, altfel nu.
Dupa 2 ani de experimente, anul asta am luat decizia sa renunt la inmultiri. Vreau sa las familiile sa se dezvolte cat vor ele fara sa le mai slabesc decat doar daca trebuie neaparat. Adevarul e ca nici timp nu prea mai am asa ca vor avea un sezon linistit.
lucky5strike scrie:
.......Daca le-am fi unificat sa aiba doar 7 rame de albina ,nu cred ca avea mai mult de 15 colonii prin batatura .....
lucky5strike scrie:In cazul respectiv foloseam directa de dreapta!...
![]()
Dar de principiu, in sezon se face cu ziar, in extrasezon se face direct. Multumesc
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori