Mellis, sincer vă mulțumesc că ne-ați adus aminte încă o dată de pericole! Eu personal mai pe ce să fi uitat de ele.

Și totuși, prin zona voastră (Timișoara) ele singure deja cară polen, apă. De ce să nu le ajutăm puțin administrând în stup ceea ce ele au și găsit deja și astfel le ferim de pericolul de a se rătăci, îneca, răci pe undeva? Privitor la mijlocul iernii: dacă la albini iernarea a început în septembrie și se termină în martie păi luna februarie nu-i mijlocul iernii, în special într-o iarnă caldă ca aceasta. În regiunea mea lunile noiembrie, decembrie au depășit binișor maximele termice. Dacă nu mă greșesc se zicea că vreo câteva zeci de ani nu s-a văzut așa ceva. Eu mă gândesc și la partea goală a paharului, v-a veni luna mai iar albină culegătoare nu v-a veni/apărea.

Trebuie să recunoaștem că sunt riscuri și riscuri, ce nu ai face capeți unele plusuri și unele minusuri.

Ce e mai rău, să nu ai culegătoare în luna mai sau să riști puțin acum? O altă problemă e că apicultorii nu au ce administra în stup căci nu au (nu comentez). Și sunt alții (dintre care mă tem să nu fac parte și eu) că stau doar la gura stupului să aibă grijă de el, cu gândul: ce să-i mai dea de mâncat și băut (tratat), căci rezerve au de toate, de mai trebuie: procură.
Apropo, să vedem ce vor constata meteorologii despre lunile ianuarie și februarie.

Oare să vină o iarnă grea când s-ar părea că trebuie să se finiseze de fapt?
Sănătate!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13