Vreau sa ma prezint, sa va spun povestea mea si sa ma indrumati cu cateva raspunsuri la intrebarile pe care le voi pune.
Ma numesc Mihai R. am 28 de ani lucrez in domeniul IT&C si a inceput sa ma pasioneze apicultura din ce in ce mai mult. Acum 2 ani, in primavara anului 2014 am achizitionat din bani propii si munciti
1. Prima problema si cred ca cea mai grava, sper sa nu fie adevarata.
Cand eram mic am fost intepat atat de viespi cat si de albine si nu aveam probleme. Cand am fost sa achizitionez primele 10 roiuri, am fost intepat de o albina. Am avut cateva reactii ciudate: am fost intepat in deget, in cateva zeci de minute a inceput sa ma mance foarte rau ochii sa mi se umfle, sa stranut foarte rau, sa imi curga nasul si sa am ameteli si tullburari de respiratie. Ce-i drept am inceput sa ma sperii putin mai mult. La cateva saptamani am fost iar intepat si aceleasi simptome. Am luat frica si nu am mai umblat la ei, doar am dat indicatii de pe margine parinitilor care m-au ajutat. Sunt alergic? Trebuie sa imi fac griji?
2. Cand am achizitionat primii 10 roiuri 5 au fost orientati gresit si vreau sa le modific orientarea cu 180 Grade. O sa atasez poze(detalii in prima poza). Cand si cum pot face aceasta mutare?
3. Vreau sa intaresc suporturile pe care sunt acum, pot muta stupii jos pt cateva ore si intre timp sa pot ridica postamentul cu vreo 20-30 cm? afecteaza aceasta modificare? Detalii in a 2 poza.
4. Anul acesta vreau sa extrag prima recolta de miere la rapita si salcam, iarna a trecut au supravietuit 33 de stupi care din punctul meu sunt destul de puternici. Vreau sa cumpar caturi, sa ma pregatesc intr-o saptamana cu sirop, tratament si stimulent sa ii fac cat mai puternici pana la rapita si salcam.
5. Vreau sa ii inmultesc dupa salcam, sa iau cate 2 rame cu puiet si albine de la fiecare stup, sa bag rame noi la cladit, va afecta stupii vechi? As vrea sa ajung la 50 de familii in toamna.
6. Atasez si cateva poze din satelit unde voi explica ce plantatii exista langa stupina mea.
Va multumesc mult pentru eventualea raspunsuri si va doresc va doresc numai bine, Mihai R.