Masa are dimensiunea de 1m x 1m.
Inainte de a suda piesele mesei am pus o bucata de pal pe o masa, le-am asezat pe ea si am verificat cu un dreptar de aluminiu asezat pe diagonale daca sunt toate in acelasi plan. Cum nici masa nu era perfecta am mai pus sub ele bucatele de carton pentru imprimanta unde era cazul, pana cand am fost multumit. Apoi am prins piesele cu holzsuruburi de coala de pal de sub ele si asa le-am sudat.
Masa propriu-zisa va fi din placaj de 17 mm. Profilurile le-am gaurit inainte de a le suda pt. a putea prinde placajul pe dedesubt cu holzsuruburi.
jenica67 » 20 Mar 2015, 21:57
Degeaba ai prins palul in suruburi. Nu o sa reziste eforturilor exercitate de sudura, chiar risti sa il rupi. Si daca sudai, sau prindeai tabla, sau profile, daca nu detensionezi piesa in pozitie sudata, ea la demontare se va deforma. Sudeaza-le fara pal. Insaileaza (heftuie) constructia, apoi sudezir in tronsoane alternative de 5 cm de o parte si de cealalta. Deci 5 cm de o parte, in continuare 5 cm pe partea cealata. Tot asa pana la capat, fircare sudura lunga. Cele scurte, faci impartirea lungimii, in 4 sau 6 tronsoane. Dupa ce ai terminat, completezi golurile in aceiasi ordine, eventual la sfarsit faci o indreptare mecanica.
tuturicius » 20 Mar 2015, 22:43
Doar am heftuit piesele prinse de pal. Apoi am sudat dupa cum ati spus. O minima curbare tot a aparut, 1 mm la lungimea de 1m. Dar barem este simetrica.
Am sa o anulez cand voi pune placajul deasupra cu adaos sub placaj. Dupa cum am spus de la inceput, fac scula la mine acasa nu in fabrica, asa ca am si pretentiile corespunzatoare. Pentru indreptare mecanicaar fi trebuit sa merg la o presa hidraulica, dar deja se complica treaba prea tare.
Ce ma deranjeaza mai tare este ca scula este mai flexibila, la propriu, decat as fi crezut. Eu de fapt sunt un pic in avans fata de poze, masa are deja si picioare, dintre care doua au roti, pentru ca vreau sa fie mobila, ca sa pot taia cu ea afara. Nu stiu cum sa o rigidizez. Se tosrioneaza toata structura daca nu sta pe suprafata plana perfect. Torsiunea se face in lungul lonjeroanelor din care am facut masa. Pana maine mai pun poze.
Daca ar fi fost scula fixa nu era o problema. Asa, daca nu imi vine alta idee, am sa-i pun un surub de reglaj jos la un picior, si de cate ori am sa o scot afara am sa reglez de acolo pana cand fac masa plana. Tot ansamlblul este destul de greu, asa am si vrut, ca sa nu am trepidatii, sau cel putin nu mari. O sa o mai studiez pe unde ar merge puse niste bride de rigidizare, dar dupa ce are pusa la loc si bascula pe care va fi arborele si motorul.
Astept sa mai postati comentarii, pentru ca e clar ca va pricepeti.