Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Donbazil » 23 Feb 2016, 22:12

csaa scrie:Ma gandeam sa ajut familia, dar la primavara cu o rama de puiet capacit. Vedem.
Multumesc pentru sfaturi!

Salut!

Daca scuturi acum cateva sute de grame de albine vei avea pe cine sa ajuti , la primavara, daca astepti sa-i dai puet capacit, poate va fi prea tarziu....Parerea mea....Tu faci cum vrei . Sa fii sanatos!

:)
Donbazil

Mesajde gica.mosu » 23 Feb 2016, 22:13

Pt, Fl Pl.....u..."Parinteleee",simplu, sigur sa' la obiect...UNIFICAREEEE...Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde csaa » 23 Feb 2016, 22:15

Donbazil scrie:
csaa scrie:Ma gandeam sa ajut familia, dar la primavara cu o rama de puiet capacit. Vedem.
Multumesc pentru sfaturi!

Salut!

Daca scuturi acum cateva sute de grame de albine vei avea pe cine sa ajuti , la primavara, daca astepti sa-i dai puet capacit, poate va fi prea tarziu....Parerea mea....Tu faci cum vrei . Sa fii sanatos!

:)

Sa astept sa scada putin temperatura, ca sa intre n pic in ghem?
csaa

Mesajde FlorinPlopsoru » 23 Feb 2016, 22:20

gica.mosu scrie:Pt, Fl Pl.....u..."Parinteleee",simplu, sigur sa' la obiect...UNIFICAREEEE...Spor-G.M :!:

(Y) asa ma gândeam si eu. Matca o sinucid?
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde un OM » 23 Feb 2016, 22:41

Este mai sigur. Apoi lasata familia cateva ore pentru a simti ca este orfana.
un OM

Mesajde gica.mosu » 23 Feb 2016, 23:07

...Asa o fi "OMULE" cum spui matali,daar uneori "mere"...uneori"PIERE"...depinde de la caz,la caz...primavara mai rar(f multe matci sunt acceptate) :idea: P.S-aud din ce in ce mai multi apicultori ca pierd matci...Cauza-cauze's muuulte :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde un OM » 23 Feb 2016, 23:14

Era vorba de o familie cu matca batrana si botca de schimbare. In cazul acesta familia trebuie sa treaca prin perioada de orfanizare, apoi de unificare. Daca ar unifica direct exista mica sansa sa ramana matca batrana si atunci care este beneficiul?
un OM

Mesajde gica.mosu » 23 Feb 2016, 23:32

...Pai,in ac caz...totul sta in mana=dalta apicultorului....P.S-Cand ei"baba" si-i dai una" tanara si nelinistita" cu feromon"TAIS"...rar daca-i mai dai un poslet'nas :D ele stiu ce si cum sa aleaga mai ghini :idea:
gica.mosu

Mesajde FlorinPlopsoru » 26 Feb 2016, 16:34

FlorinPlopsoru scrie:
gica.mosu scrie:Pt, Fl Pl.....u..."Parinteleee",simplu, sigur sa' la obiect...UNIFICAREEEE...Spor-G.M :!:

Au reușit unificarile celor doua familii găsite orfane. Una a mers catre o familie normala iar cealaltă catre un roi mai amărât. Am vazut ca ambele au extins suprafața de puiet. Am pus la unificare un carton intre ele,dotat u cateva găuri,l am scos a doua zi. Azi am verificat roiul amărât. Desi e pe patru rame ,a ouat pana pe ultima rama,fata dinspre ghem. Cred ca a ajutat si stimularea proteica. Are șanse sa devină familie acest roi? Ce măsuri pot lua pt a l proteja suplimentar? E împachetat bine ,in limita păstrării ventilației. Nu pot sa il mai restrâng pt ca are puiet pe toate ramele. Pt pr Mihai...este vorba despre TERRO...
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde unincepator » 27 Feb 2016, 17:50

gica.mosu scrie:...Pai,in ac caz...totul sta in mana=dalta apicultorului....P.S-Cand ei"baba" si-i dai una" tanara si nelinistita" cu feromon"TAIS"...rar daca-i mai dai un poslet'nas :D ele stiu ce si cum sa aleaga mai ghini :idea:

Ca sa stie si cine nu stie..;POSLET'' este coada de la distilatul de rachiu(asa se spune an Moldova)partea de la urma distilarii.
unincepator

Mesajde asd » 27 Feb 2016, 20:07

asd scrie:
lucky5strike scrie:La vremea asta, cea mai misto unificare e cand ai soclu mobil. Lada orfana la parter, lada unui roi la mansarda...

O joaca...

Am unificat in felul asta un nucleu slab dar cu matca tanara pus peste o familie bunicica cu matca batrana(al treilea corp pus peste cele 2 existente) - super simplu. Revin cu rezultatele unificarii in primavara.

Matca tanara oua in c3. Cea din 2014 pe jos pe undeva. Nu m-am uitat ca mi-e frica. E prea multa albina mai jos si is rele.
asd

Mesajde un OM » 27 Feb 2016, 21:13

Si de unde stiti ca matca mai veche de zile este in corpul de jos?
un OM

Mesajde Shrek » 27 Feb 2016, 22:00

un OM scrie:Si de unde stiti ca matca mai veche de zile este in corpul de jos?

Este batrana si o dor genuchii! Nu poate sa urce.......scarile!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 27 Feb 2016, 22:08

EEEE,mai "omule"...cum de undi :!: ...Pai,dupa metoda unirii Ardealului cu Moldova,o rezultat "Transilvaniea mare"...in corpul 4 armata=2 calari si 3 pe jos :D ..p.s -cel mai important ca(se pare ;) ) are 2 matci ,pe cand ff multi apicultori se plang ca au avut(si inca mai "cad"matci)pierderi la greu,din ce motive nu stim(avand in vedere ca a fost o iarna super usoara)...poate le v-om afla...
gica.mosu

Mesajde asd » 28 Feb 2016, 08:45

Am mai unificat in genul asta pe frig insa ghemurile au ramas separate de a trebuit sa intervin la rame. Sunt sigur ca inca sunt 2 matci. Marea majoritate a albinelor din aceasta familie sunt inca in c1.
asd

Mesajde asd » 28 Feb 2016, 14:04

Am avut una mortaciune(slabatura rau de tot) si una lipsa matca. In rest am cativa monstrii de care mi-e frica si sa ma apropii de ei :lol: Frica invinge curiozitatea in favoarea albinei. De altfel ce motiv as putea avea sa le deranjez?
https://www.dropbox.com/sh/hgx2jyupdx2l ... Ukfua?dl=0
asd

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR