Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde IonutMioveni » 02 Feb 2016, 23:19

Salutare amandurora!
Tocmai ce ai primit raspunsul Augustin(daca intinzi sarma de acum lateralele se pot stramba in timp), cel mai bine doar pui sarma si o intinzi la primavara cand vei lipi si foitele. Eu am folosit ondulatorul inca de la inceput si sunt multumit. Nu am facut o comparatie intre sarma neondulata/ondulata, insa teoretic acea ondulare a sarmei face ca fagurele sa fie mai greu de sectionat in urma centrifugarii.
Fiecare are modul sau de lucru. :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde Augustin78 » 03 Feb 2016, 06:50

Salut Ionut
Posibil sa fie si asta..insa din ce am citit se spune ca daca ai capse si rame uscate din tei nu se mai slabeste sarma sau indoaie lateralele.
Insa voi vedea in primavara cum se comporta si daca e sa nu fie ok sa fiti siguri ca nu voi mai proceda asa :D
Va multumesc amandurora. Sanatate maxima tuturor.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Closcutz » 03 Feb 2016, 12:17

Ondulatorul a fost cea mai proasta achizitie apicola pe care am putut s-o fac vreodata! Nici 2 lei nu merita!
Closcutz

Mesajde mellis » 04 Feb 2016, 01:06

Closcutz scrie:Ondulatorul a fost cea mai proasta achizitie apicola pe care am putut s-o fac vreodata! Nici 2 lei nu merita!

Cum întindeți sarma?
Nu e păcat Augustinsa înveți din greșelile tale si sa nu asculți sfaturile celor patiti?
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Augustin78 » 04 Feb 2016, 06:56

mellis scrie:
Closcutz scrie:Ondulatorul a fost cea mai proasta achizitie apicola pe care am putut s-o fac vreodata! Nici 2 lei nu merita!

Cum întindeți sarma?
Nu e păcat Augustin sa înveți din greșelile tale si sa nu asculți sfaturile celor patiti?
Sanatate

Salutare Mellis
Oricum sarma e intinsa deja.... :( astept primavara sa lipesc fagurii si sa-i bag la crescut....ce altceva mai pot face?
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 05 Feb 2016, 22:35

...G.M,va transmite sanatati muuullta la TA'TI :!: ...Augustineee,cauta sa mergi(folosesti)..."drumul" cu ....indicatoare :idea: ...Ionut, mi-ai ramas "dator" cu un raspuns...Ce soi de mere sunt cele prezentate la pag 20,si ca drept rasplata, sa-mi zici(ziceti care stie) ,DE CE,creerul de oltean este mai scump decat cel moldovean,arghelean,... :D Mai jos aveti,ce-a facut G.M in 7-8 ore...pregatim artileria "grea" :shock: ...a ramas de dat cu vopsea....Pt cei interesati, am sa pun cotele pt roinita in topic"curiozitati vechi si noi in albinarit"...Spor-G.M :!:
Fişiere ataşate
IMG_0176.jpg
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde DoarEu » 05 Feb 2016, 23:44

gica.mosu scrie:...a ramas de dat cu vopsea....

Ce fel de...vopsea? Pe baza de apa,ulei? :D
La cat timp le revopsiti?
Sanatate multa!
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde gica.mosu » 07 Feb 2016, 10:26

...Folosesc vopsea pe baza de ulei cu diluantii adegvati.....Vopsea pe baza de emulsie alchidica(diluata in apa) nu am folosit,dar pare o varianta f interesanta,si poate mai rezistenta la factorii de mediu externi...merita incercat :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde DoarEu » 07 Feb 2016, 17:39

gica.mosu scrie:...Folosesc vopsea pe baza de ulei cu diluantii adegvati.....Vopsea pe baza de emulsie alchidica(diluata in apa) nu am folosit,dar pare o varianta f interesanta,si poate mai rezistenta la factorii de mediu externi...merita incercat :!:

As vrea ca seria de stupi de anul asta(ii schimb pe toti) sa ii vopsesc cu vopsea pe baza de apa.Pe unde am mai citit am inteles ca nu rezista asa de bine precum cea pe baza de ulei...vom vedea.
Multumesc si sanatate multa!
Şi albine şi-o regină;
DoarEu

Mesajde Augustin78 » 07 Feb 2016, 18:03

Va salut NEa Gica
Acele roinite sunt pe 6 rame si se pot imparti in doua sau in 4 compartimente? Vad ca aveti urdinis in fata si lateral dreapta cum te uiti din spatele cutiei ... am si eu cateva cu urdinis fata-spate si se impart pe 3+3 rame de 1/1

Va doresc multa Sanatate si numai bine.
ps:am sa incerc sa folosesc drumul "semnalizat" de altii .... cu toate ca...mai trec si in partea cealalta uneori :roll:
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 17 Feb 2016, 22:28

....Am pregatit si o turta proteica 5-8% "cozonac"... astept musafirii(cum zicea Cantemir :P ) dar daca nu se grabesc....
Fişiere ataşate
IMG_0201.jpg
IMG_0203.jpg
gica.mosu

Mesajde DoarEu » 17 Feb 2016, 23:55

Mai c-as manca si eu din ele!!! :lol:
Sanatate si numai bine!
Şi albine şi-o regină;
DoarEu

Mesajde gica.mosu » 01 Mar 2016, 21:45

...Cand ai un socru bun si de treaba...si daca te porti fruuuumos cu fiica lui :) ...iata ca te mai baga uneori in seama cu cate o "bijuterie"...e super buna pt pastoral si nu numai :!:
Fişiere ataşate
IMG_0178.jpg
gica.mosu

Mesajde Shrek » 01 Mar 2016, 21:51

Mosule! Te apuci de pus plombe? Sau pentru ce este scula ceea ca nu se vede ghinii!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 01 Mar 2016, 21:56

Shrek scrie:Mosule! Te apuci de pus plombe? Sau pentru ce este scula ceea ca nu se vede ghinii!

..."Glumetuleee" nu am "sarit calul" deci ...o recompensa pi masura...Stiea ca-mi trebuie ;)...P.S- eeee o autofiletantaaa :!:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 01 Mar 2016, 21:58, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 01 Mar 2016, 21:58

gica.mosu scrie:...Cand ai un socru bun si de treaba...si daca te porti fruuuumos cu fiica lui :) ...iata ca te mai baga uneori in seama cu cate o "bijuterie"...e super buna pt pastoral si nu numai :!:

Care-i textul cu care trebuie sa mi-l abordez pe socrelu'? Ca-mi trebuie si mie o jucarie dinasta. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?