Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Statistica privind pierderile de familii de albine in urma

Mesajde Balogh Soos Csaba » 04 Mar 2016, 11:22

Conditiile unei iernarii reusite depinde in mare masura de:
 calitatea familiei care ierneaza,
 calitatea mierii si a pasturii aflata la dispozitia familiei,
 conditiile de stimulare,
 starea generala de sanatate a albinelor,
 factorul uman, adica stuparul care a pregatit familia pentru iernat,

Totusi in conditile unui iernari ideale in aceasta primavara au aparut o mortalitate iesita din comun,aparent inexplicabila.
Prin chestionarul de mai jos dorim sa centralizam aceste mortalitati iesite din comun. Din punctul nostru de vedere, aceste mortalitati iesite din comun in urma a unor analize de laborator (exceptand cazuri de infestare masiva cu varooa, sau contaminare accentuat cu nosemoza), sublinieaza intoxicatii cu substante active din neonicotinoide si halogenuri sau alti compusi chimici din insecticide sistemice cu spectru larg, cu actiuni de lunga durata.
Prin completarea acestui tabel, simplu si la indemana oricui,se vor putea centraliza date care vor fi supuse atentiei persoanelor de la Ministerul Agriculturii si Ministerul de Mediului.
Pentru centralizarea acestor avem si consintamantul asociatiei Apibioproduct, membru in federatia ROMAPIS.
Balogh Soos Csaba

Re: Statistica privind pierderile de familii de albine in u

Mesajde Marius Adrian » 04 Mar 2016, 18:40

De unde ai informatia ca au fost mortalitati excesive?!!Aici toti au postat ca nu au avut pierderi sau o fa milie din 80. Da ,au fost postari cu pierderi, dar la altii. Din auzite. Si cele mai mari pierderi (zic tot ei)sunt la cei cu fonduri, Tot din auzite.
Marius Adrian

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2016, 18:52

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde geangu » 04 Mar 2016, 19:03

Daca si in iarna asta au fost pierderi inseamna ca ne facem de ras ! Eu unul nu am auzit de pierderi si cu atat mai putin de pierderi masive.
geangu

Mesajde balanciprian » 04 Mar 2016, 21:02

Dupa 8 iernari, aceasta a fost pentru mine cea mai rea dpdv al pierderilor, nu din cauza cantitatii de miere lasata in cuib ci a diareei. Au ramas ceva resturi de mana in rame, si cel mai rau, doua luni nu au avut zbor. In zona noastra au patit o mai multi.
balanciprian

Mesajde brianoo_bz » 04 Mar 2016, 21:19

eu am avut ceva pierderi de matci
in toamna am intrat sifonat tare din cauza culesului la FS tratata cu insecticid efecte care se evidentiaza si acuma
brianoo_bz

Mesajde Hunbee » 04 Mar 2016, 21:42

Treaba cu declaratie de pierderi in stupina proprie este un pic ca si cum ai recunoaste ca esti incompetent.
Asa ca este un pic naiv sa solicitam oamenilor sasi recunosca incapacitatea, sai spunem profesionala.
Exclud incepatorii cu 3 stupi. Ei nu au inca orgoliu de stupar.
Hunbee

Mesajde Shrek » 04 Mar 2016, 22:14

Cineva de pe forum a avut curajul sa povesteasca despre pierderile masive din stupina sa. Si nici nu a dat vina pe tot felul de neonustiu'ce ori ploi acide ori alte cauze care sa il dezvinovateasca. Din pacate, este singurul dintre noi care a avut curajul sa povesteasca. Si cum nu se face primavara cu o singura .......floare, noi ceilalti care am avut pierderi, mai mari ori mai mici, tacem ca mortu' in papusoi ori spunem cazuri in care inlocuim personajul principal. Asa ca, "formularele", cu siguranta vor ramane goale!
Shrek

Mesajde jr2 » 05 Mar 2016, 04:35

Cnp-ul si codul pin sunt obligatorii?
jr2

Mesajde Bogdan.ag » 05 Mar 2016, 10:24

In vara 2014 am fost in pastoral la fs in Teleorman .
In primavara 2015 am pierdut in martie in jur de 10 matci/familii, restul stupilor fiind slabi spre medii la începutul lui aprilie.
In 2015 am zis pas la floarea soarelui, am ramas pe stationar la mana .
Iarna aceasta am efectivul complet 70+ familii(0 pierderi), majoritatea familiilor avand 3-4 rame puiet la sfarsit de februarie.

Indiferent care este situatia din 2016, eu nu mai calc la floarea soarelui, prefer zona montana sau mana .
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde daffid mihailov » 05 Mar 2016, 11:39

In ce zona te duci la faneata? Ce altitudine? Cum depune puiet? E măcar cules de întreținere? Ar fii bine daca am avea alternative la floare.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde danielmihai » 05 Mar 2016, 11:43

Eu si primavara trecută si asta am pierdut matci peste nivelul acceptabil...sa fie de vina f.soarelui?anul asta am facut in Ialomița si înainte de înflorire a fost stropita.Cu ce exact, nu stiu?Mi-au zis ca fungicide si ca nu afectează albina...oare?
danielmihai

Mesajde daffid mihailov » 05 Mar 2016, 17:57

:lol: ghita, e păcat de asa peisaj la floare. Si mai e si relaxarea aia ca se Inchide sezonul. Dar cand adun albina cu forasu, atunci parca imi vine sa plec.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde fanella » 05 Mar 2016, 21:28

Bogdan.ag scrie:In vara 2014 am fost in pastoral la fs in Teleorman .
In primavara 2015 am pierdut in martie in jur de 10 matci/familii, restul stupilor fiind slabi spre medii la începutul lui aprilie.
In 2015 am zis pas la floarea soarelui, am ramas pe stationar la mana .
Iarna aceasta am efectivul complet 70+ familii(0 pierderi), majoritatea familiilor avand 3-4 rame puiet la sfarsit de februarie.

Indiferent care este situatia din 2016, eu nu mai calc la floarea soarelui, prefer zona montana sau mana .

Bravo frate esti destept vei fi mult mai cistigat daca eviti floarea soarelui, din pacate in zona mea este foarte multa floarea soarelui si eu am fost foarte afectat ,banuiesc din cauza neocotinoidelor. Pierderi am 6 fam. din 100 dar cele ramase sunt foarte slabe, 10 fam. pe 6 rame restul pe 3 sau 4 rame. Puet la acest timp este foarte putin. Sigur anul acesta voi pleca din localitate cit mai departe de floarea soarelui
fanella

Mesajde Bogdan.ag » 06 Mar 2016, 08:55

Ar fi perfect sa avem postari ale stuparilor cu experienta pe acest topic, doar asa putem sa tragem concluzii corecte .

@fanella---asa fugeam acum 10 ani de mană(care nu avea cautare) la fs, acum nu am suficienta cantitate la cata cerere este.

Referitor la alternativa fs, am mers in zona Bradet-Arges, insa vara aceasta ma bate gândul sa merg in zona Obârșia Lotrului,
oricum ar fi , nu vreau sa mai aud de fs. Pot sta si acasa daca este seceta : am zona de mana de stejar, insa aici nu pot garanta an de an prezenta culesului.
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde jr2 » 06 Mar 2016, 16:49

S-a pus impozit pe prostie?
jr2

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE