gica scrie:pupemea a scris:
NU am fost singur
Unde-s mastile,afumatoarea,daltile ?
gica scrie:pupemea a scris:
NU am fost singur
Unde-s mastile,afumatoarea,daltile ?
nicus scrie:Mai nene Pupe.
Nu ti e frica sa nu moara vreun admirator
de inima rea?
Valer70 scrie:
Cu aşa comoară sunteţi foarte bogat. Sănătate şi bucurie tuturor.
al_bor scrie:pupemea a scris:
Caturi(magazi) si rame cu despartitor si fixare intre caturi si capac a ramelor
fiti amabil :pentru transport cum se fixeaza rama sa nu bata albina?
multumesc.
pngflorin scrie:al_bor a scris:
fiti amabil :pentru transport cum se fixeaza rama sa nu bata albina?
multumesc.
rama o pui pe directie paralela cu axul drumului, astfel ca la franare se va inpinge in umerase nu una in alta.
e bine daca mai bati si cate un cuisor, eu nu sunt adeptul acestei metode, cere manopera multa, deranj f mare, cutia se deterioreaza.
Eu cu doua zile inainte de transport nu mai umblu pt ca albina sa aiba timp sa propolizeze rama.
adycnst scrie:buna ziua,
domnule pupemea am observat folie de plastic peste ramele dumneavostra, va rog sa-mi spuneti, nu se formeaza condens?...sau ce avantaje si dezavantaje sunt!
Dila Daniel scrie:adycnst a scris:
buna ziua,
domnule pupemea am observat folie de plastic peste ramele dumneavostra, va rog sa-mi spuneti, nu se formeaza condens?...sau ce avantaje si dezavantaje sunt!
incearca aici...nu de alta,dar cred ca nu realizezi ca e totusi mult de scris,si ma gandesc sa nu il facem pe Pupemea pianist...
http://stuparitul.3xforum.ro/post/1814/ ... mp_CONTRA/
Si la 'Intretinerea albinelor" mai gasesti discutii.
http://stuparitul.3xforum.ro/post/1928/1/Folia/...etc
skypi_0040 scrie:Seara trecuta citind pe forum am intrat si la rubrica cine sunt eu . Sunt impresionat de evolutia pe care ati avut-o in toti acesti ani de cand ati inceput sa va ocupati de apicultura. Puterea de munca si perseverenta de care dati dovada va adus in punctul unde sunteti acum. Prevad un viitor si mai fructuos pentru dumneavoastra daca o tineti tot asa.
FELICITARI
Am vazut ca ati achizitionat un camion cu dispozitiv de incarcare/descarcare si ca doriti sa lucrati in stil paletizat. Mai demult am gasit pe net o galerie foto de la o ferma din Australia. Atunci cand le-am vazut ,mi-am spus ca asa trebuie sa se lucreze in apicultura fara sa-ti rupi gheaba in doua. Dati-mi voie sa va transmit aceste fotografii, de unde puteti atat dumneavoastra cat si ceilalti forumisti lua cateva idei , incepand cu mijlocul de transport , cum este paletul construit , tipul de stupi etc..
skypi_0040 scrie:sistemul de palet, care are sistem de fixare pentru fiecare stup
skypi_0040 scrie:aici se vede mai bine acest sistem dar si colectorul de polen
skypi_0040 scrie:Nu mai am cuvinte. As fi foarete bucuros sa va cunosc personal .
Cu respect
Michael Bociu
balasbebe scrie:skypi_0040 a scris:
Nu mai am cuvinte. As fi foarete bucuros sa va cunosc personal .
Cu respect
Michael Bociu
La acesti stupi este si putina fantezie.
Eu cand m-am intors de la ultimul pastoral am intarzia cu descarcatul din cauza soferului pana la amiaza. lazile erau sunb prelata caldura mare, albinele lesinate. Nu am mai avut timp sa le las putin ca si asa riscam, prea mult si lazile s-au umplut de albine asa cum se vede si in poza de mai sus. Nu zic ca nu ar fi albine prin lazi, dar se observa ca sunt puse mai multe familii una peste alta.
skypi_0040 scrie:@balasbebe
Dumneavoastra credeti ca punand stupii unul peste altul albina se amesteca si face asemenea barbi?
Acolo omul e un pastoral cu multietajati. Dupa cum observati stupii stau pe paletul despre care vorbeam. El nu mai ia lazile in mana sa le imprastie prin padure. Explicatia mea este alta. In Australia este un climat calduros. Iarna la ei e un fel de primavara la noi. De cules au mai tot timpul anului si albina nu intra in hibernare ca la noi. Matca nu-si opreste ponta. E normal sa se dezvolte asemenea familii.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori