Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:35

slypi_0040 scrie:Omul spune ca are 500 de familii cu care lucreaza tot anul, nu spune cata miere face dar spune ca produce 3t de ceara (banuiesc din descapacire ) si 6-7 t de polen.
Face cam 80000 de km pe an in pastoral. Extractia o face totdeauna acasa.
Am si cateva poze cu utilajele.
Masina de descapacit
Fişiere ataşate
ok_66663.jpg
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:36

skypi_0040 scrie:Centrifuga de ceara
Fişiere ataşate
ok_66664.jpg
ok_66664.jpg (4.21 KiB) Vizualizat de 5977 ori
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:36

skypi_0040 scrie:Storcatorul de miere
Fişiere ataşate
ok_66664.jpg
ok_66664.jpg (4.21 KiB) Vizualizat de 5977 ori
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:37

skypi_0040 scrie:David and Leilani Leyland have owned and operated Bees Neez Apiaries Producing quality honey since 1982. Their business is based in Beechina, 6kms from Chidlow in Western Australia. They maintain 500 hives travelling up to 80,000kms per year, working the coastal banksia heathland as far north as Kalbarri in winter, east to the pastoral and goldfields areas working the eucalypt honey flows at various times of the year. Also working the traditional honey flows of the Jarrah and Wandoo forests of the Darling Range.

All the honey is processed at Beechina in a quality assured processing plant.

You can view the honey being extracted, by appointment.

Our gift shop is open every Sunday from 10am until 4pm for honey tasting and sales.

Honey is packed in bulk and sent to Wescobee for local retail and export sale. Honey is kept in small quantities for packaging under our own label at various local outlets throughout the Perth hills (see outlets page) We do have Jarrah honey and we also make creamed honey.

There is no wastage from the beehive, every product is useable.

No antibiotics are used to treat disease and no chemicals are used in the production of our honey.

Minimal heat is used in processing. Resulting in a product as pure and natural as nature intended it.

Approx 3 tonne of Beeswax is produced and sold each year.

6 - 8 tonnes of pollen are produced some years, which we on sell to a local business in Gidgegannup that dries and packs it for sale. Lip balms and beeswax candles are also available.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:38

Ca unifica, ca dezvolta din cauza culesului permanent,ca suprapune famili, ca tasu' ca masa, apicultorul ala in cules face miere.Cantitate care la noi, ar suna... povesti de adormit copchii.

Cred ca nu ar fi rau sa comparam periodic aceste familii cu cele pe care le plimbam in pastoral.Nu zic de stationar.De pastoral zic.Adica sa vedem cam ce se intampla daca pleci de acasa cu doar 250 de astfel de monstrii./Cam care ar fi cheltuiala de pastoral / familie si cam care ar fi recolta in anul cu nectar cat de cat.

Iernare uscata.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:39

adi hodis scrie:
pupemea a scris:

Poate sunt intrebari de genul: Pentru ce tot posteaza pupemea sau alti colegi tot felul de foto?Ce-i motiveaza ori de ce sunt impinsi sa posteze imagini?
Sper ca prin unele imagini si instantanee sa trezesc dorinta de a continua si de a ramane pe baricade a celor ce intampina probleme si deasemenea poate motiveaza pe cei mai noi in branshe.

Apicultura este un job care nu te duce langa JiJi, dar te ajuta sa traiesti intens si nu te lasa sa cunosti monotonia.

Mergem inainte.

SA NE TRAIESTI NENE PUPE!!!
DE ASEMENEA TOTI DE PE FORUM!!!
Are rezultate acest forum.Cel putin printre prietenii mei.
Asa cum ziceti: sa mergem inainte.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:39

skypi_0040 scrie:Domnule Ioan
Fotografii am vazut din stupina dumneavoastra si cred ca tuturor le-a placut cu exceptia unora care nu vor sa recunoasca, dar ceva lipseste.
Eu , cel putin as dori sa vad macar 5 minute de film cum lucrati la stupi.
Este posibil? Adica cum faceti diferite lucrari de sezon de exemplu cum asezati cuibul pentru iernat , cum faceti complectare de hrana sau cum ii impachetati. Cred ca multi incepatori ar avea mult de invatat de la un profi ca dumneavoastra.
Plizzzzzzzzzzzz!!!
Cu respect
Michael Bociu
PS. Numai daca se poate.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:40

janese scrie:sa vezi ca-ti zice ..ca nu are timp sau nu se poate!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:40

malebee scrie:Eu cred ca o sa se poata !
Am acum 9 familii la care ma descurc binisor. Anul asta am crescut cu 4 familii ...in conditiile in care nu pot merge la stupi decat odata pe saptamana, si atunci cateva ore.
Tocmai ii spuneam ieri carcotasului de janese ( la targ ) ca nu am vazut in viata mea cum umbla un stupar la stupii lui. Am incercat sa inteleg din ce am citit si din franturi de filme si imagini. Am reusit ? Eu zic ca da ...
Cu siguranta ca ar fi util si ceva material filmat, deci vin si eu sa intaresc rugamintea colegului skypi.
Cele bune !
Mihai
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:41

Hai ma ca ma si ienervati.

Daca postez un filmulet, urmeaza la cerere normal, alte 100.Ca'... nu va ajungeee neam.
Si b mic, dusmanul de clasa abia asteapta sa mai ...invete cateceva.Ca ...o uitat de unde o invatat "fineturile" cu albina,folia,fund sita,vertical,rame late,uniri si despartiri,rame de juma sau verticalu.Da sa dam suturi putem ca suntem neam de fotbaliatori si de parlamentari.

Pe bune acuma.Chiar nu am timp de filme flori fete sau baieti.
Ca astea lasa discutii si iexplicatii de nu mai ai timp sa mananci.
Mai am ~150 de aliniat pt iarna si de mutat vre-o 300.Daca-mi da mana fac si un film.

Si punem pe ...privat!!!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:43

malebee scrie:
Pe privat ... oriunde, numai sa fie ! Eu astept ! Cum am manevrat rame si corpuri 3 ani fara sa ma invete cineva ...o sa mai am rabdare si pana vad cum lucreaza mana unui profesionist.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:43

aliosha16 scrie:
Si eu sunt curios,dar am alta propunere. Decat sa vedem un filmulet care , mare lucru nu poate sa cuprinda, mai bine sa ne deplasam cativa , candva, chiar in " barlogul lupului " adica in locatia dumnealui, unde nu numai ca putem observa multe amanunte, si pune intrebari dar in contul unei cafelute pe care si asa o sa ne-o ofere ca ospitalitate, dam si noi o mana de ajutor la " mutatul " celor 300. Ce spuneti domnule Pupemea ? Ha ? Va prindeti ?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 16:46

Ho cu tata,
Ca io mut cu camion si macara.S-o cam dus vremea cand cautam brate de munca.In doi oameni fac treaba.Dureaza transport de noapte si asezare pe vatra cu lisa (roaba)
Cat despre vizite (fara suparare) am avut o perioada de "usi deschise".Nu mai aveam timp de lucru.Ca.. trebuie sa te faci placut, sa fi deschis, sa areti, sa detaliezi.

Multumesc frumos de oferta.Raman in barlogul meu cu bune si ..multe rele.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 19:51

aliosha16 scrie:A fost o propunere cu tenta de gluma. Intentionam sa-i zgandarasc pe colegii ( daca pot sa spun deja asa ceva ) cu filmuletul.In ceea ce priveste " vizitele " aveti perfecta dreptate. V-o spune un patit, adica eu. Mai mereu aveam parte de vizite asa zise de lucru care numai de lucru nu erau, numai atunci cand eram aglomerat, si ramas in urma cu treaba. Timpul ma presa, programul din ziua respectiva se dadea peste cap, musafirii nu mai pridideau cu intrebari, unele puse doar asa de discutii, copii tipau , nevasta umbla de colo, colo infuriata si nervoasa, soacra-mea bombanea, numai ea stia ce,cainii latrau, albinele intepau, .....iar eu ma straduiam sa fiu o gazda model de politete si bunatate pana seara tarziu cand musafirii plecau lucrurile incepeau incet, incet sa reintre pa fagasul lor normal. Multumeam Domnului pentru ca s-a mai scurs o zi din viata mea si-i ceream ajutor pentru ziua ce urma sa vina, adormeam si in vis reluam zbuciumul din ziua precedenta.Cu timpul insa reuseam de-mi faceam treaba, vizitele ( unele ) ramaneau de placuta amintire desi uneori imi venea sa zic: veniti oricand, usa mea e deschisa. Poarta e incuiata !
PS. Ramaneti totusi la varianta cu filmuletul. Si nu fiti suparat de propunerea mea si nici de cele ce am scris aici.Al dvs. aliosha16
Domnul sa va binecuvinteze!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 19:52

skypi_0040 scrie:
Domnule Ioan
Nu am facut propunerea cu filmuletul pentru ca nu as sti sa fac acele lucrari. Am crescut cu stupi si cunosc destul de bine aceasta meserie. Scopul a fost altul . Sa implic mai multi meseriasi sa explice fiecare cum fac ei acea lucrare pentru ca fiecare are stilul lui de a rezolva problema,din care toata lumea are de invatat. Nu poti sa faci totdeauna ca la carte , sunt situatii diferite si trebuie sa te adaptezi la situata respectiva .
Sanatate si (vorba cuiva) iernare uscata
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 22 Dec 2011, 19:52

janese scrie:
pupemea a scris:

Ho cu tata,
Ca io mut cu camion si macara.S-o cam dus vremea cand cautam brate de munca.In doi oameni fac treaba.Dureaza transport de noapte si asezare pe vatra cu lisa (roaba)
Cat despre vizite (fara suparare) am avut o perioada de "usi deschise".Nu mai aveam timp de lucru.Ca.. trebuie sa te faci placut, sa fi deschis, sa areti, sa detaliezi.

Multumesc frumos de oferta.Raman in barlogul meu cu bune si ..multe rele.

cand mai ai perioada de ushi deschise??..astept si douazeci de ani
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?