de Donbazil » 26 Mar 2016, 22:31
Salut!
In seara asta, as dori sa le adresez cele mai sincere si din suflet urari de bine, tuturor colegilor care maine sarbatoresc Sfintele Paste...Toti stim ca Domnul Iisus s-a jertfit pentru noi si asta s-a intamplat intr-o data anume...Daca cei ce conduc au stabilit altfel, e treaba ( sau pacatul ) lor....Cu gandul la jertfa Mantuitorului pentru noi, putem sarbatori Sfanta Inviere oricand...Nu cred ca data conteaza ci simbolul....Asa ca pentru fratii de alta confesiune spun:
Buona Pasqua, Husveti Unnepeket, Kristos Voskies, Sretan Uskrs, Cestit Velikdan, Froihe Osterne!....Laudat fie Domnul!
Am rugamintea ca fiecare sa le arate copiilor traditiile etniei sale, pentru ca doar asa acestea vor fi duse mai departe...Eu, am copilarit in Recas si ca "venitura din Ardeal" am avut in casa traditiile parintilor si bunicilor mei, dar am fost entuziasmat si de traditiile ungurilor sau croatilor, a svabilor sau sarbilor, a slovacilor si cehilor.Erau si tigani dar fiinca-mi era frica de ei, n-am umblat in zona locuita de acestia si nu stiu ce traditii aveau, dar din cate am auzit tineau sarbatorile cu romanii...Apoi, daca ar fi s-o socotim dupa confesiuni, erau si catolici si luterani si reformati si ortodoxi de rit vechi si de rit nou si pocaiti de cateva denominatiuni asa ca ....Fiecare are traditiile sale si astea trebuiesc respectate de ceilalti si duse mai departe de apartinatori....
Sfintele sarbatori de Paste cu bine tuturor!....
- Fişiere ataşate
-