Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:54

silviutlro scrie:Nea Ioane, inca o data toata admiratia si stima pentru postarile dvs. Ca novice in apicultura am gasit in postarile dvs. raspunsul la o mare parte din problemele care ma framanta referitoare la practicarea pastoralului si nu numai, raspunsuri pe care le cauti amar de vreme pe la cei care cunosc dar nu vor a le dezvalui. Nu va opriti din scris si din postarile cu filmulete (poate postati un filmulet si cu impachetarea unui stup cu folie, dar repede sa am si eu timp sa fac la fel , chiar va rog).
P.S. Nu va mai atacati la replici obraznice. Sper ca iarna asta sa stati mai mult pe net ca sa va mai cer lamuriri, ca vara cam rar.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

In limita timpului disponibil cu draga inima.
Cat despre replicile obraznice, parte din ei au inceput ca si tine cu deschidere si limita bunului simnt activa.
Se pierd in timp ca cica nu pot sta sub un regulament al forumului.Citeste acest regulament si vezi daca este ceva "nedigerabil" .
Pacat de acestia ,deoarece sunt si oameni de valoare.
Ioan Guist

silviutlro scrie:aveti dreptate, nu e greu sa respecti niste reguli omenesti... dar regulile sunt facute pentru a fi incalcate dupa mintea unora(si stiu ce zic)
Sper ca veti pune un filmulet cu impachetarea pentru iernare cu folie !
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:55

silviutlro scrie:Sa notati numarul meu de telefon si cand veniti in Dobrogea poate ne vedem la o cafea sau o bere caci va fi cald, cred. Am facut azi o nebunie: mi-am comandat o cutie jenter, vreau sa-mi fac singur matcile si sper ca voi reusi. Voi incerca si voi plange... sau voi rade ? Voi vedea eu.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:55

Acum ploua,ninge alea alea.Ieri am lucrat pe ploie.Era musai.Astazi ...mila fata de ele (putin si fata de mine) o invins.
daca se deschide cerul o s fac si un filmulet.

sanatate.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:56

Dani Popovici scrie:Domule Ioan, cu scuzele de rigoare, inca mai sunt curios

Dani Popovici a scris:

Vad ca-ti ia 5 minute in medie la stup. Eu fac aceleasi etape ,dar mai calculez cata miere are fiecare - doar din ochi, notez (ca fac selectie) si uneori adun propolisul. De obicei, in faza asta imi ia 10 - 12 minute. Nu ma grabesc ca inca am sub 100 de familii, iar intarzierea cu colectatul propolisului o consider justificata - pana am inca timp.

Intrebarea e: Primavara cat timp iti ia pe familie? Mie cu tot cu notat imi ia 5-6 minute.

pupemea a scris:

"PScaunelul ma incurca (e pe acolo) in faza asta.Dar primavara stau doar pe scaunel.

Daca ai mai putin de lucru / familie primavara, cum de nu te incurca scaunelul si atunci? Ce faci?

PS: e vital sa ne gandim si la sanatatea picioarelor (la mine de ex. incep varicele) si a spatelui. Mi se pare geniala ideea cu centurile de halterofil a lui martanul - pana reusim toti sa cumparam macarele... .

Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:56

janese scrie:
pupemea a scris:

Acum ploua,ninge alea alea.Ieri am lucrat pe ploie.Era musai.Astazi ...mila fata de ele (putin si fata de mine) o invins.
daca se deschide cerul o s fac si un filmulet.

sanatate.

filmuletz cu cerul??
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:58

Domnule Daniel,
Acele famili au stat sub lupa obiectivului de la aparat.
De asemenea au avut mai multe operatii in lucru.Ridicarea custilor,vizualizarea reginei,ales rame,descapacit cantarit-estimat miere si pastura, evaluat albina.
Sunt familii la care trebuie sa zabovesc si altele pe care le ...reped.Functie de situatie.
De regula undeva la 3 max10 minute pe familie.Nu ma uit la ceas.Cat are nevoie acea familie , atata stau la ea.Un prieten zicea"umbla in fiecare familie ca si cum ar fi singurul tau stup"
Daca e o zi buna de lucru, si fac 10/h sunt multumit.

Primavara sunt mai "aplecat " pe lucru.Mai minutios.Este mai mult de lucru ca si in toamna. Si deci zabovesc poate mai mult.Stau pe scaunel, sau in genunchi.

Sanatate si iernare uscata.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:58

LUCIAN AVRAM scrie:
silviutlro a scris:

Sa notati numarul meu de telefon si cand veniti in Dobrogea poate ne vedem la o cafea sau o bere caci va fi cald, cred. Am facut azi o nebunie: mi-am comandat o cutie jenter, vreau sa-mi fac singur matcile si sper ca voi reusi. Voi incerca si voi plange... sau voi rade ? Voi vedea eu.

sa notati si numarul meu de telefon si cand veniti in moldova poate ne vedem la o cafea sau o bere caci va fi cald,cred. am gandit o nebunie azi , la anul il iau pe pupe ( platit cu ziua ) sa ma ajute la extras ! voi incerca si si voi plange ... sau ma voi da mare ca l-am angajat pe PUPE ! VOM VEDEA NOI !
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:59

Dani Popovici scrie:Si eu fac tot aceleasi operatii ca si tine toamna. (aranjat ramele, descapacit, etc.)
+ ca e cam singura perioada in care caut toate matcile - la rand. Pe cele nemarcate le marchez, pe celelalte le evaluez si evaluez starea familiei din toate punctele de vedere.
Daca e propolis mai gros il iau. ...
In medie fac 10-12 minute pe familie. (intre 7 si 15)

Primavara nu fac altceva decat sa largesc. Deschid, ma uit la primele 2-3 rame si bag 1-2 faguri, apoi inchid. Maxim 3 minute la o familie normala. Eu nici n-as apuca sa ma asez pe scaun.

Ce altceva mai poti face decat sa largesti cuibul si sa inchizi la loc? Doara ca sa intelegi ce situatie e in stup nu e nevoie sa iei rama cu rama.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 16:59

adi hodis scrie:Sa notati si nr. meu ca poate la anu' faceti o escala la salc II la Valea lui Mihai.Eu nu gandesc o nebunie,sa fiu cu nea Ion si trupa lui,ar fi minune.Dar cine stie ce aduce anu' care vine, vom vedea noi.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:00

adi hodis scrie:
pupemea a scris:

Daca cunoste cineva o firma cu macarale folosite, sa posteze adresa.
Am nevoie de bratele (3) la macara.Aceste nu sunt hidraulice si se manipuleaza (lungesc) manual .Dar creste raza de atiune cu ~5m
Multumesc.

Proapi- multumesc.Am contactat firma.

Poate mai santeti interesat:
www.timbertruck.ro
loc.Sacele.jud.Brasov.tel:0722.233.632.
Numa' bine,rau la nime'
Revin cu o precizare la postarea de mai sus,numai, fara gluma, la Valea luiMihai cred ca i-a mers vestea ca are potential in anii favorabili.In trecut se programau repartitii prin ACA,sa nu apara suprapopulari pe o ariie.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:00

@Dani Popovici

Cate bordeie atatea obiceie.
Toamna,
Asigur mancare si ma asigur ca are matca.Este oricum mai greu de gasit in familia stransa o matca fara ponta.Si daca este mancare si albina curata,somn usor si uscat.
Primavara insa, dau de dansa,o evaluez,o remarchez,o ajut daca merita,o bibilesc, o stimulez, o gadil o intorc pe toate fetele.Ma asigur ca are ce-i trebe' nici prea mult nici prea putin (mancare albina acoperitoare dup potenta) etc etc.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:01

Johny scrie:Buna seara, daca nu indraznesc prea mult as avea o intrebare. Cum v-ati descurcat cu camionul pe traseu la controlul ARR sau al politiei, aveti cumva liceta sau ati mers pe naspa? Sunt interesat de asta pt. ca si eu de la anul o sa fac pastoralul cu, camionul personal.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:02

Nu am fost oprit in acest an.Doar la Pod in Cernavoda.C'o vrut miere.S'o spus pe directe.In paranteza fie spus, in transilvania nu sunt specimene care sa-ti mai spuna pe direct ca vor o atentie.Nu mai sunnt la DN.Poate pe sate.Poate.

Nu cunosc legislatia (cred ca este o nebuloasa in acest caz) cu privire la Transportul cu masina personala.Oricum daca ar trebuii licenta si la producatorii agricoli ce au camioanele lor, nu se mai misca nici un aliment.De la laptele ce coboara din munte,rosile si castravetii ce vin la deal, pana la miere,porumb etc etc.

De cate ori am fost oprit in anii trecuti, nu a pomenit nimeni despre licenta.Daca camionul si marfa sunt pe numele tau.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 17:03

LUCIAN AVRAM scrie:nu ai nevoie de licenta decat daca transporti marfa pt altii , daca , camionul e pe numele tau si marfa la fel nu ai probleme , dar sa ai niste borcane cu miere la tine ca nu se stie niciodata !
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?