Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 06 Mai 2016, 10:23

Am uitat sa precizez: săptămâna aceasta nu sunt apicultor sau stupar. Sunt la " mama acasa"! Uneori este bine sa ne aducem aminte ca suntem copii. Copiii cuiva desigur!
Toate cele bune va doresc si sper sa iasă soarele si pe strada noastra!
Dobazil, eu inteleg ca esti cel mai mic din casa si ajungi ultimul la net, dar chiar asa după ce adoarme toata lumea?
Shrek

Mesajde Donbazil » 06 Mai 2016, 23:36

Salut!

Iesti potcaş cum te cunoaştem....
In casa la mine suntem doar eu si sotia si ea cat are filmele preferate nu intra pe net....Cateii si pisoiul nu intra nici ei si asa ca doar eu mai chinui tastatura, dar numai seara tarziu, dupa ce-mi gat lucrul prin gospodarie....
Asa ca de data asta ai zbarcit-o!.... :lol:
Donbazil

Mesajde Shrek » 07 Mai 2016, 09:04

La cat vad ca esti de gospodar bănuiesc ca esti singurul bărbat de pe strada matale! La o vecină... ii tunzi iarba, la alta ii ridici.... gardul, la vecina de la deal ii curenți... cosul si d'aia te-apuca 12 noaptea! Hai, recunoaste ca nu-ti facem nimic!
Cum merge salcamul? In afara de botci, da ceva?
Shrek

Mesajde a_costy » 07 Mai 2016, 10:56

Londonezii si-au ales primar.....musulman pakistanez.
Pentru ei conteaza omul, nu religia sau culoarea pielii. Poate ca si datorita acestui lucru sunt cu 100 de ani inaintea noastra.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Exter ... al+Londrei
a_costy

Mesajde teinegru64 » 07 Mai 2016, 13:53

Cîte minute a domnit Ştefan cel Mare? 7 minute (între 14:57 şi 15:04).
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Donbazil » 08 Mai 2016, 00:03

Salut!

..."În condițile în care o societate este alimentată în exces cu știri negative, cu valuri de critici la adresa a tot și a toate, cu previziuni sumbre, în condițiile în care nu i se propune un sistem de valori și principii morale, acea societate se va prăbuși în ea însăși. Nu va exploda, ci va deveni total apatică, având comportamentul unei turme de oi rătăcite, fără cioban, și care își va satisface doar nevoile primare: păscutul, adăpatul și defecatul. Probabil că unora dintre voi le este suficient. Neavând visuri, aspirații sau cauze cărora să vă dedicați, vă mulțumiți să vegetați alături de un blid de fasole și o cană cu apă, consolându-vă cu ideea că țara e săracă și nu are de unde să vă dea mai mult. Dar ce dracu o să faceți când vi se termină și fasolea?"
http://sov.ro/2016/05/05/capitolul-37-c ... de-fasole/
Donbazil

Mesajde Shrek » 08 Mai 2016, 22:03

Dacă am ajuns sa-l cităm pe Vântu, nu ne mai rămîne decat sa-l votam pe Vanghelie primarul Bucureștiului, pe Năstase presedintele României, Pe Maria Vlas premierul Romaniei....... Oameni competenti dom'le!
Shrek

Mesajde csaa » 08 Mai 2016, 22:18

Nu mi-a placut niciodata SOV, dar asta nu inseamna ca in ceea ce spune nu are dreptate niciodata.
L-am admirat intotdeauna pe Caragiale, dar asta nu inseamna ca nu i-am vazut greselile.
Daca cele postate de @Donbasil sunt afirmatiile lui SOV, atunci de data asta are dreptate!
csaa

Mesajde Shrek » 08 Mai 2016, 23:22

Desigur si Hitler a facut lucruri bune (autostrazi), dar asta nu inseamna ca nu este vinovat moartea a milioane de evrei nevinovați!
SOV nu poate fi facut răspunzător de moartea cuiva încă, dar numerosi români au fost escrocati de " ingineria financiară " numita FNI! Si pentru asta tot noi romanii de rand plătim. Si acum vrem sa ne uităm in gura lui de lup moralist. Sau numai unii vor sa faca asta?!
Shrek

Mesajde csaa » 08 Mai 2016, 23:24

Ma! Tu citesti degeaba ca tot pe langa vorbesti.
Ia din tot numai ce e bun, asta am spus.
csaa

Mesajde proapis13 » 09 Mai 2016, 09:15

Proclamarea independenței de stat a României (9 mai 1877)
http://www.unitischimbam.ro/proclamarea ... -mai-1877/

P.S. Sunt curios la ce cota o sa ajunga populismul astazi in Romania... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Donbazil » 10 Mai 2016, 19:37

Salut!

Dar ei, domnii care ne conduc?.... :shock: :o :idea: :cry: :idea:

"Este România pe care o dorea Kogălniceanu și România pe care o au azi Iohannis și Cioloș? Președintele și primul ministru României de astăzi nu pot să rostească niciun cuvânt despre semnificația Zilei Independenței, cum nu pot să vorbească despre independența țării și în niciun caz nu l-ar putea cita pe Kogălniceanu cu cele de mai sus."

http://anonimus.ro/2016/05/ziua-indepen ... -slugilor/

Patru Marin · Corabia
Cat se patimesc saraci sa respecte ordinile de la DC...niciun cuvant de rolul Rusiei in al 2-lea razboi mondial....niciun cuvant de alianta Rusiei cu Romania in razboiul de independenta....am ramas aceleasi curve si tradatori.....am mai capatat o ,, calitate ,, ....pupincurism....
Donbazil

Mesajde Shrek » 11 Mai 2016, 21:09

Aseară târziu (incep sa merg pe urma lui Donbazil) am urmarit documentarul Războiul regelui! Dincolo de faptul ca filmul a avut o tentată usor propagandistică, fiind ziua regalității, am remarcat dorinta realizatorului de a aduce fata in fata doua personaje cu caractere diametral opuse: regele Mihai pe de o parte si maresalul Antonescu pe de alta parte.
Despre cei doi am mai citit multe materiale si încă nu stiu pe cine sa admir, pe maresalul Antonescu, pentru curajul de a intra in război de partea Germaniei si onoarea cuvântului dat lui Hitler, fiind dispus sa isi asume inclusiv infrangerea pe câmpul de lupta ori gandirea pragmatica a unui rege tanar care, chiar daca era curajos, era totusi lipsit de experienta. Este in asentimentul multor istorici ca decizia regelui de a-l aresta pe Antonescu si întoarcerea armelor impotriva Germaniei a fost singura care a asigurat României existenta ca stat pana in prezent. Cu toate acestea exista voci care susțin ca Antonescu, văzând ca Hitler pierde războiul, a decis sa meargă pe front pentru a muri ca un soldat. Nu a mai apucat dar atitudinea demnă din timpul procesului si mai apoi a executiei ma face sa cred ca merita sa moară ca un soldat. Dar asta este istoria. Si totusi, lăsând la o parte disputele pro si contra monarhiei, cine este de admirat pentru momentul " 23 august"?
O seara buna sa aveti!
Shrek

Mesajde csaa » 11 Mai 2016, 21:17

Nu imi apartine, asa ca pun intre ghilimele:
„în legătură cu 23 august 1944, mă număr printre românii care cred că într-adevăr a fost «un dezastru, nu o sărbătoare». Un dezastru pentru România, mai înainte de orice. Nu cred că este corectă aprecierea dumneavoastră cum că atunci, la 23 august, românului îi ajunsese cuţitul la os şi a ştiut să întoarcă foaia. Foaia au întors-o câţiva indivizi, o mână de veleitari intriganţi şi iresponsabili, iar dacă atunci a fost trădare, şi a fost !, trădarea a fost faţă de români, pe români i-au trădat cei care au conspirat împotriva lui Ion Antonescu, nu pe nemţi.”
csaa

Mesajde teinegru64 » 11 Mai 2016, 21:40

Mortii cu mortii ..vii cu vii. Sau ce are sula cu prefectura ?
,,Magazinele de la sate sau din oraşele mici pot elibera clienţilor, posesori de carduri bancare, până la 200 de lei.
Deputaţii au promulgat legea care prevede ca în localităţile unde nu sunt bancomate, magazinele cu cifra de afaceri de 10.000 de euro, sunt obligate să elibereze avansuri în numerar de maximum 200 de lei.
Pentru acestă operaţiune, comerciantul va putea percepe de la titularul cardului un comision 1% din valoarea sumei retrase prin POS-ul său.
În plus, legea prevede că magazinul care refuză operaţiunea de retragere poate primi o amendă cuprinsă între 20.000 de lei și 50.000 de lei.
Legea urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, astfel încât sistemul să fie aplicat din 20 mai.''
Sunt magazine la tara care nu au incasari de 200 lei pe zi.Supravietuiesc pe ,,datorie''Ceva e putred.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde akmm » 12 Mai 2016, 07:26

petru71 scrie:..........
P.S. Mi-as dori o lume fara hipermarketuri. Sunt convins ca ar fi o lume mai buna.
...........

Am trait deja aceasta lume,multumesc, eu nu mai vreau.Cei mai prosperi erau vanzatorii de legume.In special cei ce aveau dexteritatea sa tranteasca varza pe cantar si s-o si extraga in punctul maxim de jos, fara sa apuce sa se ridice tava.
Nu regret nimic din lumea care a fost.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE