cristi_vidican scrie:MER-ul la noi a venit de la maghiari. In Ardeal sunt multi maghiari care au MER.
Nu am nimic cu maghiarii ..dar anu' asta sunt extremist...
Poate la altii or' fi luat ,,coronita"....la mine fara coronita...e jale.
cristi_vidican scrie:MER-ul la noi a venit de la maghiari. In Ardeal sunt multi maghiari care au MER.
SorinDaniel scrie:Cristi, cum te-ai descurcat cu roitul anul asta ?
MER -ul a trecut si examenul asta ?
Spune-am in alte postari ale mele ca la MER, cuibul fiind pe rama mica se poate sa roiasca mai repede decat pe rama 1/1.
Aici nu ma refer la volum ci la faptul ca o data ce matca ponteaza in C2, C1 se poate bloca de miere si conditiile de roit sunt relativ propice. Trebuie sa stai langa ei si sa reasezi caturile.
Exusta ceva adevarat in cele scrise sau ma insel ?
Pot usor sa trec pe MER oricand dar imi este teama ca trebuie sa stau mereu printre ei.
cristi_vidican scrie:SorinDaniel scrie:Cristi, cum te-ai descurcat cu roitul anul asta ?
MER -ul a trecut si examenul asta ?
Spune-am in alte postari ale mele ca la MER, cuibul fiind pe rama mica se poate sa roiasca mai repede decat pe rama 1/1.
Aici nu ma refer la volum ci la faptul ca o data ce matca ponteaza in C2, C1 se poate bloca de miere si conditiile de roit sunt relativ propice. Trebuie sa stai langa ei si sa reasezi caturile.
Exusta ceva adevarat in cele scrise sau ma insel ?
Pot usor sa trec pe MER oricand dar imi este teama ca trebuie sa stau mereu printre ei.
La MER e mai usor sa-i tii in frâu.
La mine cuibul in aprilie si mai e pe 3 corpuri. Ar fi mai greu la 1/1.
C1 nu se blochează niciodată cu miere. Mierea nu o tin albinele la picioare.
MER-ul e un stup ce-ti permite sa pleci in concediu in plin sezon.
Eu am plecat la inceput de sezon de salcâm si am venit la final. A trebuit sa plec de urgenta, ca nu am vrut.
Cristian IONITA scrie:Cristi .... se poate o poza sau mai bine o schema detaliata a soclului optimizat ptr lisa?
cristi_vidican scrie:Eu sunt foarte mulțumit de acest tip de fund.
Poate că l-aș face de 10 cm înălține în interior și aș pune un grătar să nu construiască albina acolo.
i
teinegru64 scrie:cristi_vidican scrie:Eu sunt foarte mulțumit de acest tip de fund.
Poate că l-aș face de 10 cm înălține în interior și aș pune un grătar să nu construiască albina acolo.
i
Acolo au aproape o jumatate kg de ceara.Acolo am emotii ...sa nu fie o botca.Da ceva detalii cu gratarul.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori