Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde Mircea_63 » 15 Iun 2016, 08:02

Nu e neaparat cu artificii. Depinde si de cat spatiu au. Cate caturi...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde asd2 » 15 Iun 2016, 08:18

Sa fim seriosi. Cred ca multi apicultori se pot lauda cu chestii de astea indiferent de rasa, anul asta zic :). Cu miere se lauda cineva?
asd2

Mesajde cristi_vidican » 15 Iun 2016, 09:22

ignatov andrei scrie:
cristi_vidican scrie:Acel ameliorator a încercat si cu Carpatina. I-a dat o sansa.
Intre timp a renuntat.

Pe bune, sau doar asa, d'ale marketingului... ?!?

Pe bune.
P.S. Ce mi-a plăcut cel mai mult la aceste mătci a fost faptul că stau fără nicio frică la capitolul roire.
N-am intervenit deloc în cuib (bagă rama, scoate rama, taie aripa, rupe-i picioarele). Am pus doar corpuri și atât.
Cu astfel de mătci, apicultura e muuuuuuuuuuuult mai ușoară.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 10:08

Ce bine prinde acest BK atunci cand cartea de vizita este "musca multa"....practic fura mintile multora si de dragul marketingului cum zice Andrei, enorm de multi "incearca"....
...ma uit si nu vad pe nimeni sa spuna clar: "am o colonie BK de la mama ei...am bagat atat sirop in toamna+primavara...am obtinut x miere pana in acest moment, am obtinut y rame construite , am obtinut t roi, dar am fost nevoit sa mai bag z kg de sirop pana in prezent si inca nu am ajuns pana in toamna cand voi fi nevoit sa bag m kg de sirop.... "...sa nu mai spun de consturile aferente medicamentatiei pe tot parcursul unui sezon.....dupa cateva calcule as vrea sa vad unde este rentabilitatea si productivitatea asta asa mare la BK in comparatie cu celelalte rase sau metisi...
Multi nu vor intelege niciodata ce inseamna productivitate, cum de altfel majoritatea nu vor intelege niciodata ce inseamna profitabilitate....
eduard.rotaru

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 10:14

cristi_vidican scrie:
tuturicius scrie:Eu am vazut ce face un ameliorator de bk de la noi.

Acel ameliorator a încercat si cu Carpatina. I-a dat o sansa.
Intre timp a renuntat. Era chiar interesat pt incrucisari.
Întâmplarea face ca am 5 matci din materialul lui, împachetate cu ce a venit.
Daca toti stupii mi-ar fi fost asa, nu mi-ar fi ajuns butoaiele.

@cristi, Sibiul e plin de BK si nu de azi de ieri asa ca faza cu "i-a dat o sansa" e doar praf in ochi....
eduard.rotaru

Mesajde teinegru64 » 15 Iun 2016, 10:27

cristi_vidican scrie:
ignatov andrei scrie:
cristi_vidican scrie:

Cu astfel de mătci, apicultura e muuuuuuuuuuuult mai ușoară.

Gura pacatosului ....adevar graieste. :lol:
Corciturile mele...au facut cateva caturi greleeeeee. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ovidiu8403 » 15 Iun 2016, 10:50

Dezi probabil voi irita pe multi o mai repet odata : fara documente probatorii nu mai dati atata din gura pentru Buckfast . E mai bun laptele din Ungaria? Rosile din Polonia sau Turcia?Merele din Italia ? etc , etc . Daca nu sustinem ce e romanesc suntem o natie de cacao . Oricum suntem , Baga si carpatina noastra oua in draci si e blanda , se vrea lucra in pielea goala ? Problema nu e de matci ci de vreme ... lipsa de cules , neonico ... Procestori si maria sa Statu Roman .
Spor la toti ,multe abureli si multi fraieri cred tot ce aud ... "fiti mah stupari !"
Ma iertati si luati aminte!
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde mausica » 15 Iun 2016, 11:18

ovidiu8403 scrie:Dezi probabil voi irita pe multi o mai repet odata : fara documente probatorii nu mai dati atata din gura pentru Buckfast . E mai bun laptele din Ungaria? Rosile din Polonia sau Turcia?Merele din Italia ? etc , etc . Daca nu sustinem ce e romanesc suntem o natie de cacao . Oricum suntem , Baga si carpatina noastra oua in draci si e blanda , se vrea lucra in pielea goala ? Problema nu e de matci ci de vreme ... lipsa de cules , neonico ... Procestori si maria sa Statu Roman .
Spor la toti ,multe abureli si multi fraieri cred tot ce aud ... "fiti mah stupari !"
Ma iertati si luati aminte!

Nimeni nu contesta faptul ca carpatina nu ar fi buna sau nu e buna,insa fiecare rasa are unele neajunsuri(dezavantaje).Crezi ca poti sa obligi pe cineva sa fie patriot(folosind matci carpatine) daca el s-a convins ce poate face strainatatea(bk sau alte rase).Crezi ca cine foloseste matci din alte tari si investeste o groaza de bani(nu ma refer la crescatori)o face doar ca nu are ce face cu banii ??A gasit el ceva raspunsuri(probabil dupa multe/putine incercari cu alte rase) care sa il faca sa mearga pe acel drum.
Fa tu singur o testare in paralel 1 carpatina(sustinuta) si un bk(ca tot e vb de el) pe parcursul unui an si vezi la sfarsit rezultatul.
Dupa aia vino si povesteste-ne parerile tale avizate !!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 11:29

eduard.rotaru scrie:Ce bine prinde acest BK atunci cand cartea de vizita este "musca multa"....practic fura mintile multora si de dragul marketingului cum zice Andrei, enorm de multi "incearca"....
...ma uit si nu vad pe nimeni sa spuna clar: "am o colonie BK de la mama ei...am bagat atat sirop in toamna+primavara...am obtinut x miere pana in acest moment, am obtinut y rame construite , am obtinut t roi, dar am fost nevoit sa mai bag z kg de sirop pana in prezent si inca nu am ajuns pana in toamna cand voi fi nevoit sa bag m kg de sirop.... "...sa nu mai spun de consturile aferente medicamentatiei pe tot parcursul unui sezon.....dupa cateva calcule as vrea sa vad unde este rentabilitatea si productivitatea asta asa mare la BK in comparatie cu celelalte rase sau metisi...
Multi nu vor intelege niciodata ce inseamna productivitate, cum de altfel majoritatea nu vor intelege niciodata ce inseamna profitabilitate....

2 dintre cei mai mari apicultori din zona ta si a mea folosesc BK, oameni care din asta traiesc. O fi praj in ochi? :lol:
Eu unul nu mai vand BK, deci nu am nici un interes, .. oare de ce imi racesc gura, folositi orice vreti, pe mine lasati-ma in pace sa ma ocup de galbejitele mele :lol:
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 11:35

jonny_it scrie:
eduard.rotaru scrie:Ce bine prinde acest BK atunci cand cartea de vizita este "musca multa"....practic fura mintile multora si de dragul marketingului cum zice Andrei, enorm de multi "incearca"....

2 dintre cei mai mari apicultori din zona ta si a mea folosesc BK, oameni care din asta traiesc. O fi praj in ochi? :lol:
Eu unul nu mai vand BK, deci nu am nici un interes, .. oare de ce imi racesc gura, folositi orice vreti, pe mine lasati-ma in pace sa ma ocup de galbejitele mele :lol:

I-ai intrebat vreodata cate deplasari fac?...ai vazut vreodata cat sirop folosesc ?...i-ai intrebat vreodata care sunt pierderile peste iarna?...sunt cateva intrebari de bun simt la care nimeni care foloseste BK nu va rapsunde sincer si la obiect...repet: astept sa faceti un calcul strict si sa imi spuneti care e marele profit? care e marea rentabilitate?....in fine...
eduard.rotaru

Mesajde comi » 15 Iun 2016, 11:43

Eu nu merg pe photoshopped .
Nici cu zahar nu le dau nici nu le machiez sau cosmetizez.
A-ti ajuns ca in bancul cu girafa -acest animal nu exista.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 11:51

eduard.rotaru scrie:I-ai intrebat vreodata cate deplasari fac?...ai vazut vreodata cat sirop folosesc ?...i-ai intrebat vreodata care sunt pierderile peste iarna?...sunt cateva intrebari de bun simt la care nimeni care foloseste BK nu va rapsunde sincer si la obiect...repet: astept sa faceti un calcul strict si sa imi spuneti care e marele profit? care e marea rentabilitate?....in fine...

Nu trebuie sa intreb prea multe, am si eu 200 de familii, aproape toate cu BK.
Nu mai continui pt ca discutam degeaba. :)
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 11:53

jonny_it scrie:
eduard.rotaru scrie:I-ai intrebat vreodata cate deplasari fac?...ai vazut vreodata cat sirop folosesc ?...i-ai intrebat vreodata care sunt pierderile peste iarna?...sunt cateva intrebari de bun simt la care nimeni care foloseste BK nu va rapsunde sincer si la obiect...repet: astept sa faceti un calcul strict si sa imi spuneti care e marele profit? care e marea rentabilitate?....in fine...

Nu trebuie sa intreb prea multe, am si eu 200 de familii, aproape toate cu BK.
Nu mai continui pt ca discutam degeaba. :)

asa ziceam si eu :)
eduard.rotaru

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 12:13

eduard.rotaru scrie:asa ziceam si eu :)

Cand te plictisesti hai la o plimbare pana in Vaslui sau Iasi sa vezi BK-ul, asa ca idee. :)
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 12:20

jonny_it scrie:
eduard.rotaru scrie:asa ziceam si eu :)

Cand te plictisesti hai la o plimbare pana in Vaslui sau Iasi sa vezi BK-ul, asa ca idee. :)

Nu prea am timp sa ma plictisesc :D...Crede-ma ca am vazut destul BK si nu numai in sezon ci si in extrasezon si m-am lamurit....de-aia vorbeam de acele costuri...sau mai bine spus de acel raport Che/Venituri pe fiecare rasa/hibrid in parte in aceleasi conditii pedo-climatice si apoi sa imi spuna mie cum e cu rentabilitatea, profitabilitatea si nu in ultimul rand cu productivitatea....
eduard.rotaru

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 12:52

Eu nu tin prea multe carpatine pt ca nu stiu sa fluier bine

Tot respectul pt dl Grama!
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE