Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 11:55

O lae.
Chiar am avut un holstein. Nu era rau laptele dar mult mai putin gras decat cel de la baltata asa ca la ardeleni, care is baieti destepti foarte rar o sa vezi cate o ratacita de holstein. E foarte importanta si adaptabilitatea pe zona.
asd2

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 12:01

Asa ca idee: holsteinul e sensibila la boli, manca mult si da pish-vasar. E intradevar profitabila intr-o economie care nu mai da doi bani pe calitate.
asd2

Mesajde comi » 16 Iun 2016, 12:27

O sa ajungem sa ne intrebam care face mierea mai buna,carpatina,carnica sau buckfastul!
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde andrei_calinescu » 16 Iun 2016, 12:39

E frumos, ati dat-o pe lactate.
A facut cineva analize la laptele de Holstein ca sa se pronunte?

Mai , ce risca sa se intample cu mongrelul nostru, e acelasi lucru care s-a intamplat cu Apis Mellifera Mellifera in Franta, Spania.
Din lipsa de interes pe ameliorare s-a degradat atat de mult incat s-a renuntat la ea.
Sau unde se mai ucreaza trebuie sa fii imbracat ca un cosmonaut, atat e de agresiva.
Oricat de multa patima am avea, nu putem impiedica evidenta, din pacate. Sunt enorm de multe stupini in care gradul de consangvinizare e foarte pronuntat, iar aceste stupini deverseaza in aer enorm de multi trantori.
Din fericire, bine ca exista alternativa.
andrei_calinescu

Mesajde tuturicius » 16 Iun 2016, 12:58

Cu laptele va lamuresc eu rapid - sub 20 de litri pe zi cu o vaca intr-o ferma dai faliment.
Vrei un lapte de calitate iti iei o Jersey. Exista si asa ceva :P
Pe langa productia de lapte o vaca trebuie sa si fete usor, sa aibe bazinul mare, distanta intre ischii, oasele de langa coada, mare. Ca sa nu tragi de vitel cu ce apuci ca sa il scoti. Si mai trebuie sa aibe multe altele.
Exista rase de vaci ameliorate in lumea asta pentru orice vrei sa faci cu ele - lapte mult, lapte gras, carne. Noi nu am auzit decat de ale noastre si de Hollstein-Friza.

PS
Nici de rasa noastra Bruna de Maramures nu stiu cati au auzit. Dar asa e la noi - daca ai o vaca, inseamna ca esti inginer zootehnist, medic veterinar, daca ai un tractor inseamna ca esti inginer agronom, daca ai o masina inseamna ca esti mecanic samd .....
Ultima oară modificat de tuturicius pe 16 Iun 2016, 13:02, modificat 1 dată în total.
tuturicius

Mesajde jonny_it » 16 Iun 2016, 13:01

asd2 scrie:O lae.
Chiar am avut un holstein. Nu era rau laptele dar mult mai putin gras decat cel de la baltata asa ca la ardeleni, care is baieti destepti foarte rar o sa vezi cate o ratacita de holstein. E foarte importanta si adaptabilitatea pe zona.

Un prieten are 320 :lol:
Are si baltata, proiect ameliorare, fonduri UE, ca altfel nu ar tine. Si omul vinde produse lactare(cascaval, iaurt, etc), daca ar fi apa de ploaie ar iesi in pierdere si ar tine doar baltata. Baltata e ok cand nu tii multe, mananca orice, si este adaptata la dealurile/muntii nostri. Holstein nu trece peste un gard de 50 cm, daca trebuie sa urce sau sa coboare gafaie :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 16 Iun 2016, 13:02

tuturicius scrie:Exista rase de vaci ameliorate in lumea asta pentru orice vrei sa faci cu ele - lapte mult, lapte gras, carne. Noi nu am auzit decat de ale noastre si de Hollstein-Friza.

La noi mentalitate comunista, doar ce al nostru e bun. Sunt un sustinator al productiei interne si cumpar produse facute la noi, dar cand nu ai alternative cumperi si de la export.
jonny_it

Mesajde asd2 » 16 Iun 2016, 13:18

Treziti-va baieti din visul frumos. Tot ce e specific national(nu zic romanesc ca nu ne priveste numai pe noi) va disparea in viitorul apropiat in special mai micile sau mai marile afaceri cu capital romanesc. Viitorul este al corporatiilor("necorupte"). Pana atunci putem discuta orice ca nu ne opreste nimeni. :lol:

Poate va prindeti pana la urma si voi ce a insemnat acel slogan: "Ne-am luat tara inapoi"
asd2

Mesajde eduard.rotaru » 16 Iun 2016, 14:00

tuturicius scrie:Cu laptele va lamuresc eu rapid - sub 20 de litri pe zi cu o vaca intr-o ferma dai faliment.
Vrei un lapte de calitate iti iei o Jersey. Exista si asa ceva :P
Pe langa productia de lapte o vaca trebuie sa si fete usor, sa aibe bazinul mare, distanta intre ischii, oasele de langa coada, mare. Ca sa nu tragi de vitel cu ce apuci ca sa il scoti. Si mai trebuie sa aibe multe altele.
Exista rase de vaci ameliorate in lumea asta pentru orice vrei sa faci cu ele - lapte mult, lapte gras, carne. Noi nu am auzit decat de ale noastre si de Hollstein-Friza.

PS
Nici de rasa noastra Bruna de Maramures nu stiu cati au auzit. Dar asa e la noi - daca ai o vaca, inseamna ca esti inginer zootehnist, medic veterinar, daca ai un tractor inseamna ca esti inginer agronom, daca ai o masina inseamna ca esti mecanic samd .....

Dar de Sura de Stepa ai auzit Decebal?...eu am apucat sa o si vad acum ceva timp...
eduard.rotaru

Mesajde cristi_vidican » 16 Iun 2016, 14:34

Vând albinele și cumpăr Bălțată! :lol:
E roitoare și asta? Sau dă cu piciorul?

Revenind la subiect, ar fi indicat să-și dea cu părere despre Bk cei care lucrează sau au lucrat cu așa ceva.
Sunt mulți care nu au avut așa ceva la ei în stupină (cel mult au văzut la alții) și bagă bâta prin gard.
Poți avea Bk și pui haneman la urdiniș și nu e nicio problemă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde csaa » 16 Iun 2016, 20:16

Ati trecut pe zootehnie??? Am si eu o intrebare apicola.
„Furnizorii” de matci buckfast mi-au spus ca imi pot trimite matcile (imperecheate) cam pe 15.07. Mai pot forma incepand cu acea data niste familii capabile sa treaca iarna cu bine, sau contramandez?
Multumesc pentru raspunsuri!
csaa

Mesajde jonny_it » 16 Iun 2016, 20:38

csaa scrie:Ati trecut pe zootehnie??? Am si eu o intrebare apicola.
„Furnizorii” de matci buckfast mi-au spus ca imi pot trimite matcile (imperecheate) cam pe 15.07. Mai pot forma incepand cu acea data niste familii capabile sa treaca iarna cu bine, sau contramandez?

De ce nu? 4 rame de puiet + rezerve de miere + o regina imperecheata + tratamente si ai facut o familie numai buna de iernat.
Poti pune si regina carpatina :lol:
jonny_it

Mesajde csaa » 16 Iun 2016, 21:25

Glumesti! Cred ca le dau „pas” anul asta. Prea tarziu pentru mine.
csaa

Mesajde cristi_vidican » 16 Iun 2016, 22:43

csaa scrie:Ati trecut pe zootehnie??? Am si eu o intrebare apicola.

Bagi matca intr-un roisor pt acceptare. Apoi in septembrie o bagi in ce familie vrei
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde stefanmadalin » 17 Iun 2016, 04:29

eduard.rotaru scrie:Dar de Sura de Stepa ai auzit Decebal?...eu am apucat sa o si vad acum ceva timp...

Cu 2 'kile' de lapte la zi...o bate orice capra mai de soi si furajata.
Ma indoiesc ca mai exista prin sud pe la noi. Poate la voi la moldova. Minunile se produc numai in Vaslui! :D :D

Sa revenim la albinute.
stefanmadalin

Mesajde asd2 » 17 Iun 2016, 07:38

2 kg dar era cea mai rezistenta la tot felul de boli. Cu buckfastul vostru neadaptat nu va vad prea bine.
asd2

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE